ויוינו חיפה (צילום: אריאל עוזרי ,  יח"צ)
איטליה לחיפאים. ויוינו | צילום: אריאל עוזרי , יח"צ

בסוף השבוע האחרון השם ויוינו (Vivino) תקף אותנו מכל עבר; גם מחיפאים שמתלהבים מהמסעדה החדשה והמוצלחת שקמה על חורבות פיצה פופולו, מוסד שפעל שנים ארוכות בעיר ונסגר, וגם מתושבי המרכז שהגיעו למקום ושבו כשהם נושאים את בשורת המסעדה החיפאית המגניבה שמגישה פיצה נפוליטנית בסגנון מסעדת ביג מאמא המיתולוגית מתל אביב.

יש לנו פייסבוק, בואו להתעדכן

"המקום משתרע על פני 850 מטר וכולל שלושה מתחמים: המסעדה עצמה, שהכל בה מיוצר במקום, מהבצקים ועד לפסטות והגלידות, מעדנייה איטלקית צמודה, שבעתיד תתפתח גם לבית קפה קטן עם מוצרים שאנחנו מייבאים מאיטליה, ומתחם של אירועים שמכיל עד 150 איש, לצד אזור של ג'ימבורי לילדים", מספר אחד המקימים עודד שטראוס, הבעלים של הבר מסעדה החיפאי צפרירים 1. שותפיו של שטראוס הם אהוד צורף ואלי הדדי - כך שמדובר בשלישייה שלכל אחד בה ותק של מעל 15 שנה במסעדנות. אליהם חבר השף בועז קוינטנר (הבעלים של מסעדת ביג מאמא ז"ל והשף של מסעדת "בועז מבשל" במצפה הילה), שפיתח את התפריט ומעביר בימים אלה את המושכות לשף בפועל כפיר סבן (לשעבר השף של פרנג'ליקו).

ויוינו חיפה פסטה בקר (צילום: אריאל עוזרי,  יח"צ)
פסטה בייצור עצמי. עם פטריות | צילום: אריאל עוזרי, יח"צ

עוד באוכל טוב:


המקום רק התחיל את תקופת ההרצה, אך מסתמן כבר כלהיט (רק תנסו להזמין מקום). "אוכל איטלקי זה קונספט שהוא כאן כדי להישאר והוא מתאים לכולם", מסביר שטראוס את הבחירה לפתוח דווקא מתחם איטלקי, "מאנשי עסקים שבאים לאכול ועד לאירועים משפחתיים או זוגות שמגיעים לדייט".

ויוינו חיפה פסטה סלמון (צילום: אריאל עוזרי,  יח"צ)
סלמון ופוקצ'ה. הכלים מיובאים מאיטליה | צילום: אריאל עוזרי, יח"צ


ויוינו חוברת לשלל מסעדות חדשות שנפתחו בחיפה בתקופה האחרונה, ביניהן ג'וטי ההודית, מסעדת השף מנטון וזוזהמאמא האסייתית. התפריט בוויוינו הוא עדיין תפריט הרצה שמתעדכן אחת לשבועיים. בין המנות ניתן למצוא ארנצ'יני פטריות - כדורי ריזוטו, פטריות ומוצרלה בציפוי פריך, עם רוטב יוגורט עשבי תיבול (38 שקלים); סלט זוקיני וקלמרי צרוב ברוטב לימון, שקדים ופטרוזיליה (39 שקלים); פיצה מלנזנה עם בטטה וגבינה מלוחה (48 שקלים); ניוקי בעבודת יד עם פירות ים ורוטב יין לבן (68 שקלים); לינגוויני עם נתחי סלמון, ברוקולי, תרד ורוטב שמנת ויין (68 שקלים); וטליאטלה פילה עגל ופילה בקר בקרם כמהין, רוקט ופרמזן (110 שקלים). בשעות הצהריים, במקום ארוחה עסקית קלאסית, מציעים במסעדה 15 אחוזי הנחה על כל התפריט.

ויוינו חיפה כיסונים (צילום: אריאל עוזרי,  יח"צ)
האוכל האיטלקי מדבר לכולם. ויוינו | צילום: אריאל עוזרי, יח"צ



המעדנייה פתוחה משמונה בבוקר ועד אחרון הלקוחות וניתן למצוא בה קפה איטלקי, כריכים (למשל פוקצ'ה פתוחה עם רוטב שקשוקה וביצת עין או כריך קורנביף בפוקצ'ה עם מלפפונים חמוצים בייצור עצמי וכרוב בכבישה עצמית), מגוון פיצות, קרואסונים במילויים מלוחים ומאפים מתוקים.

"כל הציוד כאן מיובא מאיטליה", מספר שטראוס, "למשל תנור האבן שעובד על עצים. בינתיים אנחנו כל הזמן משנים ומתייעלים. לקראת האביב יפעלו כל התחנות שאנחנו מתכננים במקום והכל יהיה מושלם".

ויוינו (Vivino), הרובע האיטלקי, כיכר אליזבט 1, חיפה. 04-8229454. ראשון-שבת 16:00-12:00, 23:00-18:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל