פיתה בסטה, אשדוד
דוכן הפיתות המפורסם מאשדוד כבר הספיק לצבור תאוצה ולהפוך לרשת עם סניפים ברחבי הארץ, אבל הפיתה נשארה כפי שהייתה: חגיגה. מדובר בפיתות מושקעות מאוד עם קבב, סטייק אנד אגס, סביח, נקניקיות מרגז, קציצות ירק ופרגית, כבדים, אסאדו מפורק או שניצל, שאליהם מצטרפים רטבים, ממרחים וירקות. גם הבוריק שמכינים בפיתה בסטה הוא חגיגה לא פחות מהפיתה, אז אל תפספסו אותו.
מחיר: 39-50 שקלים.
השמורה 215, שמורת פורה
בכניסה לשמורת פורה עומד פודטראק שבינו לבין אילת מפרידים 215 ק"מ. מכאן שמו. מחכים לכם שם כריכים פשוטים וענקיים שמוכנים עם המון אהבה. המלצה שלנו: הזמינו את כריך "חביתת שלמות" שכולל בגט רך כמו ענן, ומלבד הממרחים והירקות יש בו גם תוספת מפתיעה למדי של בוטנים, שמוסיפים קיק מיוחד לכל ביס. יש גם כריך עם שקשוקה, כריך "טונה הכי" וקפה שחור שחייבים לסיים איתו את הביס האחרון.
מחיר: 20-40 שקלים.
פינת אוכל, באר שבע
הכריכייה הכי שווה בבאר שבע ממוקמת סמוך לאוניברסיטה, ובהתאם למיקום, יש בה אווירה צעירה ותוססת. הכריכים כאן מוגשים בתוך לחמנייה ענקית צרובה קלות על הפלנצ'ה. אחרי מריחה של רטבים מיוחדים (למשל רוטב סלק ופירות יער) נכנסים פנימה נקניקים, אסאדו, אווז, שורטריבס או בריסקט ומעליהם ביצת עין וירקות. אם תזרמו, תקבלו בכריך גם פרי עונתי צלוי על הפלנצ'ה שמוסיף לכל ביס טעם מיוחד.
מחיר: 35-55 שקלים.
קבב אמונה, באר שבע
הקבב של אמונה הוא לא סתם קבב אלא מיתולוגיה עירונית. בגלל לאף אחד לא אכפת שהפיתה לא גדולה והקבב די קטן. בכל זאת, מוניטין של 65 לא הולך ברגל. מדובר במנה קלה (כן, יש דבר כזה) שתיעלם בשלושה ביסים ותשאיר אתכם עם רצון לעוד. כתוספות לפיתה תוכלו לבחור את בני הלוויה הסטנדרטיים: סלט, טחינה, בצל וירק וחומוס שיחליק בגרון את הקבב הצלוי בצורה לא פחות ממושלמת.
מחיר: 30 שקלים.
הבאגט של אורי, באר שבע
בדוכן קטן אבל מרכזי מאוד בעיר העתיקה של באר שבע נמצא בגט השניצלים הכי טוב בדרום כולו. אורי כהן ובנו משי מכינים אותו באדיבות והשניצלים דקיקים וקריספיים, כל ביס. הבגט עצום ממדים, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, ויחד עם השניצלים נכנסים לתוכו ממרחים וירקות שנדחסים היטב כך שכל ביס יהיה חגיגה של טעמים. לפעמים יש גם לחמניית פריקסה שהופכת לכריך טוניסאי מושלם.
מחיר: 35 שקלים.
ז'ק מלך הפלאפל, באר שבע
בלב השוק של באר שבע נמצא דוכן פלאפל ותיק ולא ממותג, שבו מכינים את הפלאפל הכי ירוק והכי טעים בעיר. הכדורים גדולים כל כך שהם דומים יותר ללביבת ירק ביתית. הם מתובלים בעדינות אבל מפוצצים בירק וטעימים בצורה לא רגילה. אל תתנו למראה הנוסטלגי והפשוט של המקום להטעות אתכם, כי מדובר במנת פלאפל שלא תשכחו והיא תוגש לכם בתוספת טחינה, סלט ירקות וצ'יפס עגול ומנופח מהסוג שכבר לא פוגשים הרבה.
מחיר: 17 שקלים למנה.
סבא ג'בטו, באר שבע
המקום הזה מגיש כריכים מפלצתיים בגודלם ממולאים בתוספות בשריות חמות. מדובר באכילה לאמיצים בלבד: המנה מגיעה בלחמנייה באורך 25 סנטימטרים וברוחב 9 סנטימטרים. המלצה שלנו: נסו את כריך "בלה ומולי" עם מעדן אווז ונתחי מולארד מעושן מוקפצים עם בצל שנכנסים ללחמנייה עם גמבה קלויה, מיונז, מלפפון כבוש ו-4 ממרחים שונים. זה לא כריך, זו חוויה.
מחיר: 49-66 שקלים.
מאפיית הבוכרים, דימונה
במרכז מסחרי ישן בדימונה יש חור קטן בקיר, ממנו יוצאים כיסונים ומאפים של מטבח העדה הבוכרית. יש בתפריט סמסה - משולשים אפויים ענקיים מנוקדים בקצח וממולאים בבשר מתובל בבצל ושומן כבש; צ'יבורקי מטוגנים במילוי בשר כבש ומנטי מאודים ממולאים בבשר וציר בשר מצומצם. אחרי שתיקחו ביס ראשון ישתחרר ריח משכר של תיבול מסורתי ולא תוכלו להפסיק לאכול את מה שקניתם עד שהכול יחוסל.
מחיר: פחות מ-50 שקל לחמגשית מאפים.
כביש 90, צוקים
במעדנייה של השף יריב איתני אפשר לאכול ממש טוב, ויותר מכל אנחנו אוהבים את הכריכים המדהימים. יש כריכים עם דגים, עם נקניקים, עם גבינות ועם בשרים כמו רוסט שמוקפץ על הפלנצ'ה או פרוסות של אנטרקוט חם בתוך ג'בטה מעולה לצד הרכב תוספות מנצח. כל מה שנשאר הוא לקנות בירה מקומית שמבשלים במבשלה הצמודה ולתפוס מקום בחוץ מול הנוף המדברי.
מחיר: 42-48 שקלים.
פלאפל אבשי, אילת
אבשי היא הפלאפלייה האהובה על אילתיים ומנת הדגל שלה היא פלאפל עם חציל מטוגן. לנועזים במיוחד כדאי גם לטעום את "בובי" - מנת פלאפל בתוספת ביצה קשה שתשביע אתכם ל-24 שעות לפחות. כל המנות כאן ענקיות ומלאות אהבה, כך שבהחלט שווה לעזוב את אזור המלונות ולעלות לעיר של המקומיים כדי לטעום לפחות אחת.
מחיר: 20-30 שקלים.
פינצ'יטו, אילת
פינצ'יטו היא מזללת אוכל רחוב שווה בעיר הדרומית שבימי שישי מגישים בה חלות מטורפות עם קציצות ושניצלים. במהלך השבוע הכי כדאי להגיע לכאן בשביל מעורב מעולה עם טחינה, עמבה, מלפפון במלח ותוספת מפתיעה של כרוב חמוץ או בשביל סופלקי פרגית שנכנסים לתוך בגט צרוב ומושחם על הפלנצ'ה.
מחיר: 30-50 שקלים למנה.