המטבח האיטלקי הוא אחד המטבחים האהובים ביותר על הסועד הישראלי, וככזה הוא מקבל מקום של כבוד על המפה הקולינרית שלנו, בעיקר בתל אביב אבל לא רק. נכון שלא כל אחד עם תנור אבן הופך אוטומטית לשף איטלקי מוצלח, אבל אם מתעמקים בהחלט אפשר למצוא כמה מסעדות איטלקיות בארץ שעושות את הדבר האמיתי, ומצליחות ליצור כאן מטבח איטלקי איכותי, שלא עוצר בפסטות עבודת יד ופיצות דקיקות וטעימות. הנה העשירייה הפותחת שלנו.

אין תמונה
טורטליני ארטישוק בקוצ'ינה תמר. יודעת את העבודה

קוצ'ינה תמר, תל אביב

הרחק מרוטשילד ומאזור המסעדות של תל אביב, בין מועדונים ומוסכים, מסתתרת לה פנינה אמיתית לחובבי אוכל טוב בכלל, ואיטלקי בפרט. מסעדת קוצ'ינה תמר, בבעלות השפית תמר כהן צדק, מעניקה לסועד את החוויה האיטלקית המושלמת. זה מתחיל בפסטות טריות ומיוחדות, ביניהן פסטת סלק בעלת גוון סגול נפלא, רביולי טרטופו עשוי בחמאת כמהין, טורטליני ארטישוק ועוד, וממשיך בבשר איכותי העשוי בצורה מדויקת, בין היתר סקלופיני עגל מצוין על מצע שפייצל – פתיתי בצק מבושלים ומטוגנים עם חמאה ופרמזן. בקינוחים תמצאו את האיטלקיים המסורתיים מעדות הטירמיסו, אבל גם גלידה ביתית שמתעלה מעל כולם, וחותמת את הארוחה באופן מושלם.

מנה מומלצת: רביולי טרטופו: כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמז'אנו וכמהין ברוטב חמאת כמהין.

קוצ'ינה תמר, הצפירה 10, תל אביב

אין תמונה
תמר כהן צדק. חוויה איטלקית מושלמת


פרונטו, תל אביב

מסעדת פרונטו הוותיקה הוקמה לפני יותר מעשרים שנה על ידי רפי אדר. את רוב שנותיה היא העבירה ברחוב נחמני, עד שלפני שנתיים התיקה את מקומה לרחוב הרצל - וכעת היא גדולה יותר, מעוצבת יותר וממשיכה לעשות אוכל איטלקי משובח. בניצוחו של השף דיוויד פרנקל, שזכה לא מכבר בתואר השף הצעיר של השנה, מציעה פרונטו לסועדים את אחת החוויות האיטלקיות המוצלחות בארץ, הכוללת מנות ייחודיות, יפהפיות וטעימות להפליא, פסטות תוצרת בית, בשר מטופל היטב, פירות ים ועוד.

בין כל המסעדות שנפתחות ונסגרות מסמלת פרונטו אי של יציבות, ושומרת כבר שנים על מקום של כבוד אצל חובבי האוכל האיטלקי בארץ.

מנה מומלצת: ריזוטו סלק עם סקאלופס.

פרונטו, הרצל 4, תל אביב

מסעדת פרונטו (צילום: גל דרן,  יחסי ציבור )
פרונטו. אי של יציבות | צילום: גל דרן, יחסי ציבור


ריזוטו סלק ושרימפס של מסעדת פרונטו (צילום: גל דרן,  יחסי ציבור )
ריזוטו סלק של פרונטו. מומלץ | צילום: גל דרן, יחסי ציבור

