שם: בר פינס

גיל: 23

מהיכן בארץ: רמת גן

תאריך לידה: 11.9.1994

מזל: בתולה

מצב משפחתי: בזוגיות

תארי את עצמך בחמש מילים:

אני אדם שמאמין בבלתי יאומן.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • הייתי מדריכת חי"ר בצנחנים
  • יש לי שני כלבים
  • מתקלחת ארבע פעמים ביום
  • מתנדבת פעם בשבוע במחלקה סגורה בבית חולים לבריאות הנפש
  • אני נהגת שודים

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה ומאיפה?
אני בדרך כלל לא מזמינה אוכל. מעדיפה לקנות חומרי גלם ולהכין, או פשוט לצאת וליהנות מהאווירה הכיפית של מסעדה. אני זו שתמיד מתקשרים אליה לקבל המלצות. בפעם האחרונה הזמנתי פד-תאי מ"סוהו" בראשון לציון, זאת מנה שאני ואחותי נטלי מזמינות קבוע כשבא לנו להתפנק.

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אני האדם הכי פשוט שיש, שמבשל אוכל פשוט של בית. אני מאוד אוהבת אוכל רחוב, אוכל של תרבויות. תמיד כשאני בחו"ל, אני מחפשת את השווקים של המקומיים, עושה סיבוב ומנסה את מה שהכי נראה לי. ובטח שמצלמת הכל לאינסטגרם, כדי לנסות להעביר את החוויה שלי גם לאחרים.

על איזה מטבח גדלת?
אני רבע פולניה בתוך כל המרוקו שלי. גדלתי על מטבח מרוקאי, עם נגיעה קטנה של פולניה והמון אוכל חריף. תמיד כשבאים לסבתא שלי, השולחן מלא בכל סוגי הסלטים שחלמתם. מחיג'ו (סלט גזר מרוקאי), ועד ברבה (סלט סלק אדום).

קציצות מטוגנות, נמצא בכל בית, בכל עדה, בכל זמן.. אבל משהו בקציצות בלי רוטב, מזכיר לי את יום שישי בצהריים עם אבא, קונים בגט, מורחים חומוס וכרוב אדום, קצת חריף ואת הקציצות שלי. רגעים קטנים של אושר, רגעים של ביחד, רגע של אבא ובת. הכל בזכות זה שהכנתי לנו קציצות מטוגנות.. #מאסטרשף7 #ילדותבוגרת #אוכלמחבראנשים #קציצהמטוגנת #אבאובת

A post shared by בר פינס ��‍�� �� �� (@barpines) on

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
משהו באבי לוי, הזוכה מהעונה השנייה, מרגיש לי נורא קרוב. אבי מגיע מעולם ההתמכרויות, שזה עולם שמאוד יקר לי וחלק מההתנדבות שלי בבית החולים לבריאות הנפש. מדהים אותי לראות איך אדם שמגיע מחולשה וממחלה קשה, לדעתי גם הכי קשה שידעה האנושות, למקום הגבוה שהוא נמצא בו. אבי לוי בעיניי הוא אדם שמעורר השראה, אני גאה בו ושמחה שיש לנו מנצח כזה במדינה.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי רוצה להזמין אליי לארוחת שישי את עפרה שטראוס. היא מגיעה ממקום "הבת של", ולקחה את כל הדבר הענק הזה והפכה אותו לאימפריה של המדינה, קנתה עוד חברות והעצימה אותו. מבחינתי היא אישה ודמות להערצה, בין המשפיעות הגדולות שהיו לנו.

מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
החוויה הראשונה שאני זוכרת מהמטבח היא הסיגרים. משולשי סיגרים שמילאתי אותם בבשר או בפירה של תפוחי אדמה.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
האמת שהפאדיחה הזאת קרתה לא מזמן. לכבוד שידור האודישן שלי ב"מאסטר שף" הזמנתי את המשפחה והחברים המצומצמים אליי לדירה לארוחה חגיגית, בכל זאת פעם ראשונה שרואים אותי בטלוויזיה. ארגנתי את הפיתות, הבשר, רוטב פלפלים הירוקים כדי שלא אשכח כלום. רק את הביצים שצריכות להיכנס למנה שמרתי לסוף. בזמן שכל האורחים כבר אוכלים מהמנה, פתאום הם שואלים אם בכוונה השתמשתי במלח לימון לתיבול הביצים. באותו הרגע הרגשתי ממש בושות שהתבלבלתי, אבל מזל שכולם אכלו בכל זאת ולא באמת שמו לב לפאדיחה.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל כבר בתור ילדונת. מוזר לכתוב ילדונת כי אני עדיין ילדונת בת 23, אבל בתיכון כבר הייתי מבשלת לגמרי לבד. הושפעתי מהסגנונות המזרחיים ועדיין ממשיכה.

למי את הכי אוהבת לבשל?
הארוחות שאני הכי אוהבת לבשל הן למשפחה שלי. כשמגיע יום שישי, כל הבשרים והירקות מחכים לי מסודרים על השיש. אני אוהבת שמבקשים שאכין משהו "לפי הזמנה". בן הזוג שלי אילן אוהב שאני מכינה לו תבשילים שהוא לא טעם מעולם, הוא רוצה להיות מופתע כל פעם מחדש. אחותי הגדולה אוהבת את בורקס הבשר החריף שלי. אח שלי פשוט אוהבת כל מה שאני מכינה, ואבא שלי מת על מרק צח פולני. איתמרי, הילד של אחותי, מוכן לאכול רק שניצל וקוסקוס. אני אוהבת שהם באים, ויותר מהכל, אני אוהבת למזוג לכל אחד לצלחת ולראות את החיוכים שלהם בין ביס לביס.

מה את הכי אוהבת לאכול?
וואו, מה אני הכי אוהבת? קשה לי לבחור, אבל מה שבטוח זה שאני מאוד אוהבת מתוקים בסוף כל ארוחה.

_OBJ 

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
פפריקה מתוקה בשמן, פפריקה חריפה בשמן וסודניות קטנות.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לפתוח תבלינים לתוך שמן בטמפרטורה חמימה, ואז לדעת לצמצם את התבשיל.

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
כתבה חריפה.

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מה הסטייה הקולינרית שלך?
מתוק ומלוח, כמו פאי השוקולד המריר שלי עם פיסטוק מלוח.

מה מנת הדגל שלך?
מנת הדגל שלי היא מנה שיש לי תמיד בשישי בבית, וזו המנה ששינתה את חיי - חריימה לוקוס עם פולים.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
מטבח שממש מסקרן אותי זה המטבח הבוכרי. יש לי חלום גדול שיזמינו אותי לארוחת פלוב עם כבש שבושל בתוך בור עמוק באדמה. הייתי שמחה שאדי בבייב ואהרוני יקחו אותי לטיול קולנרי בוכרי.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
יצא לי לטעום סורבה של חרדל וזה מטורף. חריפות אין סופית שמקפיאה לך את הפה, פשוט מעניין וגאוני.

רוצים לדעת עוד על כל חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
סיון עמר, אדי בבייב, נאדיה עווידיהוידע ניזרי, לירון פרטוש, יהודה עמר, עמיחי שרפשטיין, מוזנא בשארה, בר אילון, ויקטוריה גוברמן, יוחאי גולן, איציק בטאשוילי, לריסה סלפיאן אשד

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12