עיצוב דירה היא משימה לא פשוטה בכלל, במיוחד אם מדובר בדירה שקטנה מ-60 מ"ר. אבל יש לא מעט דרכים לגרום לה להראות גדולה יותר.

מעצבת הפנים גל ברק הפכה דירה של 58 מ"ר לדירה שנראית מרווחת בהרבה מגודלה המקורי. "את המסדרון ניצלנו ליצירת פינת עבודה שמובילה אותנו לחלל הציבורי, שם יש לנו את המטבח והסלון", היא מסבירה. "במטבח שמנו שולחן קטן כדי לא להעמיס, עם שני כיסאות בלבד. שני הכיסאות האחרים מפוזרים בבית".
אמנם מדובר בדירת שני חדרים, אבל באמצעות צביעה נכונה בין היתר, היא נראית גדולה יותר, לפחות למראית עין. "צבענו את כל הקירות בגוון אפור בהיר, ויחד עם התקרה הלבנה נוצרת תחושה של חלל גבוה יותר".

גם לבחירת כיוון הפרקט יש משמעות. "את הפרקט אנחנו מניחים לכיוון אותו נרצה להדגיש", מציינת ברק. "אם אני רוצה להדגיש את אורכה של הדירה, אניח את הפרקט לאורך".
ואם אתם לא מתכננים לשבור קירות, גם ריהוט ותאורה מתאימים יעשו את העבודה. "כל הריהוט בבית על רגליים, רצוי דקות, שנותנות תחושה של גובה וקלילות".

ארונות חבויים בתוך נישות

מעצבת הפנים מיכל גינצבורג הצליחה אף היא להפוך דירה בגודל של 65 מ"ר ביפו לבית מרווח באמצעות הרבה מראות, זכוכיות וכמה שפחות קירות. גם כאן, כמו בלא מעט דירות קטנות, אחת הבעיות הגדולות היא אחסון. "יש לנו נישות של ארונות בקירות שמוצנעות באמצעות צבע הזהה לצבע הקיר. יש בהן שטחי אחסון רבים וחבויים בהן גם מכונת הכביסה והמייבש, פונקציות שלמעשה אין להם מקום בחללים של חדרי אמבטיה קטנים".
למטבח הקטן הוסיפו אי שבו שטח אחסון רב, בנוסף לארונות המטבח הגדולים. חדר השינה, שבו נמצא גם חדר הרחצה, הופך באמצעות דלת לשירותי אורחים.

דירה אחרת בתל אביב היא בגודל 40 מ"ר בלבד. גם כאן ניצלו כל פינה בחלל. "הארונות הגבוהים מגיעים עד התקרה, ויש פה יחידות שיודעות לאחסן את כל מה שצריך", אומרת מעצבת הדירה ליאת בני פלד. חדר השינה הוא בגודל של 9 מ"ר בלבד, לכן הארון הובלע בתוך נישה ומתחת למיטה הוסיפו יחידת אחסון למצעים.

אז מתברר שיש לא מעט פתרונות לדירות קטנות, רק צריך להיות יצירתיים. כך גם דירה של כמה עשרות מטרים בודדים לא תרגיש קטנה וצפופה.

>> קצת השראה: דירת 24 מ"ר שיש בה הכל