פעילי המאבק למען גראס רפואי חוקי בניו-יורק זכו השבוע בתומך חדש ורב משקל מהמעמד הכמעט-גבוה ביותר- שופט בית משפט עליון. גאסטין ריינבך, שופט מכהן בעליון בברוקלין, חלה בסרטן הלבלב לפני כשלוש שנים וחצי וכמו חולים רבים, הוא סובל מכאבים פיזיים שהרפואה הקונבנציונלית לא הצליחה למצוא להם מזור. (מקור)

גאסטין ריינבך (צילום: nydailynews.com)
חוק זה לא צחוק. גאסטין ריינבך | צילום: nydailynews.com

הוא פרסם כתבה בעיתון ה"ניו יורק טיימס" בה הוא קורא להפיכת מריחואנה רפואית לחוקית במדינת ניו יורק, ועם הידע והניסיון המשפטיים שלו קשה להתווכח. "הקשיים של המחלה נובעים לא רק מהמחלה עצמה" כותב ריינבך. "חודשים של כימותרפיה, הקרנות וניתוחים כואבים מובילים לתופעות לוואי קשות: בחילות, כאבים, אובדן תיאבון וקושי להירדם הם חלק מחיי היום-יום בהתמודדות עם סרטן. כל תרופה שנרשמה לי כדי להקל על תופעה אחת, תמיד גרמה לתופעת לוואי אחרת”.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים ומרגשים? תנו לייק בפייסבוק

ריינבך מספר כי עישון גראס היא התרופה היחידה שמסייעת לו עם הבחילות, מעוררת את התיאבון שלו ועוזרת לו להירדם. התחליף הסינטטי, מרינול, שאותו לרופאים אין בעיה לרשום, היה לא יעיל בעליל עבור השופט. "גיליתי שכמה שאכטות מריחואנה לפני ארוחת הערב מספקות לי תחמושת לקרב שנקרא להכניס משהו לפה. עוד כמה שאכטות לפני השינה מאפשרות לי להירדם".

החוק יותר שרירותי ממה שנדמה לכם

מריחואנה רפואית (מריפואנה) היא תרופה חוקית ולגיטימית ב-16 מדינות בארה"ב, כולל בניו ג'רזי השכנה לניו יורק, ועם אופציה חזקה ל-17, כשקונטיקט על סף אישור העשב הקסום לאנשים שנזקקים לו.

בניו יורק כבר הוגשו בעבר הצעות חוק בנושא אך הן נפלו בהצבעות בסנאט. ריינבך מקווה בכל ליבו שהשנה המצב ישתנה. עד אז, הוא נאלץ לסכן את חבריו שרוכשים למענו את מה שבשבילו הוא תרופה אך בעיני החוק עדיין נחשב לסמים לא חוקיים.

בעקבות החלטת בג"ץ: יוכל לעשן בכלא. אילוס (צילום: AP)
תתחילו להתייחס לזה בתור תרופה זולה ונטולת תופעות לוואי | צילום: AP

"אנחנו לא מדברים פה על פרק של 'חוק וסדר'", הוא מסביר. "זה עניין של זכויות אדם ורפואה. סרטן היא מחלה נוראית וכל אחד מכיר מישהו שחולה בה. הסיפור עם מריחואנה הוא עוד נקודה כואבת בעולם הסרטן, שהתרופה היחידה שלא גורמת לאף תופעת לוואי נחשבת לסם מסוכן".

כשנשאל ריינבך על ידי חבריו האם זה חכם לתמוך בנושא בהיותו שופט מכהן, הוא ענה שהוא יודע כי ישנם עוד הרבה אנשים הנזקקים לסיוע של מריחואנה אך אינם יכולים להביע את דעתם בנושא: “אני מקווה שניו יורק, שתמיד הייתה מובילה בין המדינות, תשנה את חוקיה. למדע אין תרופה לסרטן, אבל זה ברברי למנוע מאנשים את התרופה היחידה שמאפשרת הקלה בסבל.” הוא סיכם. ואמרו אמן.

>> כל הסיבות למה גראס צריך להיות חוקי בישראל