לביבות פרסה של טאטי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות פרסה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
לביבות פרסה עם ריקוטה וגבינת חלומי

המצרכים (9-10 לביבות):
300 גרם פרסה (כ-2 יחידות באורך 20 ס"מ)
4 כפות קמח לבן
כפית אבקת אפייה
4 כפות פירורי לחם
כפית מלח
כפית פלפל לבן
150 גרם גבינת ריקוטה יבשה
50 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות קטנות
1 ראש בצל ירוק, קצוץ
ביצה
שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1. חותכים את החלק הלבן של הפרסה (כרשה) לשלושה חלקים, ומבשלים במים רותחים כחצי שעה. מסננים וטוחנים במכונת בשר.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, פירורי לחם, מלח ופלפל לבן).

3. מערבבים את הפרסה הטחונה עם הגבינות והבצל.

4. מוסיפים את תערובת הקמח והביצה לתערובת הפרסה ומערבבים.

5. מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות ומטגנים כשתי דקות מכל צד.

לביבות שמרים של טאטי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות שמרים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות שמרים

מצרכים (כ-20 יחידות):
60 מ"ל מים (כ-3 כפות)
כף סוכר
15 גרם שמרים טריים (בערך כף, או שליש קובייה)
200 גרם (כוס וחצי) קמח
קורט מלח
100 מ"ל חלב (קצת פחות מחצי כוס)
30 גרם חמאה מומסת
מעט שמן, לטיגון

להגשה:
שמנת חמוצה או קרם פרש
ריבה איכותית או סירופ מייפל אמיתי

אופן הכנה:

1. מערבבים מים, סוכר ושמרים, מכסים ומניחים לשעה במקום חמים. מוסיפים את שאר החומרים ויוצרים בצק. מכסים ומניחים במקום חמים עד שהמסה מכפילה את נפחה.

2. יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומטגנים על מחבת טפלון כשתי דקות מכל צד.

3. מגישים עם שמנת חמוצה וריבה.

לביבות דלעת של טאטי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות דלעת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות דלעת ספרדיות (בונואלוס)

המצרכים (7-8 לביבות):
250 גרם דלעת או דלורית, ללא קליפה
125 גרם קמח לבן (כוס פחות כף גדושה) יכול להיות קצת יותר זה תלוי בכמות של מים בדלעת )
7 גרם (כפית גדושה) שמרים טריים
כף וחצי סוכר
קורט מלח
אבקת אניס לפי הטעם (לאוהבי אניס)
קינמון, בנדיבות
קורט אגוז מוסקט
ציפורן (מעט מאוד, הטעם דומיננטי)
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר, לפיזור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הדלעת או הדלורית ומסננים. שומרים מעט ממי הבישול (כ-100 מ"ל). מצננים.

2. מרסקים את הדלעת.

3. מערבבים את הדלעת עם כל החומרים. אם התערובת נוזלית מדי – מוסיפים מעט קמח. משאירים במקום חמים לתפיחה של 3-4 שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. יוצרים לביבות בצורת טבעת ומטגנים בשמן עמוק כשתי דקות מכל צד.

5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.

לביבות גבינה של טאטי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות גבינה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות גבינה של אינה

המצרכים (6-7 לביבות):
כף קמח
קורט אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית סוכר וניל איכותי (יש בחנויות התבלינים)
200 גרם גבינה רזה סמיכה (כמו טוב טעם)
ביצה
2 כפות גדושות צימוקים
מעט שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יבשים.

2.  מוסיפים גבינה, ביצה וצימוקים. ומערבבים ליצירת בצק רך.

3. יוצרים כדורים מהבצק בידיים רטובות, משטחים מעט ומטגנים על אש בינונית במחבת טפלון עם מעט שמן, כשתי דקות מכל צד.

לביבות זוקיני של טאטי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות זוקיני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות זוקיני וגבינות

מצרכים (כ-10 לביבות):
600 גרם זוקיני (בערך 6 יחידות, תלוי בגודל)
מלח
150 גרם גבינת ריקוטה רזה
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת עבה
כפית עלי רוזמרין, קצוצים דק מאוד
2 ביצים
חצי כוס קמח
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית חומץ לבן
שן שום, כתושה
מעט שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1. מגררים את הזוקיני בפומפייה עבה, ממליחים ומניחים לכמה דקות במסננת, שיגיר נוזלים.

2. מערבבים את כל החומרים, חוץ מהחומץ והסודה לשתייה.

3. מערבבים בכף גדולה את הסודה והחומץ (זה מה שייתן ללביבות אווריריות), ומוסיפים לתערובת.

4. יוצרים כדורים בידיים רטובות, משטחים מעט ומטגנים במחבת טפלון כשתי דקות מכל צד.

את הלביבות המיוחדות הכינו לנו בטאטי, שיש להם סניפים בדרך השלום 53, גבעתיים (03-5392500), ובאברהם גירון 3, א.ת. יהוד

>> לכל כתבות המגזין