עבדתם עד הדקה האחרונה? בישלתם בלי סוף ולא הספקתם לתכנן את סידור השולחן? רגע לפני שאתם מגישים את המנות, החלטנו לעזור לכם לקשט את השולחן באופן הכי חגיגי שיש ומבלי להגזים בהוצאות של קניית סט כלים חדש, מפה, או אגרטלים תואמים לסידורי הפרחים. כל מה שצריך זה תפוחים, שקיות נייר, פרחים לבנים, נייר צבעוני, גרגירי רימון - ויש לכם שולחן מרשים, חגיגי ומושקע. ראשית הלבישו את השולחן במפה לבנה, סדרו את הצלחות שיש לכם בבית (אנחנו השתמשנו בסט לבן), הניחו את הכוסות והסכו"ם, ואנחנו נלווה אתכם בצעדים הבאים. חג שמח.

שולחן4 (צילום: דידי רפאלי)
מכל טוב העיצוב | צילום: דידי רפאלי

פרחים בשקית: הכנת סידורי הפרחים

במקום לרכוש כשישה אגרטלים זהים או לחפש כאלה שישתלבו בהרמוניה - סידורי הפרחים בשקיות הנייר יקנו לשולחן אחידות מרשימה ואסתטית. השקיות הלבנות הן שקיות שנועדו לדברי מאפה, הן דקות ונוחות לקיפול.

חומרים: שקיות נייר לבנות או ממוחזרות (להשיג בחנויות אריזה או במאפייה הקרובה), כוסות גדולות, צנצנות (כל מה שיש בבית), זרי פרחים לבנים (3 זרים הספיקו ל-6 סידורים ולקישוט התפוחים).

הוראות הכנה:

1. יוצרים מהזרים הגדולים שרכשתם 6 זרים משולבים לפי טעמכם

2. שמים כל זר בכוס או צנצנת (לא משנה במה תבחרו, לא יראו את הכלים כשהם יהיו בתוך השקית) וממקמים את הסידור בתוך שקית הנייר.

3. גוזרים שני פתחים (כדי שיהיה קל לקפל) ומקפלים את השקית משני צצדים, כדי לשוות לה מראה מעוצב. ניתן לקשור סרט או חוט רפיה דקורטיבי, או להשאיר אותה כמו שהיא.

זרים התחלה (צילום: דידי רפאלי)
3 סוגים שונים של פרחים לבנים | צילום: דידי רפאלי

הכנות זר 3 (צילום: דידי רפאלי)
דקה, שתיים, ויש לכם אגרטל מפואר | צילום: דידי רפאלי

סידור מיוחד לכל סועד

הפתעה קטנה ומקושטת תשמח כל סועד וכמובן שתוסיף עוד אלמנט מקשט לשולחן, בעלות של תפוח אחד ירוק, שמשדרג כל צלחת פשוטה.

חומרים: תפוחים ירוקים (אחד לכל סועד), פרחים לבנים (קוטפים מתוך הזרים פרח או שניים לכל תפוח).

הוראות הכנה:

תפוח הכנה 1 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 1 | צילום: דידי רפאלי

1. בעזרת סכין מסמנים עיגול במרכז התפוח ובעזרת כפית מוציאים בתנועה מעגלית את שאריות התפוח ופוערים פתח עגול וחלול.

תפוח הכנה 2 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 2 | צילום: דידי רפאלי

2. ממקמים את הפרחים במרכז התפוח ממש כמו אגרטל קטן. אפשר להשתמש בקסמים כדי לקבע אותם.

תפוח הכנה סופי (צילום: דידי רפאלי)
עכשיו אתם מסודרים | צילום: דידי רפאלי

3. כך זה נראה כשהם מוכנים, רגע לפני צירופם לשולחן.

תגיות שם: על המזלג של כל אורח

הוספת תגיות עם שמות לשולחן האוכל מעניקה תחושה של יחס אישי וחגיגי. התגיות הפשוטות עשויות מנייר ומתלבשות על המזלג של כל סועד.

