משלוחי אוכל הם עניין מסובך. אם במסעדה לא פשוט להוציא אוכל טוב ועקבי פעם אחר פעם, אז על אחת כמה וכמה כשזה נוגע לאוכל שנוסע אליכם לפחות 20 דקות. זאת אחת הסיבות ששפים מוכרים, שנשפטים על פי רוב בחומרה יתרה, נוטים שלא להציע שירותי משלוחים - או לפחות נטו שלא לעשות זאת, עד לשנה-שנתיים האחרונות.

עם מגמת פתיחת בתי האוכל המהירים על ידי האליטה הקולינרית של ישראל (מזנון של אייל שני או קפטן קארי של רושפלד) החלה אט אט לחלחל גם ההבנה שאם שפים בסדר גודל כזה מציעים מנות בפלוס-מינוס 50 שקל - צריך לפתוח לדיון גם את האפשרות לשבור את הסטיגמה על אוכל במשלוחים. ורושפלד ושני בהחלט עשו את זה. איתם בקבוצה גם השף שגב משה, עם המשלוחים של שגב קונספט בשרונה מרקט, יובל בן נריה, שמציע במיאזקי, הדוכן שלו בשוק צפון בתל אביב, שירות משלוחים מוקפד, וגם השף דיוויד פרנקל מפרונטו קיוסקו. אל השמות הללו חבר השבוע שף סלב נוסף ומעניין במיוחד - ישראל אהרוני, שפתח את דוכן הראמן הירו בשרונה מרקט כבר לפני למעלה משנתיים, ורק עכשיו - אחרי דרישות רבות מקהל הלקוחות - החליט להיכנס לזירת המשלוחים. 

הירו ראמן - הראמן (צילום: יחסי ציבור, mako אוכל)
מגיע יפה גם במשלוח. הראמן של אהרוני | צילום: יחסי ציבור, mako אוכל

בניגוד לשירותי המשלוחים של רוב השפים ברשימה כאן למעלה, המשלוחים של אהרוני מגיעים למוקדים המרכזיים של גוש דן (תל אביב-יפו, גבעתיים ור"ג) ומבוססים על התפריט של הירו החדשה יותר שנפתחה ברחוב לבונטין בתל אביב לפני כחצי שנה. בתפריט אפשר למצוא כמעט את כל המנות שמוצעות במסעדה, למעט לחמניות הבאנס (שהן אמנם מהחביבות עלינו כאן במערכת, אך לצערנו אינן שורדות את המשלוח. כמה חבל). אז מה כן אפשר להזמין? כל הסלטים הקטנים שמוצעים כאן לפתיחה יוצאים במשלוחים (במחיר אחיד של 19 שקלים): סלט עוף ומלפפונים עם אצות וואקמה; גזר ודייקון בתחמיץ; וירקות ירוקים חלוטים במיסו ולימון עם קשיו. חובבי הכיסונים ימצאו גם גיוזות שונות במילויים כמו פרגית, חזיר, או גרסה טבעונית עם פאק צ'וי, תרד ושיטאקה (בין 28 ל-34 שקלים ל-4 יחידות).

המנות העיקריות מתחלקות כאן לשני אגפים: הראמנים השונים (אמנם לא מסעיר במיוחד לחשוב על ראמן באמצע אוגוסט, אבל היי! ווינטר איז קאמינג!), ומנות אטריות. בין הראמנים (48-62 שקלים): ראמן ברווז עם צ'אטני משמשים, קנפיו וטמגו; ראמן חזיר עם במבוק, תירס צלוי וביצה; וראמן צמחוני עם טופו משי, אצות וואקמה, פאק צ'וי וביצה (ניתן להזמין גם גרסה טבעונית בלי ביצה). בתפריט האטריות אפשר למצוא דן דן אודון נודלס - גרסת הראמן ללא הציר עם בשר טחון, טקואן, פאק צ'וי וביצה (56 שקלים); וצ'יקן אודון נודלס עם פטריות פורטבלו ושימאג'י (56 שקלים).

