גם אתם נבוכים בכל פעם שאורח מפתיע ומצלצל בדלת? או שאולי כבר השלמתם עם העובדה שהבית שלכם לא ייראה כמו שאתם באמת רוצים, כלומר נקי ומסודר? אתם לא חייבים לפנטז. בית שנראה טוב לא חייב להיות תוצאה של בילוי שעות ארוכות בניקיון מדי יום – הכל עניין של הרגלים נכונים ושגרה יומיומית של דברים קטנים שלא גוזלים הרבה זמן, אבל מייצרים שקט ויזואלי ומאפשרים לפתוח את הדלת בלי חשש.

אז איך הם עושים את זה, האנשים האלה ששומרים על בית נקי כל הזמן? מתברר שיש תשעה דברים שאם תקפידו לעשות מדי יום תיהנו מבית שנראה טוב ויותר מזה: הבלגן שבעיניים ייעלם וכך תוכלו להרגיש טוב יותר עם עצמכם.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הם מציעים את המיטה

רגע לפני שהם יוצאים מחדר השינה, אחרי שסיימו להתלבש – הם מסדרים את המיטה. זה לוקח פחות מדקה, אבל משום מה כולנו מוותרים על זה, וחבל. אנשים מסודרים ימתחו היטב את הסדינים – אתם ואנחנו רק נסדר את השמיכה באופן שישווה לחדר מראה מהוגן.

הם מרוקנים את המדיח בבוקר

כי כשהמדיח שלהם פנוי במהלך היום והערב, כל הכלים מוצאים עצמם בתוכו ולא בכיור. ואז בלילה פשוט מפעילים אותו והולכים לישון. וככה עשר דקות של פינוי בבוקר משתלמות כל כך במהלך היום, שתתמכרו למדיח הריק. בדוק.

ניקוי מכשירים, מדיח כלים (צילום: Pumba1, Thinkstock)
מדיח כלים. להפעיל בלילה, לרוקן בבוקר | צילום: Pumba1, Thinkstock

הם לא מתמהמהים או דוחים

הם לא משאירים את המזוודה ארוזה אחרי סוף שבוע קצר בחו"ל, וכשמגיע משלוח מהסופר הכל נכנס למקום והקרטונים מפורקים ומקופלים ליד הדלת. כי כשמחכים ושולפים כל פעם חולצה מהמזוודה או בקבוק שתייה מארגז קרטון הכל הופך למבולגן יותר וקשה להתמודדות.

יש להם הרבה סלסילות

כשלכל חפץ יש מקום משלו, הרבה יותר קל לשים דברים במקום. במיוחד בבתים עם ילדים, דברים נוטים להתפזר שנייה אחרי שאספנו אותם. אז לא חייבים למיין כל משחק לחלקיו מדי ערב, אבל אם תחזיקו סל גדול שנראה מספיק טוב ואליו תשליכו את כל הבובות לכמה שעות, תשיגו מראה שפוי יותר בסלון.

שני אוסישקין, ג, שינה (3) (צילום: שירן כרמל)
סלסילות מונעות מחפצים להיערם על הרצפה. עיצוב: שני אוסישקין דרי | צילום: שירן כרמל
      

הם לא זורקים בגדים על הרצפה

גם אם זה אומר להציב עוד סל כביסה בחדר השינה – עשו זאת. כשאין בגדים על הרצפה בערמות מייאשות הרבה יותר קל לטאטא אותה. ואם צריך לחבר אל הקיר מתלה בגדים – חברו. ככל שיהיו פחות דברים על הרצפה, הבית יהיה נקי יותר.

יש להם רוטינת כביסה קבועה

בעלי משפחות גדולות עושים את זה מדי ערב. אנשים מסודרים עם כמויות כביסה קטנות יותר עושים את זה מדי כמה ימים. גם אם אתם לא טובעים בכביסות עשו לכם שגרה: השקט המנטלי בשאר הימים שווה את הכל, וכך גם תוכלו להפריד צבעים ולשמור על הבגדים.

סל כביסה (צילום: Iamnao, Shutterstock)
כבסו מדי יום, או בימים קבועים | צילום: Iamnao, Shutterstock

הם לא הולכים לישון אם יש כלים בכיור

וגם לא כששאר המטבח מלוכלך. כי הלכלוך מתייבש ומתקשה ונדבק והופך לקשה הרבה יותר לטיפול, וכי אחר כך כשתרצו להכין אוכל המטבח יהיה עדיין מלוכלך מהארוחה הקודמת, וזה גם לא בריא ומזמין חרקים.

הם מתכננים מראש

הם מכינים בערב את הבגדים למחר בבוקר (ואז יש להם זמן לפנות את המדיח), הם מחזיקים רשימת קניות על המקרר ודואגים למלאי יציב של חומרי ניקוי (ואז אין תירוצים) ויש להם שגרת ניקיון שלא גוזלת הרבה זמן, אבל עושה חשק לגור בבית שלהם. אנחנו השתכנענו.    

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?