חומרים: נייר צבעוני או מצויר (בחרו איזה צבע שתרצו, אפשר גם פרחוני או עם פסים), מספריים, שבלונה (מחומרי היצירה של הילדים או מהשבלונות של העוגיות, או אפילו מכוס עגולה), כלי כתיבה (טוש או עט).

הוראות הכנה:

1. ציירו צורה משבלונה וחזרו עליה כמספר הסועדים. גזרו את הצורות.

2. כתבו על כל אחד את שמו של הסועד והשחילו אותו בין שיני המזלג.

בריסטול ומספריים (צילום: דידי רפאלי)
נייר צבעוני ומצויר | צילום: דידי רפאלי

תג שם (צילום: דידי רפאלי)
עכשיו כל אחד יודע את מקומו | צילום: דידי רפאלי

דג תפוח בדבש: שנהיה לראש

את מנהג טבילת התפוח בדבש אפשר לשלב עם ראש הדג (שתהיו לראש ולא לזנב), כאלמנט עיצובי שיהפוך את התפוח לדג ואת הטבילה למשעשעת.

חומרים: תפוחים אדומים (תפוח לכל דג שתרצו להכין), שיפודי עץ (שיפוד לכל דג), לימון.

הוראות הכנה:

הכנת דג שלב 1 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 1 | צילום: דידי רפאלי

1. חצו את התפוח לחצי

הכנת דג שלב1 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 2 | צילום: דידי רפאלי

2. חתכו לחצי האחד פה, ושמרו את השארית (שתשמש כזנב)

הכנת דג שלב 11 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 3 | צילום: דידי רפאלי

3. ישרו את צורתו המעוגלת של הראש

הכנת דג שלב 22 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 4 | צילום: דידי רפאלי

4. את החצי השני של התפוח פרסו לשתי חתיכות רוחביות

הכנת דג שלב 2 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 5 | צילום: דידי רפאלי

5. חתכו את החלק ללא הקליפה לשלושה חלקים שישמשו כגוף הדג

הכנת דג שלב 3 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 6 | צילום: דידי רפאלי

6. טבלו את כל החתיכות במי לימון כדי שהתפוח לא ישחיר

הכנת דג 4 (צילום: דידי רפאלי)
שלב 7 | צילום: דידי רפאלי

7. חרצו לדג עין בעזרת סכין והשחילו אותו על שיפוד העץ

f6 (צילום: דידי רפאלי)
שנהיה לראש ולא לזנב | צילום: דידי רפאלי

ולסיום: תוספת קטנה ומרעננת לגביעי השתייה

בכוסות המשקה הגישו קוביות קרח עם גרגירי רימון, שיוסיפו צבע וטעם. שימו לב לטריק שיהפוך את קוביות הקרח לצלולות ושקופות מתמיד.

חומרים: תבנית קרח, גרגירי רימון.

הוראות הכנה:

1. מלאו את מגש הקרח במים רותחים כדי שתקבלו קוביות יפות, צלולות ושקופות.

2. חכו מעט עד שיצטננו והוסיפו לכל קובייה גרגירי רימון. הקפיאו את המגש וחלצו את הקוביות המרהיבות ישר לכוסות המשקה, רגע לפני שיושבים סביב לשולחן.

רימונים4 (צילום: דידי רפאלי)
רואים את הגרגרים | צילום: דידי רפאלי
שולחן2 (צילום: דידי רפאלי)
והרי לכם שולחן לתפארת | צילום: דידי רפאלי

שולחן1 (צילום: דידי רפאלי)
שיהיה חג שמח | צילום: דידי רפאלי

הפקה וצילום: דידי רפאלי

הפרחים לשולחן לדוגמה באדיבות zer4u

במדור הקודם: 4 עטיפות שישדרגו כל מתנה
לכל הכתבות במדור עשה זאת בעצמך

 ואפרופו עיצוב שולחנות: קבלו השראה מ-5 מעצבים שערכו שולחן חג