קפה איטליה, תל אביב

על חורבות מסעדת צ'ימיצ'נגה המיתולוגית הקימו האחים ירזין לפני 4 וחצי שנים את קפה איטליה. הירזינים, בעלי רזומה מפואר בקולינריה הישראלית, הצליחו לעשות זאת שוב גם בקפה איטליה - מהמשובחות והכיפיות שבמסעדות האיטלקיות. המסעדה גדולה, מושקעת מאוד ומעוצבת בצורה יוצאת דופן, עם תקרה לא לגמרי אקוסטית וללא מוזיקה ברקע. התוצאה היא רעש חיובי, היוצר אווירה תוססת ושוקקת חיים מדי ערב. התפריט העשיר, המבוסס על חומרי גלם משובחים ביותר, מחולק למנות ראשונות, פסטות איכותיות כמנות ביניים – אותן מומלץ לחלוק - ומנות עיקריות של בשר ודגים. תפריט הקינוחים המגוון יקשה עליכם את הבחירה, אך מה שלא תבחרו (הטירמיסו מצוין) - תסיימו את הערב עם חיוך.

מנה מומלצת: פנה קרבונרה – פנצ'טה, שמנת וחלמון ביצה.

קפה איטליה, קרמינצקי 6, תל אביב

הטירמיסו האגדי של קפה איטליה
הטירמיסו האגדי של קפה איטליה. לא פוגשים כזה כל יום

מל ומישל, תל אביב

מל ומישל היא מסעדה איטלקית-ים-תיכונית קטנה ואינטימית, המעוצבת בסגנון אירופי ומשרה אווירה רומנטית מיוחדת. תפריט המסעדה הוא עונתי, ומציע מנות איטלקיות קלאסיות שמקבלות נגיעה ים תיכונית יצירתית. האווירה המיוחדת של המקום, בשילוב עם מנות טעימות ולא שגרתיות כמו פסטת ארבעים חלמונים או פילה בורי על מצע של ריזוטו שחור, מספקות לסועד חוויה איטלקית מענגת.

מנה מומלצת: ריזוטו ביאנקו – נתח ביישון ביתי על ריזוטו לבן וגרידת לימון.

מל ומישל, בן יהודה 155, תל אביב

מל ומישל (יח``צ: אור גץ)
מל ומישל. מצוינת לארוחה רומנטית | יח``צ: אור גץ


אוליברי, תל אביב

אוליברי שברחוב אבן גבירול היא מסעדה לא גדולה ולא ותיקה, שחינה באופייה המשפחתי, הפשוט והכובש. מסעדה איטלקית-סיציליאנית ביתית, אם תרצו. העיקרון של המטבח הסיציליאני הוא אוכל פשוט המבוסס על חומרי גלם משובחים, ואוליברי מיישמת אותו בצורה נפלאה. היא מציעה מנות איטלקיות קלאסיות, תפריט רחב של פיצות דקות ומעולות, מגוון פסטות משובחות, קנלוני, לזניה, בשרים ועוד מבחר מנות ראשונות - כולן מוצלחות ומהנות.

מנה מומלצת: קנלוני במילוי בשר עגל ומוצרלה ברוטב עגבניות וגבינות צאן.

אוליברי, אבן גבירול 137, תל אביב

רוסטיקו, תל אביב

מסעדה בת שני סניפים, שניהם בתל אביב - בשדרות רוטשילד וברחוב בזל - ובשניהם היא שומרת על רמה אחידה וגבוהה ומעניקה לסועד חוויה איטלקית אותנטית, עם מנות מצוינות השומרות בכבוד על הצביון האיטלקי. תמצאו שם מנות אנטיפסטי איכותיות ומיוחדות, פסטות טעימות ומדויקות, מבחר פיצות משובחות, סלטים ועוד מגוון מנות עיקריות, והכל באווירה תוססת ונעימה.

מנה מומלצת: ראגו מלאנזה – פרוסת חציל צלויה וראגו טלה ארומטי ברוטב עגבניות ופרמז'אנו.

