יש אנשים שמכורים לשוקולד, יש כאלו שמכורים לסיגריות, או לקולה, ויש המון אנשים שמכורים לסוהו בראשון לציון. אפשר להבין למה: מדובר במסעדה שבבוקר היא מפנקת, בצהריים גורמת נחת ובערב היא תקבל את פניכם כולה מגונדרת ומושקעת. היא אמנם משדרת בז'אנרים אסייתיים, אך מכניסה גם קצת איטליה ומעניקה לה אינטרפרטציות קולינריות אסייתיות.

מסעדת סוהו - בר סושי (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
מסעדת סוהו. לא לוותר על הסושי | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

אוקיי, ומה עם האוכל?

מכיוון שאי אפשר לוותר על רול או שניים של סושי מעולה, הזמנו את ה"אונג'י קימו טמפורה" (49 שקלים) - אינסייד-אאוט קריספי במילוי כבד אווז, בטטה ואבוקדו, עם ריבת בצל מעל - רול מאוד מיוחד עם טעם נדיר שיקפיץ לכם חיוך של עונג. לרול השני והאהוב עליי אני קורא שלושת הס' - ספייסי סלמון סנדוויץ' (44), שהולך מעולה עם רוטב הטריאקי הסמיך של המקום.

עוד בראשונות פגשנו מנה לא מקורית אך מופלאה בטעמיה, של פטה כבד עוף (39) ברוטב קרמל, רימונים ויין, ולצדו תאנה תומכת או לחלופין ריבת בצל, המגיע גם עם להקת הליווי "חמשת הטוסטונים" החמים והטעימים.

אחרי מנוחה לא קצרה והתפעלות מהמקום היפהפה, המרפסת המושקעת והבר רחב הידיים והעשיר במשקאות, הגיעו המנות העיקריות. התחלנו עם מנת מדליוני פילה בקר (115), שכללה שלושה נתחי בשר על מצע קוביות בטטה ברוטב סלסה וטחינה, וטעמה היה טעם גן עדן. מגיע מדליון של זהב לשף שהכין את המנה ודייק כל כך במידת העשייה של הבשר. אחרי המדליונים הגיעה הג'מבו פרגית (99) - שיפוד פרגית ענק עם דבש, סויה ובוטנים על מצע של אטריות מוקפצות בירקות - שהיה טעים מאוד ומשביע.

מסעדת סוהו (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
שירות מקסים ומקצועי מאוד | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

בגזרת הקינוחים חגגנו על פירמידת קרם ברולה ברוטב בננות וקרמל חם (43), שהייתה פשוט אהבה ממבט ראשון. קרם הברולה היה קפוא כמו גלידה, דבר שהעניק לו סגנון ומרקם אחרים. מאוד מומלץ לסיים כך את הארוחה.

קריאה לסדר

בוטנים, בוטנים, בוטנים! הרבה מנות מכילות בוטנים, כולל הסושי, אז אם אתם לא מחובבי הז'אנר כדאי שתיידעו את המלצרים מבעוד מועד, למרות שלזכותם ייאמר שהם בדרך כלל שואלים.

כמה דברים שחשוב לדעת

1. סוהו היא אתר עלייה לרגל ולכן חובה להזמין מקום. אל תסתמכו על המזל.
2. דלת השירותים שקופה עד שנועלים אותה - שימו לב, כי כבר קרו פדיחות.
3. השירות מקסים ומקצועי מאוד.
4. האווירה מאוד ביתית, חמה ומשפחתית.
5. התפריט עשיר מאוד, וקל למצוא משהו להתחבר אליו.
6. עסקיות הצהריים מעולות ומשתלמות.
7. זוג סועדים בארוחה מלאה ישלם כ-350 שקלים.
8. אחת לתקופה מתקיימת במקום הופעת אורח מושקעת עם מיטב המוזיקאים. שווה.

לסיכום, אם חיפשתם מסעדה מקצועית, לא ממוסחרת והכי חשוב טעימה וכיפית – לכו לסוהו.

סוהו, משה בקר 15, אזה"ת הישן, ראשון לציון 03-9658395

>> בפעם הקודמת מצאנו ארוחת בוקר שעושה טוב על הנשמה
>> איך מכינים עוף בתנור? מדריך מצולם


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים