אמנם השנה הזו לא מתחילה כמו כל שנה, אחרי חופש גדול עם מבצע צבאי שהוציא אותנו לגמרי מהשגרה, אך עבור ההורים, אף אחד בספטמבר אינו יום שגרתי. מדובר ביום הראשון של שנת הלימודים, נקודת ציון קסומה שממלאת את בני המשפחה בהתרגשות וחששות. את ההתלהבות והדמעות נבקש, אנו ההורים, לתעד בצילומים. כדי שהצילומים הללו לא ייבלעו עם יתר הצילומים של הילדים, ריכזנו מספר רעיונות ייחודיים לצילומי תחילת השנה שיכולים אפילו להפוך למסורת משפחתית ארוכה ומרגשת.

מה תרצה להיות כשתהיה גדול

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
אפשר לכתוב על הילד פרט שונה בכל שנה | צילום: today.com, צילום מסך

ילדים משתנים מהר מאוד. אם נכתוב בעזרת הילד (תלוי בגילו) כמה פרטים על מי הוא בדיוק בנקודת זמן זו, נוכל ליצור מזכרת שלמה יותר מהיום הזה. דברים שאפשר לרשום: גיל הילד והכיתה, כמובן, שם המורה, גובה, ספרים וסרטים אהובים, פעילויות אהובות וכל דבר אחר שהוא מזהה את עצמו איתו בתקופה הנוכחית. אם נמשיך ונעשה את זה כל שנה, יתקבל יופי של ציר זמן. את הטקסט אפשר לכתוב על לוח מחיק, על קרטון או להוסיף אותו על תמונה בפוטושופ.

עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:

גיר על הרצפה

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
אותו דבר רק בציורי גיר ענקיים | צילום: today.com, צילום מסך
יחד עם הילדים, בלעדיהם, או שרק הם לבד, הרצפה היא קאנבס מושלם לציור, בתוכו ניתן להשכיב את הילד בתום העבודה ולצלם אותו בעולם שברא. אפשר לכתוב פרטים על הילד, כמו בדוגמה שמעל, ולשלב אותם עם ציורים. שוב, יהיה נחמד לחזור על התמונה הזאת כל שנה ולראות את השינוי ביכולות הכתיבה והציור של הילד.

אמא קופצת משמחה

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
אז זה נגמר, הא? | צילום: today.com, צילום מסך
איכשהו, למרות שציפו לרגע הזה בכליון עיניים, רוב האמהות בוכות ביום הראשון של בית ספר. כדי לתקן את העניין הזה אפשר לצלם תמונת ניצחון של ממש, של סוף המלחמה ההורית שקרויה 'החופש הגדול', לצלם את הילדים עם התיקים על הגב, ארוזים ומוכנים למשלוח, ואת אמא ואבא קופצים בשמחה עד השמיים.

חפצים אהובים

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
הספרים האהובים יכולים להתחלף בצעצוע האהוב עליהם או כל דבר אחר | צילום: today.com, צילום מסך
עוד דרך ללמוד על הילד בנקודת הזמן בה צולם, ועל הדרך לגרום לו להיראות נינוח בתמונה, היא לצלם אותו עם החפצים הכי אהובים עליו. צריך לבקש מהילד לרכז מספר דברים שחשובים לו במיוחד: כמה ספרים, בובות, אביזרים, וכך, כשתדפדפו בעתיד באלבום הוירטואלי, יגיד הילד: יו! הדובי שלי! איך אהבתי אותו!

>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

חולצת מטרה

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
בני, יום אחד כל זה יהיה שלך. גם החולצה הזאת | צילום: today.com, צילום מסך
השקעה אחת קטנה עכשיו יכולה ליצור סדרת תמונות מדהימה. כל מה שצריך היא טי שירט גדולה, בגודל של אדם ממוצע בן 18, עליה מדפיסים את שנת סיום כיתה י"ב הצפויה לילד. (נניח, מחזור 2031) בכל שנה יצטלם הילד בחולצת המטרה כשהוא ממלא אותה יותר ויותר, ויום אחד, כשכולנו נהיה זקנים והחולצה תהיה פריט וינטג' משגע, יגיע הקליק האחרון בסדרה.

תמונה בתוך תמונה

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
תמונה בתוך תמונה בתוך תמונה עד י"ב | צילום: today.com, צילום מסך
עוד צילום מחזורי ומגניב הוא אפקט התמונה בתוך תמונה הפסיכדלי. מתחילים בתמונה הראשונה. מצלמים וממסגרים. בתחילת השנה הבאה מצלמים את הילד כשהוא אוחז בידו את התמונה הממוסגרת. ממסגרים גם את התמונה הזו וכן הלאה.

לעשות שטויות

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
רוח שטות חשובה בימים כאלה | צילום: today.com, צילום מסך
חשוב לשמור על רוח קלילה ולא רצינית ומחניקה מדי. יש הרבה ציפיות והרבה מתח מצד כולם, וצילומים הם דרך להפיג מעט מהמתח ולהקליל את מצב הרוח הכללי. כמו כן, זה אולי נשמע טרוויאלי בימינו, כשהטלפון שלוף ומתעד תמידית, אבל כדאי לצלם לא רק תמונות מבויימות, אלא תמונות אמיתיות, מהחיים, של התארגנות, פרידה בשער בית הספר, הפגישה של הילדים, המורה והחברים ועוד.

לא לשכוח הורים

היום הראשון ללימודים (צילום: today.com, צילום מסך)
זה גם היום של ההורים | צילום: today.com, צילום מסך
גם ההורים עולים כיתה, וגם הם משתנים כל שנה, ומתרגשים מאוד. לפעמים אפילו יותר מהילדים. כדאי שגם הם יעמדו לפני המצלמה, לצד הילדים, ויתועדו ברגעים האלה. לפעמים אלה התמונות שביום מין הימים הילדים, וגם הנכדים, יוקירו יותר מכל.