כולנו שומעים כל הזמן איך מקדונלד'ס וחבריה, התאגידים הדורסניים הגדולים, מכסחים (ניוז דיסקאברי) את יערות הגשם בדרום אמריקה, אבל מתברר שהשטח המנוצל והפצוע, שהופקע מידי השבטים המקומיים תמורת בצע כסף, עומד ברובו שומם, כמו פיל לבן בסדר גודל גלובלי.

פרה אחת לכל 10,000 מ"ר ביערות הגשם המצולקים (וידאו WMV: ויקיפדיה)
פרה אחת לכל 10,000 מ"ר ביערות הגשם המצולקים | וידאו WMV: ויקיפדיה

לפי מחקר ממשלתי חדש, רק 60 אחוזים מהשטח הטבעי שנהרס מנוצל לטובת גידול בקר לתעשיית המזון המהיר, ואילו 5 אחוזים בלבד משמשים לחקלאות. המחקר, שבוצע בעזרת לווין צילום של ממשלת ברזיל, גילה ששטח בגודל של 719,000 קמ"ר נעקר ונחטב עד שנת 2008 – על 62 אחוזים מהאדמה הפורייה והמבוזבזת צומח דשא כדי שהפרות יאכלו בנוחות. כמה נוחות? פרה אחת בממוצע לכל הקטאר (10,000 מ"ר; 10 דונם).

"ראש בקר אחד להקטאר זה פשוט לא מתקבל על הדעת", אמרה שרת איכות הסביבה הברזילאית לעיתונות המקומית. "זה בזבוז בגלל שהג'ונגל הוחלף במשהו שלא מייצר צמיחה במשק או הכנסה". 21 אחוזים מהשטחים המבוזבזים חזרו לג'ונגל, שמחדש את עצמו באיטיות ובנחישות.

ברזיל, שבשטחה נמצא רוב יער הגשם הגדול בעולם, הצהירה כי תפעל לצמצום בירוא היערות ב-80 אחוזים עד שנת 2020. במציאות, לעומת זאת, המחקרים האחרונים הראו כי בירוא היערות דווקא גבר בכ-15 אחוזים בשנה האחרונה.

פרה אחת לכל 10,000 מ"ר ביערות הגשם המצולקים (וידאו WMV: discovery.com)
פרה אחת לכל 10,000 מ"ר ביערות הגשם המצולקים | וידאו WMV: discovery.com