אל סצנת המסעדות הכשרות ההולכת ומתרחבת בתל אביב, שחובקת בימים אלה את מאפו של ניר צוק והביסטרו אקלקט (שנפתח במקום טאפאס אחד העם של יונתן רושפלד), מצטרפת השבוע מסעדה חדשה בשם אל אוליבר (El Olivar), שמגדירה את עצמה כטאפאס בר אותנטי.

אל אוליבר נפתחה במקום שבו פעלה במשך שנים מסעדת קפה 48 של השף יונתן בורוביץ', מקום שבו קמו עד לאחרונה בעיקר מיזמי פופ-אפ בתחום האוכל והאלכוהול, אך במרבית הזמן עמד ריק. הטאפאס של אל אוליבר יתמקדו בקולינריה הספרדית מאזור אנדלוסיה, מלגה, מדריד, ריוחה וצפונה משם. המסעדה החדשה נפתחה להרצה השבוע, ותפעל כרגע רק בין הימים שלישי לחמישי בשעות הצהריים (12:00-17:00), והערב (18:00-21:00). לאחר יום הכיפורים היא צפויה להיפתח באופן רשמי.

עוד באוכל טוב:

אם הקונספט של מטבח ספרדי כשר לא היה מפתיע ומקורי מספיק, מרבית המנות המוגשות במקום יהיו מנות פרווה, עם שלל אפשרויות טבעוניות וצמחוניות. תמצאו כאן למשל מנת חציל מטוגן בסגנון מלגה עם נגיעת מולסה (סירופ מקנה סוכר), גספאצ'ו (מרק עגבניות קר), פאייה ספרדית בגרסה צמחונית, פלפלים אדומים במילוי של בקלה וברוטב פלפל אדום, פטאטאס ברוואס, סלמורחו (קרם קר של עגבניות ושום), סלט קטלוני בשם אסקליבדה שעשוי מירקות בתנור כמו חצילים, פלפלים, ובצלים שמוגשים עם שמן זית, ופטריות על האש או פטריות בשום. את כל המנות ניתן להזמין במגוון גדלים, מטאפאס ועד מגש, והן יעלו בין 10 ל-40 שקלים.

פאייה צמחונית (צילום: אסף אמברם)
פאייה צמחונית. תוגש גם היא באל אוליבר | צילום: אסף אמברם

כיאה למסורת הספרדית יוגשו כאן גם שלל פינצ'וס (כריכונים קטנים ופתוחים) עשירים על בסיס בגט. בין התוספות על הפינצ'וס: טורטייה ספרדית (חביתה ספרדית עם תפוחי אדמה), פלפל אדום על האש, סלט ביצים עם חסה, עגבנייה ופלפל אדום, סלט טונה עם מלפפון ועגבנייה, טונה על אמולסיה ספרדית של עגבנייה, שום ושמן זית וחציל מטוגן ברוטב עגבניות ביתי. מי שהפינצ'וס (שנמכרים במחיר 8 שקלים ליחידה) קטנים מדי עבורו, יוכל להזמין את אותם מילויים בגרסה של כריכון סגור (לחם כפול במחיר 12 שקלים). המחירים הנוחים לא נעצרים באוכל, וכיאה למסורת הספרדית, שבה הטאפאס מהווים סוג של הפסקה קטנה על הדרך, יציעו כאן גם כוס בירה במחיר 14 שקלים. גם היינות יתומחרו באל אוליברו בהתאם.

את המקום החדש פתחו בני הזוג מרים ומריו בן הירש. מרים היא עולה חדשה ממדריד שמהווה את החוליה הבשלנית מביניהם, ולדבריהם אל אוליברו נוצרה מתוך רצון להביא ארצה את תרבות הטאפאס האמיתית. "לטעמנו מקום מהסוג הזה לא קיים בארץ", מסביר בן הירש. "הרבה עשו כאן טאפאס אבל זה לא אף פעם התקרב לדבר המקורי".

ולמה לפתוח דווקא מקום כשר?
"עשינו מחקר מעמיק בתחום ומצאנו שיש קהל גדול של שומרי מסורת וכשרות שאין לו באמת מה לאכול בחוץ, ואני מעוניין להגיע אל הקהל הרחב ביותר שניתן".  

אל אוליבר. נחלת בנימין 48, תל אביב. 052-564-0862. כשר 

>> הנה המון מתכונים לתקופת החגים