mako
פרסומת

זה ממשיך: 16 לווייתנים "התאבדו" בים הצפוני

התאבדות היונקים הימיים המסתורית ממשיכה, הפעם בים הצפוני. קבוצה של 16 לווייתני זרע מצאו את מותם כשעלו על החוף, 4 מהם בסופ"ש האחרון בבריטניה. האם הלווייתנים דיכאוניים?

פורסם:
לוויתני זרע על החוף
לוויתני זרע על החוף | צילום: לי סוויפט
הקישור הועתק

לוויתני זרע על החוף
מטורף. גופות הלווייתנים בלינקולנשייר | צילום: לי סוויפט

בשבוע שעבר דיווחנו על התאבדות המונית של לווייתנים בחופי הודו: כ-80 לוויתני נתב סנפיר קטן עלו על החוף ומתו מהשהייה על היבשה. כעת, קבוצה של 16 לווייתני זרע (ראשתן גדול ראש), אחד היצורים הענקיים בעולם, התאבדו בסופ"ש האחרון לחופי הים הצפוני, 3 מהם בחוף לינקולנשייר שבבריטניה. זוהי אחת מהתאבדויות הלווייתנים הגדולות ביותר ממין זה, ולפי אגודת הזואולוגיה הבריטית כבר עשורים שלא נרשמו התאבדויות בקנה מידה שכזה.

לוויתני זרע על החוף
לא יודעים מה הסיבה | צילום: MCA

לוויתני זרע על החוף
מחפשים אחר שאר חברי הקבוצה החיים | צילום: MCA

עכשיו יש צורך בהול להיפטר מהגופות הענקיות, לפני שהבקטריות והגזים הכלואים בהן ינפחו אותן עד שיתפוצצו. הפעולה הראשונית היא ליצור חתכים בגופות כדי שהגזים ישתחררו. רוב דה-וויל, מנהל הארגון ליונקים שעלו על שרטון (כן יש כזה דבר!), מסר: "היסטורית, עליות על שרטון בחוף הצפוני הן לא שכיחות, אנחנו טרם יודעים מה הסיבות לעלייה ההמונית או היכן נמצאים שאר חברי הקבוצה". דגימות נלקחו מהגופות לחקירה נוספת, אך ההשערות הראשוניות הן כי לא מדובר בתופעת "החפת הלווייתנים" המסתורית שגורמת ליונקים הימיים לעלות על החוף ללא סיבה, אלא פשוט צירוף מקרים מצער שהקבוצה הגיעה לאזור קשה לניווט ורדוד במיוחד שסחף אותם אל החופים.

לוויתני זרע על החוף
חותכים חתכים לשחרור הגזים העצורים | צילום: MCA
פרסומת

לוויתני זרע על החוף
סקרנים מצטלמים | צילום: MCA

המון רב של סקרנים הגיעו לחופי לינקולנשייר כדי לראות ולהצטלם עם הגופות, והרשויות מקוות לאתר את שאר חברי הקבוצה ולכוון אותם אל עבר אזור מבטחים, לפי שיסחפו עוד אל החוף.