_OBJחריימה בלחם ביתי

מרכיבים (5 מנות):

ללחם
1 ק"ג קמח מנופה
חצי כוס שמן
1ביצה
3 כפות סוכר
כף זרעי כוסברה טחונה
כפית קימל
3-4 כוסות מים פושרים
קוביית שמרים טריים

לפלפל צ'ומה
3 כפות פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה
כפית קימל
ראש שום כתוש
 כף שמן

לדגים
2 נתחי דג טרי (מושט\דניס)
2 כוסות מים
2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף כמון גדושה
מיץ מלימון שלם
 מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
להכנת הלחם:
1. מערבבים את כל מרכיבי הלחם בקערת מיקסר ולשים בוו לישה 10. מניחים בצד להתפחה.
2. מרדדים את הבצק, משמנים קערה קרמית, כשהיא הפוכה, בשמן קנולה ועוטפים אותה בבצק.
 
3. מכניסים את הקערה העטופה בצק לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.
 
להכנת הדג:
1. כותשים את כל מרכיבי הפלפל צ'ומה יחד במכתש ועלי לכדי מחית.
 
2. מחממים מעט שמן בסיר דגים ומוסיפים את הפלפל צ'ומה. מערבבים כדקה.
 
3. מוסיפים 2 כוסות מים, רסק, רוטב צ'ילי פיקנטי, סוכר, כמון, מיץ מלימון וממליחים לפי הטעם. מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך.
 
4. חותכים את הדג לשלושה חלקים שווים ומכניסים לסיר מבשלים כ-10-15 דקות על אש קטנה.
 
להרכבת המנה
מפרידים בזהירות את הלחם מהקערה, הופכים אותה וממלאים אותה ברוטב ובשתי חתיכות דג.

לגרסת ההדפסה של המתכון: חריימה בלחם בית

>> כל המתכונים

>> אוכל טוב