הידיעה על סגירתה של מסעדת ברטי בתל אביב, לפני כשנה, הותירה חובבי אוכל רבים באבל; ברטי הייתה אחת המסעדות הטובות והמשוחררות ביותר שפעלו כאן. מה שכן, לצד הבאסה, שררה גם ציפייה -  כבר עם סגירת המסעדה הכריז השף והבעלים של ברטי, רועי ענתבי, שהוא מתכנן לפתוח במקום מעדנייה מסעדה חדשה. 

עכשיו זה סוף סוף קורה - המקום, קפה אל נור, נפתח סוף סוף לפעילות, אך ענתבי עצמו כבר אינו חלק מהמיזם. את המקום לקחו על עצמם שותפיו, בני הזוג איב וענבר זרוק (הבעלים של רשת הסושי זה סושי ומסעדת וונג האסייתית בשדרות רוטשילד בתל אביב), ובמטבח מכהן השף אוהד לוי (לשעבר אורטוריו במלון אלמא בזכרון יעקב, צ'יקטי, סושיאל קלאב, הרברט סמואל, מסעדת יבנה מונטיפיורי בתל אביב ועוד).

אין תמונה
במקום ברטי. קפה אל נור
אין תמונה
מגוון תבשילים משתנה. אל נור

קפה אל נור תשמש כמעדנייה ומסעדה שתפעל החל משעות הבוקר ועד חצות, ותציע גם משלוחים. "אחרי המפגש עם מסעדת ברטי, הרגשתי שיש פה מקום לחזור למקורות ולבית", מסבירה ענבר זרוק, "אל העולם האסייתי של יתר העסקים שלנו התחברנו יותר כצעירים. בשנים האחרונות אנחנו חוזרים למטבח של האמהות שלנו שהוא מאוד עצמתי והכניס עושר קולינרי לחיים שלי ושל בן זוגי. המטבח הזה לא מוגדר בז'אנר כלשהו אלא מדובר במשהו קצת יותר רחב, מטבח ים תיכוני שכולל את אזור צפון אפריקה והלבנט. מטבח שמשלב את המטבח הסורי חלבי, התורכי והפרסי ומצד שני גם את האוכל התוניסאי והמרוקאי. בחרנו את המנות הכי מרגשות שאנחנו אישית הכי אוהבים וגם מנות שאנחנו יודעים שמדברות להרבה מאוד אנשים".


התפריט של קפה אל נור כולל בשעות הבוקר היצע מעדנייה עשיר לצד תפריט בוקר קל של כריכים ומאפים ברוח המקום באמצע השבוע ובראנצ'ים מושקעים בסופ"שים. החל משעות הצהריים תמצאו פה מנות כמו קובנייה טלה - בשר טלה נא טחון עם ראס אל חנות, מיץ עגבניות טריות ובורגול דק עם סלסת ירקות צלויים ויוגורט (48 שקלים), חציל שראביכ - פרוסות חציל קלוי אפויות בתנור אבן עם רכז רימונים וטחינה גולמית (32 שקלים), מגש מאזטים מהיצע סלטי המעדנייה ביניהם זעלוק, מסבחה שעועית לימה, טבולה וסלט חצילים שרופים (58 שקלים), קדירת קציצות דגים (דניס, בורי ואורז לבן) וזיתים חריפים ממולאים בצ'ילי (67 שקלים), תבשיל טלה ותפוחי אדמה בכד חרס עם ירקות שורש, לימון כבוש וזיתים (82 שקלים) ומרק ראש לוקוס מרוקאי עם נתחי לוקוס, מולים, צ'ילי חריף, גזר, שומר ופתיתים (42 שקלים).

אין תמונה
תבשילים מסורתיים לצד ויטרינה מפתה

לצד התפריט הקבוע תגיע למסעדה גם אמו של איב, בת ה-74, כדי להתארח במקום ולבשל תבשילים מסורתיים שרק היא יודעת את המתכונים שלהם כמו קוסקוס דגים מיוחד או מנה מסורתית של גרגירי חומוס נימוחים עם בשר, פלפלים רכים, כוסברה ושום. חוץ מזה תוכלו למצוא כאן יציאות מעניינות במיוחד כמו נקניקים תוניסאים שמתובלנים עם פיסטוקים ומוגשים כחלק ממנות פתיחה לצד בריקים מיוחדים ומגוון ממולאים.

כרגע נמצא המקום בתקופת הרצה ופועל בשעות הצהריים בלבד. בהמשך יתרחבו שעות הפעילות גם לערב ובעוד מספר שבועות יחלו כאן גם בשירות משלוחים (שעתיד לפעול משעות הצהריים ועד אחת עשרה בלילה). בדומה לזה סושי, מתכננים הבעלים להפוך גם את קפה אל נור למסעדה-מעדנייה בתמחור מתון, שתיפעל במתכונת רשתית, ולהתרחב בשנה הקרובה למוקד נוסף - הפעם מחוץ לתל אביב.

קפה אל נור. המלך ג'ורג' 88, תל אביב. 03-9033995. ראשון-שבת 08:00-00:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל