גרנולה הפכה עם השנים שם נרדף למזון בריאות, ובצדק. שלבו אותה עם יוגורט ופירות (מה שנקרא מוזלי) והרווחתם ארוחה עשירה בסיבים תזונתיים ומשביעה לאורך זמן. יש בה שיבולת שועל, שהיא הדגן עם הערך הבריאותי הכי גבוה, קוקוס, שומשום, אגוזים מסוגים שונים ופירות יבשים; היא יותר טבעית מקורנפלקס, ויש בה שומנים טובים והרבה ויטמינים ומינרלים ממקור טבעי – כלומר לא כאלה שהושתלו בה בדיעבד.

אוקיי, אבל מה עם הקלוריות?

אחרי שמנינו את שבחיה הרבים, שאלנו את ד"ר מאיה רוזמן מה המחיר הקלורי של התענוג. התשובה – 40 קלוריות לכף ממוצעת. 40 קלוריות! לכף! אחת! 10 גרם! 40 קלוריות! תאמרו, נסתפק בשתי כפות ונצא בזול, אבל אתם וגם אנחנו יודעים ששתי כפות של גרנולה זה כלום, ובפחות משש אי אפשר לסגור אפילו נשנוש. הוספתם פירות, יוגורט ודבש? אל תשכחו להוסיף גם אותם ל חישוב.

העצה של רוזמן? אל תפסיקו לאכול גרנולה, זה הרי משביע, טעים ובריא – אבל אל תתייחסו אליה כאל נשנוש אלא כאל ארוחה לכל דבר. והעצה היותר משמחת: אם כבר אתם אוכלים גרנולה, מוטב שתעשו את זה עם כל התוספות. ככה אולי תשמינו, אבל לפחות תקבלו השלמה של חלבונים.

>> טוב, זה כלום ליד הקלוריות שיש בקיורטוש
>> לבשל כמו מאסטר שף: אינה קראבצקי עם ארוחה נטולת פחמימות