ועכשיו לתכלס: את אופציית המשלוח החדשה של אהרוני ניסינו אמש לראשונה ועל דבר אחד לא היה ויכוח: מדובר במשלוח שחשבו עליו לעומק. הכל נראה ערוך ומחושב - מהכלים, שהיו חד פעמיים, מתכלים ואיכותיים והותאמו למנות, ועד לסכו"ם שהגיע במארז ממותג של הירו וכלל מלבד הצ'ופסטיקס, הסכין והמזלג הסטנדרטיים, גם כף ראמן מעולה, שהיא ללא ספק אחד הדברים הכי חסרים בהזמנת משלוח של מרק אסייתי הביתה. כן, גם אנחנו תמיד נתקעים עם כף פלסטיק פשוטה שלא קשורה בכלל למנה ומקשה על אכילתה.

עוד היבט מרשים של המשלוח היה המארז של הראמן (אנחנו הזמנו ראמן צמחוני), שכלל הפרדה מוחלטת בין כל הרכיבים דרך חוצצי פלסטיק; הציר הגיע במכל נפרד ומסודר, ועל המכסה של הראמן עצמו אף נכתבו הוראות מפורטות לתפעול עם מדריך גרפי מפורט למתקשים. בקיצור, מבינים כאן איך לעשות דברים עד הסוף ולהפוך את חוויית המשלוח לכיפית, נעימה, ולא פחות חשוב אסתטית ולא מסורבלת כפי שמשלוחים נוטים פעמים רבות להיות.

הירו ראמן - אהרוני (צילום: יחסי ציבור, mako אוכל)
מגיע עד הדלת. אהרוני | צילום: יחסי ציבור, mako אוכל

הירו ראמן משלוח ישראל אהרוני (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אנחנו אוהבים משלוחים שהושקעה בהם מחשבה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אבל איך היה האוכל עצמו? היו דברים ששרדו יפה יותר את המשלוח והיו כאלה שפחות. כוכבות המשלוח היו מנת הצ'יקן אודון נודלס שהייתה פשוט מצוינת (אטריות במרקם מעולה עם ציר עשיר ועמוק בליווי של שפע פטריות וחתיכות עוף קטנטנות), ולצדה גרסת הראמן הצמחונית שהצליחה לשמור על חום והפרדה בין הרכיבים והייתה טעימה מאוד. מנת הדן דן אודון נודלס (מנה חדשה שהצטרפה לתפריט של הירו לבונטין רק בקיץ האחרון) הייתה קצת פחות מוצלחת. בייחוד משום שיש משהו טריקי בלהעביר אטריות ללא ציר במשלוח בקיץ - התוצאה הייתה מנה טעימה אך מעט יבשושית.

עוד נקודה לזכות המשלוח הייתה הכמות המכובדת של האוכל שכללה כל מנה שהגיעה; זוג רעב במיוחד יכול היה בקלות להסתפק בשתי מנות עיקריות (מרק אחד ומנת אטריות אחת) שמחירן נע סביב ה-50-60 שקלים, להוסיף מנת גיוזה לפתיחה (שעוברת מצוין במשלוח), ולשבוע עד מאוד במחיר של בין 130-150 שקלים (ועוד 11 שקלים דמי משלוח). כל היופי הזה לארוחת ערב שחתום עליה אחד השפים הכי מוכרים בישראל. בהחלט שווה. מלבד זאת מציעים כאן במשלוח גם אפשרות של ארוחה עסקית שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וכוס תה קר בטווח מחירים שנע בין 52 ל-68 שקלים (תלוי במנה העיקרית).

כך שאם זה לא ממש ברור עד עכשיו, אנחנו נהנינו מאוד, ובהחלט מברכים על כניסתו של אהרוני לנבחרת המשלוחים שלנו. אמנם יש לא מעט מסעדות אסייתיות שמציעות משלוחים (בייחוד לאזור מרכז תל אביב), אך ברמת הקפדה כזאת ובמחירים משתלמים שכאלה, מדובר באופציה חדשה ואטרקטיבית מאוד.

הירו. לבונטין 19, תל אביב. משלוחים בשעות 12:00-17:00 ו-18:00-00:00 לאזור תל אביב, ובשעות 18:00-22:30 גם לרמת גן וגבעתיים. 03-6814080. לא כשר