רוסטיקו, בזל 42 ורוטשילד 15, תל אביב

לה רפובליקה די רוני מוטי, תל אביב

לה רפובליקה די רונימוטי החלה את דרכה כמעדנייה בשם רונימוטי ברמת החייל, ולפני כשנה עברה למרכז תל אביב, התרחבה בשטחה ושדרגה את השם. עוד לפני שתספיקו לטעום מהמנות - המזנון במקום, שעליו מונחים אנטיפסטי מעורר תיאבון ומאפים טריים ומעליו תלויים נקניקים, לא יותיר בכם מקום לספק: הגעתם לטריטוריה איטלקית. הירקות הנקטפים מדי יום מהגינה האורגנית, בצק הפסטה הנעשה במקום והפיצה הטעימה בהחלט מקיימים את ההבטחה וממצבים את לה רפובליקה כמסעדה איטלקית ראויה.

מנה מומלצת: פפרדלה פונגי - פטריות, פורצ'יני, חמאה, יין לבן, פנצ'טה ופטרוזיליה.

לה רפובליקה די רוני מוטי, מזא"ה 3, תל אביב

אין תמונה
פפדרלה ורדה בלה רפובליקה די רוני מוטי. מקיימים את ההבטחה


טופולינו, ירושלים

טופולינו היא מסעדה איטלקית כשרה, קטנה ומשפחתית, הנמצאת בכניסה לשוק מחנה יהודה ומשחזרת באופן מדויק ומוצלח את האוכל האיטלקי של יהודי רומא. משהו בקסם הייחודי של המקום יעביר בכם תחושה כאילו נכנסתם למסעדה איטלקית ברומא. האוכל בטופולינו הוא אוכל איטלקי אמיתי, השומר על צביון המטבח הרומאי המסורתי, חומרי הגלם המובחרים כוללים בין היתר ארטישוקים, סרדינים, דגים וגבינות, הפסטות כמובן טריות והפיצות דקות, בדיוק כמו שצריך. מקצוענות איטלקית במיטבה.

מנה מומלצת: ניוקי א לה רומאנה ופרוסות מוצרלה באפלו טרייה על רוטב עגבניות ובזיליקום.

טופולינו, אגריפס 62, ירושלים

ניוקי א לה רומנה של מסעדת טופולינו, ירושלים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
הניוקי א לה רומנה של טופולינו. כבר אנחנו מרגישים ברומא | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

פסטורי, אילת

אחת המסעדות הטובות באילת היא פסטורי האיטלקית, אשר קיימת בעיר משנת 1999. בשנה שעברה עברה המסעדה שיפוץ ורענון של התפריט שעשה לה רק טוב. המקום מעוצב בסגנון כפרי בהשראת טוסקנה, וזהו גם הקו המנחה של המנות, מה שאומר חומרי גלם פשוטים ומשובחים. כל הפסטות טריות ונעשות בייצור עצמי במקום (יש גם מקמח מלא וללא גלוטן), ומלבדן תמצאו במקום שלל פיצות, דגים, פירות ים ובשרים.

מנה מומלצת: רוטיליו ספינאצ'י - פרחי רולדת פסטה ממולאים תרד וריקוטה ברוטב בשמל.

פסטורי, תרשיש 7, אילת

טאנטי באצ'י, קריית טבעון

טאנטי באצ'י, באיטלקית "נשיקות רבות", היא מסעדה איטלקית-כפרית מקסימה המעניקה חוויה פסטורלית מיוחדת, עם עיצוב כפרי ופשוט, ריהוט עץ, מפות משובצות והרבה נוף ירוק מסביב. גולת הכותרת היא ללא ספק הפיצות האיכותיות והגדולות הנאפות בתנור האבן במקום. כמובן שכמו כל מסעדה איטלקית מכובדת, גם כאן הפסטות הן עבודת יד, והתפריט מציע אופציות ראויות רבות.

מנה מומלצת: פיצה עם רוטב עגבניות חריף, מוצרלה, בזיליקום, שמן זית כתית מעולה.

טאנטי באצ'י, השקדים 35, קריית טבעון

מסעדת טנטי באצ'י, פיצה (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
טאנטי באצ'י. הפיצות הן גולת הכותרת | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור


 >> והנה הפיצריות שאנחנו הכי אוהבים
>> לכל כתבות המגזין