תרצו או לא, אבל הימים בהם הסתפקנו בעוגת שוקולד פשוטה עם קצת סוכריות מפוזרות מלמעלה תמו מזמן. הבעיה היא, שלא כל הורה, בן זוג או סתם מארח משקיען בנוי להכנת קישוטים מסובכים על העוגה שהכין. אז בדיוק בשבילכם (וגם למומחים שבינינו, כי תמיד כיף שמקלים עלינו). ככה עושים את זה:

>> בקרו אותנו בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב, יש קצפת

מתחילים בהכנת הקרם לעוגה. מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית. מוסיפים פנימה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג - על כל מכל קטן של שמנת מתוקה (32% ומעלה) מוסיפים חצי שקית אינסטנט פודינג וכף אחת אבקת סוכר. המלצה שלנו - כדאי להתחיל עם 2 מכלים של שמנת מתוקה. כמו כן, שמנת צמחית תתן תוצאה יציבה יותר. מצפים את העוגה שהכנו מראש (נגיד, העוגה הזאת - ללא הציפוי) בעזרת מרית ומתחילים עם הדבר האמיתי. 

עוברים על קווי המתאר עם דיספנסר שוקולד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הלו... קיטי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אם מתחשק לכם שעל העוגה תופיע דמות שאהובה על חתן או כלת השמחה, הנה רעיון: ממסים שוקולד ומעבירים אותו לדיספנסר דמוי מזרק. מניחים נייר אפייה על גבי תדפיס של הדמות שבחרתם. 

מניחים את השוקולד הקפוא על גבי העוגה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אנחנו דווקא בקטע של ספיידרמן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוברים על קווי המתאר של הדמות עם המזרק ומכניסים את הציור למקפיא למשך חמש דקות.

עוד באוכל טוב:

מטים את הדיספנסר ב-90 מעלות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הזווית שעושה את ההבדל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עד שהציור יקפא, מחלקים את הקרם לפי מספר הצבעים הרצוי על העוגה. מטפטפים לכל קערה כמה טיפות של צבע מאכל ג'ל ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע אחיד. את כל אחד מהקרמים מעבירים לדיספנסרים לחיצים.

עוגת הלו קיטי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הנרות רק יקלקלו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מוציאים את הציור מהמקפיא, מניחים על גבי העוגה כשהשוקולד כלפי מטה, מקלפים את הנייר ומתחילים בפעולת הזילוף: מחזיקים את הדיספנסר בזווית של 90 מעלות, לוחצים ועוצרים וחוזר חלילה עד שכל העוגה מקושטת לעילא. שימו לב: כדאי להתחיל לזלף מהחוץ פנימה בצורה מעגלית.

דיספנסרים לחיצים לזילוף (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עושים את החיים קלים יותר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שומרים את העוגה בקירור עד להגשה. בעת ההגשה מנסים להסתיר את הגאווה הגדולה על העוגה היפהפייה שיצרתם במו ידיכם בלי להתאמץ יותר מדי. 

* העוגה באדיבות שרון פלד, אשת הסוכר.

* את כל המוצרים ניתן להשיג ברשת Cook and Bake.

>> בפעם הקודמת הכנו בצק סוכר בקלי קלות