רבים אמנם לא היו מוכנים להודות בזה בקלות, אבל אין ספק שלא מעט רווקים ורווקות מרגישים שהם יכולים להזניח את עצמם, כי הם לא במערכת יחסים ולא צריכים להרשים אף אחד. ויש עם זה בעיה גדולה. ד"ר מרגרט פול, מומחית למערכות יחסים, כתבה למגזין mindbodygreen: "זה לא יוצא דופן שאני שומעת מהרבה קליינטיות שלי שאומרות, 'אני רק מרגישה מלאת חיים ויפה כשאני במערכת יחסים או יוצאת עם גבר. כשאני לבד, אני מזניחה את עצמי, משמינה, לא מסדרת את השיער או מורחת איפור. זה כאילו אני מתה מבפנים. אני לא יודעת למה אני עושה את זה ומה אני יכולה לעשות לגבי זה'".

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

לפי ד"ר פול, היא שומעת מילים דומות לא רק מנשים, אלא גם מגברים. "לאנשים רבים יש את הנטייה לאכול טוב, להתאמן ולדחוף את עצמם לעבר המטרות שלהם רק כשהם יוצאים עם מישהו או מנסים למשוך מישהו". בשורה התחתונה, רבים מרגישים שרווקות היא זמן להזניח את עצמם, מכיוון שהם לא מרגישים שהם צריכים להרשים מישהו.

הבעיה בהתנהגות הזאת, היא שהיא מעידה על היחס שלכם כלפי עצמכם. "המוטיבציה לדאוג לעצמכם קורית רק כשאתם רוצים להרשים מישהו – ולא כי אתם באמת רוצים לאהוב את עצמכם", אומרת ד"ר פול. למעשה, אנשים כאלה נוטים להעריך את עצמם רק דרך אישורים חיצוניים ודרך תשומת לב מאנשים. במקום זאת, הם צריכים לשאוף לאהוב את עצמם ולדאוג לעצמם, פיזית ומנטלית, בלי קשר לנוכחותם של אנשים סביבם. כולנו צריכים לאהוב את עצמנו ללא תנאים ומבלי לחפש בכל פינה אישור חיצוני מאחרים.

גבר ואישה עובדים על המחשב (צילום: GaudiLab, Shutterstock)
רבים מטפחים את עצמם רק כדי להרשים אחרים | צילום: GaudiLab, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:

>> התקלח עם עדשות מגע ואז קרה לו דבר נורא
>> "השלתי 50 ק"ג ממשקלי בזכות השינוי הזה"
>> "מרחתי וזלין באף וזה שינה את חיי"

כך תעריכו את עצמכם יותר

הערכה עצמית היא לא דבר מובן מאליו. חלקינו מתקשים להעריך, לקבל ולאהוב את עצמנו גם אם אין מישהו בסביבה שיגידו לנו שאנחנו ראויים לזה. אז איך בכל זאת אפשר להתחיל להעריך את עצמנו כפי שאנחנו? הנה כמה טיפים שיכולים לעזור.

לדאוג לגוף שלכם. תזונה נכונה ומזינה, המון מים ופעילות גופנית – אלה הן הדרכים לשמור על הגוף שלכם ולדאוג שיישאר בריא וחזק. נפש בריאה בגוף בריא.

היו נדיבים כלפי עצמכם. כשאתם עושים טעות, סלחו לעצמכם ולמדו ממנה.

ליצור חברויות. אל תבודדו את עצמכם מאחרים ואל תתחבאו מאנשים. תתפלאו כמה חברויות טובות יכולות לתרום לבריאות הנפשית שלכם ולהערכה העצמית שלכם.

תנוחו. לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה לא לעשות כלום. להירגע, לנוח, להתנתק מהטלפון. להיות כמה דקות לבד עם עצמכם. תתפלאו כמה אנרגיה זה יכול לתת לכם.

לאמץ גישה בריאה. זו אולי קלישאה, אבל היא חשובה: השתדלו תמיד לנסות להסתכל על חצי הכוס המלאה (אם מתאמנים, זה באמת עובד!), השתדלו לקבל יותר ולהיות אמפתיים יותר כלפי עצמכם וכלפי אחרים.

>> ועוד כמה טיפים מעולים להעלאת הביטחון העצמי