מאה הדברים הטובים בישראל - המזנון  (צילום: נמרוד סונדרס)
יהיה כיף. שני עושה את רומנו | צילום: נמרוד סונדרס

שופטי "מאסטר שף" לא עוצרים לנשום: אחרי שאתמול נפתחה להרצה מסעדת אחד העם 1 של מיכל אנסקי - היום חונך הפרטנר אייל שני את בר המסעדה החדש שלו ושל קבוצת התדר בבית רומנו בתל אביב. המקום החדש, שנקרא נכון לרגע זה "רומנו", יושב בקומה הראשונה של בית רומנו בדרום תל אביב ותופס חלק רחב ממנה.

יש לנו פייסבוק, בואו נקשקש

במקום מרפסת רחבה עם שולחנות ישיבה הצופים אל הרחבה הפנימית שבה פעל בשנה החולפת בר התדר, בר פנימי גדול שממנו אפשר להשקיף על הטבחים שעובדים במטבח הפתוח וחלל פנימי רחב שבו ממוקמת גם מערכת הגברה מרשימה ביותר, לצד שפע של תקליטים. ממש כמו במיזם המשותף הקודם של קבוצת התדר ושני, הפורט סעיד, גם כאן מתעתדים לשלב אוכל ומוזיקה, ושני אף הקדים והצהיר כי בכוונתו לשנות את חוקי המטבח הישראלי כפי שאנו מכירים אותו.

למעשה, רומנו החדשה היא שילוב בין הפורט סעיד למסעדת סלון העילית של שני; התמחור וגודל המנות הקטן יחסית מזכירים את הפורט סעיד, ההקפדה וחומרי הגלם, מזכירים את הסלון.

עוד באוכל טוב:

תחת שני נמצאים במטבח של המסעדה החדשה בני טיפוחיו השפים אסף פרקש וגיא בן הרוש, שעבדו עמו בפורט סעיד. התפריט שיצר שני לא כולל הפעם מנות בשריות, אלא מתמקד בדגים וירקות, ויש גם מנת צ'יפס מבטיחה - שמוכנה בטכניקה מיוחדת שפיתח שני, מתפוחי אדמה שמגדלים במיוחד עבור המסעדה. כל מנת צ'יפס כזאת (אותו מגדיר שני כמושלם) מטוגנת שלוש פעמים ומטופלת בייחודיות. שני הקדים והצהיר שכל שולחן יוגבל בהזמנת מנת צ'יפס אחת בלבד, לאור חוסר היכולת של המטבח (לפחות בינתיים) לספק כמויות גדולות ממנו.

אייל שני סלון רומנו (צילום: מתוך האינסטגרם של אייל שני)
המנות קטנות, אם לא היה ברור | צילום: מתוך האינסטגרם של אייל שני

מלבד הצ'יפס שיוצא לשולחנות עם מיונז ורוטב עגבניות, יוגשו כאן מנות כמו קציצות סרדינים אווריריות במיץ עגבניות; פישפכטל- קציצת דגים מיוחדת ושטוחה, עתירת טעמי ים; ברוסקטה ריג'לה; אנטריקוט עגבניית מגי שעשוי מעגבניות צלויות על רוטב עגבניות; שקית דגי זהב עם דגים קטנים מטוגנים ורוטב איולי; מנת בליני עם קרם פרש שמכינים במקום עם גרבלקס; ממליגת תירס עם קרם פרש שמוגשת החל מחצות; קינוח של עוגת ביסקוויטים מיוחדת שלקחה לשני שבועות של ניסיונות; וקינוח של בליני עם גבינת ג'יבנה ואגסים.

התפריט ישתנה תכופות ויכלול מספר קטן של מנות קבועות. חלק גדול מהמנות יוגש בקונוסי נייר כך שניתן יהיה להחזיק אותן בעמידה. התמחור, כאמור, דומה לזה שבפורט סעיד: שפע מנות קטנות במחירים שנעים סביב 30 שקלים למנה, אך יהיו גם מנות במחירים גבוהים יותר של 40-50 שקלים למנה. הערב, מהשעה שמונה, יהיה המקום פתוח לתקופת הרצה.

רומנו. דרך יפו 9, תל אביב. 03-5719622. ראשון-שבת 20:00-אחרון הסועדים. לא כשר.

>> כל חדשות האוכל