מקרה אלימות חמור שהתרחש לפני כעשרה ימים בבית ספר ביישוב יוקרתי בנגב מעורר סערה גדולה: התקרית התלקחה לאחר שתלמיד בן 16 בכיתה י"א זרק בקבוק יוגורט לעבר חברו י'. בתגובה, שפך עליו י' את תכולת היוגורט, אבל זה לא נגמר כאן. התלמיד שלף, על פי החשד, אגרופן מכיסו ודקר את י' בפניו, כאשר תלמידים נוספים עדים לתקרית. "רק בנס הוא לא דקר אותי בעין", טען י' בשיחה עם הוריו שלקחו אותו מיד לקבלת טיפול בבית החולים סורוקה ובמקביל הגישו תלונה בתחנת משטרת העיירות נגד התלמיד הדוקר.

"בית הספר לא הזמין לי שום אמבולנס או נתן לי טיפול רפואי ראשוני", אומר י' שלטענתו מנהל בית הספר ידע על האירוע בזמן אמת אך לא עדכן את המשטרה בדבר האירוע או הזעיק למקום שוטר או פקחן נוער. רק כאשר י' הגיש תלונה, גם מנהל בית הספר עשה זאת – שבע שעות לאחר האירוע, ולא כפי שמתחייב על פי נהלי משרד החינוךץ

כעבור כמה שעות מנהל בית הספר שיגר מכתב להורי התלמידים בו דיווח על האירוע, וציין כי התלמיד הדוקר הושעה מהלימודים עקב מקרה אלימות חריג. עוד נכתב, כי רכזי השכבות בכיתות נכנסו לכל כיתה, עדכנו את התלמידים במקרה והבהירו כי בית הספר יגלה 'אפס סבלנות' לאלימות מכל סוג וכי הובהר להם כי חל איסור מוחלט להגיע ללימודים עם כל מכשיר שיכול לגרום לפגיעה בתלמידים אחרים. במשך שלושה ימים לאחר המקרה המורים בבית הספר הקדישו את השעה הראשונה לנושא מיגור האלימות והטיפול בו והחשיבות להגן על חייהם של התלמידים.

"בית הספר ימשיך להתייחס בחומרה רבה לכל אירוע אלימות מכל סוג שהוא", הדגיש המנהל במכתב. התלמיד החשוד בדקירה נחקר רק כעבור שבוע וקיבל צו האוסר עליו להתקרב או ליצור כל קשר ישיר ועקיף עם הנפגע והתלמידים העדים במשך 15 ימים. בפועל, הוא הושעה למספר ימים ספורים והוחזר ללימודים, לאותה כיתה, לצדו של י' הנפגע.

התלמיד הנדקר (צילום: צילום ביתי)
"רק בנס הוא לא דקר אותי בעין" | צילום: צילום ביתי
"המשטרה ובית הספר ניסו כבר מהתחלה לטייח את הפרשה, לא לעורר רעש. למה הדוקר לא נחקר באותו היום או למחרת? לא מבינים שמדובר באירוע חמור? יכולתי הרי לקבל את הבן שלי בתוך ארון מתים", טוען האב ומוסיף, "זה אבסורד שהתלמיד הדוקר חוזר לבית הספר למרות שיש צו משטרתי האוסר עליו להתקרב לבן שלי. מי ערב לכך שהוא לא יבוא עם אקדח או סכין וירצח את הבן שלי? למה לא העבירו את התלמיד הדוקר לכיתה אחרת?" הנהלת בית הספר טיפלה במקרה של הבן שלי בצורה שערורייתית. רק אחרי שהגשתי תלונה במשטרה, מנהל בית הספר הגיש תלונה. אפילו אמבולנס הוא לא הזמין. גם המשטרה וגם משרד החינוך מנסים לטייח את הפרשה אבל אני לא אוותר עד שהתלמיד הדוקר יועמד לדין וישלם על מעשיו. לא ייתכן שבגלל שאביו הוא קצין משטרה, הוא יקבל הנחות ולא ייעצר כמו שנהוג לעשות במקרים דומים". עורכי דינם של  התלמיד הנדקר  והוריו, אבנר שמש ואיציק קארו מתכוונים להגיש תביעה אזרחית נגד התלמיד החשוד בדקירה.

ממשרד החינוך נמסר: "המשרד מגלה אפס סבלנות כלפי אלימות. האירוע המדובר מטופל באופן נחרץ על ידי מנהל בית הספר, לפי הנהלים ובהתאם להוראות המשטרה. התלמיד הנפגע מקבל ליווי ותמיכה מצוות בית הספר ומהגורמים המקצועיים. התלמיד הפוגע הושעה מידית מהלימודים והמשך הטיפול בעניינו נבדק יחד עם הגורמים המקצועיים ובהתאם לממצאי חקירת המשטרה".

במשטרת מרחב הנגב דחו מכל וכל את טענות האב בנוגע לטיפול מועדף שקיבל בנו של קצין המשטרה החשוד בדקירה, אך יחד עם זאת הטילו את האחריות על החזרת התלמיד ללימודים על משרד החינוך: "אנו דוחים כל טענה בדבר הטיה הקשורה לזהותו של מי מהמעורבים. תיק החקירה מנוהל במשטרה במקצועיות וללא משוא פנים, בדיוק בשל סוגיה זו, הוטלה החקירה על יחידה חוקרת אחרת. בשלב זה, החקירה עודנה מתנהלת ומטבע הדברים לא נוכל למסור פרטים נוספים אודותיה. נציין, כי בניגוד לאמור לא קיים צו הרחקה מבית הספר וההחלטה על שיבוץ התלמיד והחזרתו ללימודים הינה לפתחם של משרד החינוך וצוות בית הספר ולא של המשטרה".

>> מה גורם להורה לרצוח את ילדיו?