הדיירים: בני זוג בשנות החמישים לחייהם.

הבית: בית פרטי הממוקם על אחת הגבעות בגדרה. הבית נבנה בשנות ה-70, וכעת הדיירים החליטו לשפץ ולשנות אותו מבית שמיועד למשפחה גדולה לבית שמיועד לזוג מבוגר. במסגרת השיפוץ חלל הבית צומצם לארבעה חלקים עיקריים: סלון אירוח, מטבח, חדר אורחים כולל פינת משפחה ויחידת הורים.
שטחו הבנוי של הבית המתפרש על שני מפלסים הוא 280 מ"ר, והוא ממוקם על מגרש משופע צר וארוך ששטחו הוא כ-800 מ"ר.

החזון: למרות שילדיהם עזבו זה מכבר את הבית הגדול, בני הזוג לא היו מעוניינים למכור אותו. "אנו מתגוררים בבית למעלה משלושה עשורים ומחוברים אליו מאוד, בעיקר בשל התחושות  שהוא מעורר בנו", הם אמרו. אנחנו שימרנו את אותם זיכרונות באמצעות פריטים שהיו ברשותם, כמו תמונות, שטיחים ורהיטים בעיצוב החדש.
הבית כולו עוצב בסגנון נקי, קלאסי ונצחי ללא גימיקים. המעטפת של כל החללים היא לבנה ומשמשת כרקע לפריטים המשלימים שמכניסים את החמימות ומעט צבע.
לאורך כל תהליך התכנון והשיפוץ, שמרנו על קשר ישיר בין החוץ לפנים. מהלכים שנעשו בעיצוב החלל הפנימי השליכו על ההחלטות באדריכלות הנוף, ולהיפך, החלטות שנעשו בנושאי חוץ, היוו השראה לבחירות בתוך הבית.

משך השיפוץ: שלושה חודשים.

עלות השיפוץ: ארבעה מיליון שקלים. העלות כוללת שיפוץ מהיסוד של הפנים והחוץ, בנייה של בריכת שחייה גדולה (13X5 מטרים), אדריכלות נוף ופיתוח החצר כולל בניית חומות, תשתיות חדשות, ריהוט מלא, מטבח חדש, מוצרי חשמל, מערכות מיזוג.

מבט מהסלון אל המדרגות אחרי שיפוץ -הנקין שביט אדריכלות ועיצוב (צילום: אביעד בר נס)
הגוונים השונים של האריחים מכניסים עניין לבית. הסלון | צילום: אביעד בר נס

החצר הענקית נכנסת לסלון

השינוי העיקרי שנעשה בבית הוא צמצום מספר חדרי השינה: משישה חדרים ליחידת אירוח ויחידת הורים בלבד. המטבח בתכנון המקורי היה סגור וכעת נפתח ויצר קשר חדש עם חלל המגורים ופינת האוכל.

הסלון: הגוונים בסלון רחב הידיים הם שקטים ומונוכרומאטיים. הרצפה מחופה באריחי אבן חלילה טבעית בגוונים שונים, אלמנט שמעצים את תחושת המרחב והתנועה בחלל. תקרת לוחות העץ המשופעת נצבעה בצבע שמן התואם לגוון קירות הפנים.
במרכז החלל ניצבות זוג ספות בהירות בגוון כורכר ומולן חלון גדול שמתחיל מהרצפה ומחבר בין חיפוי האבן בבית לבין רצפת הדק החיצונית. כמו כן, במבט אחד ניתן לראות את השנדליר שעשוי ממתכת עתיקה יורד מתקרת הסלון, לצד עצי הפרי הנשקפים מהחלון.
חזית הסלון שקופה לכל אורכה באמצעות פתחי זכוכית מרצפה עד תקרה. חזית זו ממסגרת למעשה את המבט הנשקף מהגינה והבריכה, מהם נכנסים צבעים של ירוק וכחול.
הציורים בכל הבית היו ברשותם עוד קודם וברחנו יחד אלו מהם ייכנסו ואיפה.

מטבח אחרי שיפוץ - הנקין שביט אדריכלות ועיצוב (צילום: זהר שביט)
מחלון המטבח נשקפת ערוגת חלוקי נחל | צילום: זהר שביט

החצר: עצי פרי רבים נשתלו לאורך שביל המחבר בין החצר הקדמית לחצר האחורית הרחבה. חצר זו מחולקת לשני מפלסים: בחלקה העליון יש פינת ישיבה עם פרגולת עץ גדולה, ובחלקה התחתון נמצאת רחבת הבריכה. בני הזוג מארחים המון את ילדיהם שמגיעים עם הנכדים וגם חברים, ולכן היה חשוב שיהיו לצידה של הבריכה פינות ישיבה רבות ונעימות.

