שם: יהודה עמר

גיל: 35

מהיכן בארץ: הרצליה, במקור מהמושבה מגדל

תאריך לידה: 10.5.1983

מזל: שור

מצב משפחתי: נשוי לדניאל ואבא לנהוראי ויהונתן

תאר את עצמך בחמש מילים:

אמונה, רגישות, סקרנות, דבקות במטרה, עקשנות.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך: 

  • הייתי ילד כל כך שובב שאמא שלי הייתה מגיעה לבית הספר על בסיס קבוע, והשומר היה בטוח שהיא  מורה מחליפה.
  • גולש רוח וספורט ימי.
  • בוגר הטכני בחיפה.
  • הפכתי לאבא בגיל 23.
  • אוהב לצייר ביחד עם אמא שלי שהיא אומנית.
_OBJ


מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה ומאיפה?
המסעדה האחרונה שהייתי בה היא "יפו-תל אביב" של השף חיים כהן.

מה אתה יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אוכל רחוב, אבל סקרנות לאוכל מולקולרי.

על איזה מטבח גדלת?
מטבח ישראלי מכל הטעמים והצבעים שיש במדינה שלנו.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
אבי לוי.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
דונלד טראמפ נשיא ארצות הברית. מעניין אותי לבשל לאדם שראה ואכל הכל ולרגש אותו באוכל שלי.

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מה החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
כשהייתי קטן אמא שלי הייתה מפזרת תבלינים על העוף, והתפקיד שלי היה לערבב ולמרוח את התבלינים על העוף וככה הרגשתי חלק מהעשייה.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הכנתי קרוטונים והכנסתי לתנור. בדיוק חייגתי למירי אחותי הגדולה והשיחה נמשכה. שכחתי להשגיח על התנור וכשחזרתי אחרי 20 דקות כל המטבח היה אפוף עשן.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות אתה מושפע?
התחלתי לבשל בגיל מאוד צעיר ואני מושפע מהסגנון הים תיכוני.

למי אתה הכי אוהב לבשל?
אני אוהב לבשל למשפחה שלי. לאשתי ולילדים, ובעיקר בימי שישי.

מוח עגל ברוטב ��

A post shared by Yehuda Amar (@yehudaamar12) on

מה אתה הכי אוהב לאכול?
מרקים, ולא משנה באיזו תקופה. קיץ, חורף, סתיו אביב.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
פפריקה מתוקה בשמן, כוסברה ושום.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
תמיד לטעום לפני שמגישים, ואם צריך לתקן אז לעשות זאת בכדי שהטעמים יצאו מאוזנים.

מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?
"יהודה עמר נתן פרשנות חדשה למטבח המרוקאי".

מה הסטייה הקולינרית שלך?
פרפקציוניסטיות, ניקיון וסדר במטבח.

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

מה מנת הדגל שלך?
קציצות לוקוס עם פול ברוטב מרוקאי חריף.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
מטבח מודרני עכשווי.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
תבשיל שליו.

רוצים לדעת עוד על כל חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
סיון עמר, אדי בבייב, נאדיה עוויד, בר פינס, יהוידע ניזרי, לירון פרטוש, עמיחי שרפשטיין, מוזנא בשארה, בר אילון, ויקטוריה גוברמן, יוחאי גולן, איציק בטאשוילי, לריסה סלפיאן אשד

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12