בעולם המערבי, אנשים שסובלים ממחלות נעזרים בתרופות היא האקסיומה השולטת, אלא שבמקרה של מחלות מהעולם הנפשי-רגשי, רבים חשים בושה בהיעזרות בתרופות מרשם, וגם כאשר כן נעזרים בהן, לא נוהגים לפרסם זאת ברבים. זה נכון לגבי מבוגרים, וגם ליחסם כלפי ילדיהם. זו אחת הסיבות לכך שסלפי שצילמה ארין ג׳ונס והעלתה לפייסבוק הפך מיד לויראלי. בתמונה נראית ג׳ונס, אם לארבעה ילדים בעלי צרכים מיוחדים, בת 36 מנאשוויל, כשהיא אוחזת במרשמי תרופות, והיא כותבת: ״גם זה קרה אתמול: ניסיתי לחיות את החיים האלה בלי עזרת תרופות. התוצאה היתה שרגע אחד אני על גג העולם ובשני אני מתנדנדת בפינה בבכי. אין רצף. נמאס לי מזה. התרופות נגד חרדה ודיכאון באות לעזרתי. לפעמים, חברים, אנחנו זקוקים לעזרה״.

 

So this also happened yesterday. I have tried living this life without prescription help. It seems to have me on top of...

Posted by Mutha Lovin' Autism on Wednesday, September 2, 2015

ג׳ונאס, ספרית בעברה, שעזבה הכל לפני שש שנים על מנת להתפנות לגידול מלא של ילדיה, ארבעתם בעלי צרכים מיוחדים, והיא בעצמה נאבקה ועודה נאבקת במחלות ותסמונות שונות, ביניהן אוטיזם קל, קשב וריכוז, צליאק, פעילות יתר של בלוטת התריס, חרדות, דיכאון ועוד. לפני ארבע עשרה שנה החלה ג׳ונאס ליטול תרופות נגד דיכאון עבור דיכאון אחרי לידה שהתפרץ עם הולדת ילדה הבכור, מה שרק החמיר את התסמינים המבהילים, ומאז התנגדה מאוד לשימוש בתרופות. לפני שנה התאבדה חברה שלה שסבלה בעצמה מחרדה ודיכאון, מה שיצר אצלה שינוי. ״חשבתי שאני חזקה מספיק כדי להתמודד עם כל זה לבדי, אבל אחרי שזה קרה הבנתי שאני זקוקה לעזרה. מפחיד לחשוב שאני לא תמיד יודעת מה נכון, למרות שיש הרבה אנשים שתלויים בי". 


עוד טריגר בדרך למרשמי התרופות שבתמונה הגיע מבנה הצעיר של ג׳ונס, שיום אחד מצאה את עצמה מתחננת בפניו שיסכים ליטול את התרופות שלו לחרדה, והבינה שהיא משמשת לו דוגמה רעה מאוד. ״לא יכולתי לעזור לו עד שהחלטתי לעזור לעצמי״, היא מסבירה. ״אני לא אמא טובה כשאני ננעלת בשירותים ובוכה על הרצפה. הוא צריך אותי. אין בושה בלהיות חולה, לא בגוף ולא בנפש. יש עזרה ואנחנו צריכים לבקש אותה. תמיד הייתי פתוחה לגבי חיי, כנה ופגיעה, כי אני מאמינה שכך אנשים אחרים יכולים להרגיש שהם לא לבד. התקווה היא שאנשים יראו אותי ויחליטו שגם הם יכולים לצאת ולבקש עזרה״. 


התקווה של ג׳ונס נענתה. הסלפי שלה הפך להאשטג ותנועה בשם ׳מטופלת בתרופות וחזקה׳, במסגרתה מצטלמים מבוגרים, ילדים, ולפעמים שניהם יחד, לצד המרשמים ותרופות המרשם שלהם לטיפול במחלות נפש שונות, נחשפים בחולשתם וזוכים לחיבוק וחיזוק מהסביבה, בתקווה שירגישו, בסופו של יום, פחות לבד, ופחות ככשלון בעיני עצמם.

>> איך נגן על הילדים שלנו מחברים רעים?