אי מעץ בוק מיושן במטבח

המטבח ופינת האוכל: חלל זה בנוי בצורת מלבן. הוא מעוצב בקווים נקיים, המנצלים היטב כל צלע שלו. המטבח משדר טעם מעודן וקלאסי לצד נוחות פונקציונאלית כשגולת הכותרת כאן היא שימוש בצבעים לבנים במעטפת ובגוונים כהים במראה מיושן יותר במרכז.
האור הטבעי המגיע מן הפתחים מוחזר ומועצם על ידי ארונות האחסון הלבנים, שמדגישים את האי העשוי מעץ בוק מיושן. לצידו ממוקם גם שולחן אוכל ארוך בגוונים דומים, רק במראה מודרני.
מחלון המטבח נשקפת ערוגת חלוקים הממשיכה במפלס אחד את אבן הקיסר של המטבח.
גופי התאורה מציגים מקצב מעניין בקלילותם ובוהקם ומדגישים את הסטטיות והאלגנטיות של שנדליר המתכת המונומנטלי התלוי בסלון.

חדר עבודה הורים אחרי שיפוץ - הנקין שביט אדריכלות עיצוב (צילום: זהר שביט)
פינת עבודה ופינת איפור באותו שולחן. יחידת ההורים | צילום: זהר שביט

יחידת ההורים: חלל זה מרווח במיוחד וגם פה נשמר הקו המינימליסטי, הנקי וההומוגני השולט בעיצוב הבית. פרקט מעץ אלון גושני החליף את רצפת החלילה וקיר חופשי (שאינו מחובר לתקרה) שנבנה לגובה של 1.70 מטרים מפריד בין איזור השינה לאיזור ההלבשה. בצידו האחד, זה שפונה למיטה תלוי מסך פזלמה, ובצידו השני עומדת באלגנטיות שידה שאנחנו עיצבנו המשמשת כשידת איפור ועליה גם הנחנו את המחשב ויצרנו מעין פינת עבודה קטנה. ארון הבגדים עשוי מעץ MDF צבוע בתנור בגוון קירות הפנים ויוצר בכך מראה נקי והרמוני. דלתות הארון נמתחות מגובה הפרקט ועד לגובה התקרה. המיטה בעלת המצעים הרכים בגוונים בהירים משתלבת בצורה מושלמת עם הווילונות האטומים הלבנים היוצרים אווירה אינטימית. עם הסטת הווילונות, חודר לחלל אור רב המכניס עימו פריימים מן החוץ פנימה.
בין חדר הרחצה לחדר השינה מפרידות שתי דלתות זכוכית. בפנים יש מראה עגולה ושידה קלאסית שנשמרה מהריהוט הקיים, והן משלימות יחדיו מבט לבן עם כתם כהה במרכזו.

יחידת האירוח: גם כאן הצבעים לבנים ורגועים. גב המיטה הוא בעצם עיבוי של הקיר שממשיך גם לחדר הרחצה ויוצר קשר בין שני החללים. חדר הרחצה שקוף לחלוטין והדלת המשמשת להבדיל בינו לבין חדר השינה משמשת גם כדלת של המקלחון, אלמנט שמגדיל את החלל.

אמבטיית הורים אחרי שיפוץ - הנקין שביט אדריכלות ועיצוב (צילום: אביעד בר נס)
שתי דלתות זכוכית גדולות מעניקות תחושה של חלל רחב. חדר הרחצה ביחידת ההורים | צילום: אביעד בר נס

דבר המעצבת: נהננו מאוד מהעבודה על הבית. החוויה המרכזית בפרויקט היתה השילוב החלקי של פריטי ריהוט שהיו קיימים בידי הדיירים עם אלמנטים שונים בעיצוב החדש.

טיפ: בכל תהליך עיצובי חייב להישמר קשר בין החוץ לפנים. זה מעניק ערך מוסף לבית ומחזק את הקונספט הכולל.

פריט אהוב: דלת הכניסה. זוהי דלת אותנטית מהודו שמהווה מעין אתנחתה סגנונית מהמעטפת הנקייה והלבנה.

פרגון לאנשי מקצוע: יאיר דורם שאחראי על התאורה; מטבחי הייטאצ'; הנגר, אלי רווח, טלפון: 057-7294279.

המעצבים: עירית הנקין וזהר שביט | הנקין שביט אדריכלות ועיצוב, טלפון: 052-8954445.

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: לחיות בתל אביב, להרגיש בניו יורק

לכל הבתים במדור