בלינצ'ס (צילום: Gabor Izso, Istock)
בלינצ'ס. יקבלו באהבה כל מילוי, מתוק או מלוח | צילום: Gabor Izso, Istock

בלינצ'ס - מתכון בסיסי

המצרכים:
חצי ליטר חלב
250 מ"ל מים פושרים
6 ביצים
50 גרם סוכר
קורט מלח
380 גרם קמח
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל החומרים במערבל מזון במהירות אטית עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

2. ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון גדולה ויוצקים בעזרת מצקת מן התערובת (מנה אחת של מצקת בכל פעם- עובי 3-4 מ"מ) עד לכיסוי מלא של תחתית המחבת. מטגנים כ-2 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ונפרדים מהמחבת.

3. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים כדקה נוספת. מעבירים לצלחת עבודה בצד וממשיכים להכין את יתר הבלילה.

בלינצ'ס במילוי בלקני

המצרכים:
חציל בלדי קלוי על הגריל, קלוף וללא נוזלים (מניחים בצד במסננת לניקוז הנוזלים)
פלפל אדום שרוף על הגריל וקלוף
150 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת
עלי זעתר קצוצים
100 גרם גבינת פטה מגוררת
שן שום קצוצה
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. מכניסים את המרכיבים הבאים יחד לקערת ערבוב: חציל קצוץ, רצועות פלפלים דקות, גבינה וגבינת פטה, שום, פלפל גרוס ועלי זעתר.

2. מערבבים את המרכיבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

3. לוקחים מעט בכף מעט מהתערובת ומניחים על בקצה עלה הבלינצ'ס.

4. מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלילים עד לקצה השני.

5. מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.

בלינצ'ס ורוטב פטריות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
נמאס לכם לגלגל? אפשר גם ככה | צילום: עמרי אנדרס צורף
בלינצ'ס שמנת וסלמון

המצרכים:
150 גרם גבינת ריקוטה
בצל ירוק
בצל סגול
סלמון מעושן
עלי בזיליקום
פלפל שחור גרוס
מלח ים

אופן הכנה:

1. קוצצים את הסלמון, בצל ירוק, בצל סגול ועלי הבזיליקום.

2. מערבבים יחד עם הגבינה ומוסיפים מעט פלפל ומלח.

3. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים בקצה הבלינצ'ס.

4. מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.

5. מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.

בלינצ'ס כרישה וחצילים

המצרכים:
1 כרישה
1 בצל סגול
1 בצל לבן
50 גרם חמאה
שמן זית
תימין
מעט יין לבן
150 גרם גבינת מסקרפונה
מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. פורסים את הכרישה (רק החלק הלבן) לרצועות דקות ואת הבצלים לטבעות דקות מאוד.

2. ממיסים בסיר חמאה ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך ראשוני, מיד אחר כך מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים מעט יין לבן וממשיכים לטגן עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים עלי תימין לעוד 5 דקות.

3. לאחר הקירור מוסיפים את הגבינה ומערבבים יחד.

4. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים על הבלינצ'ס.

5. מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.

6. מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.

כרישה - תקריב (צילום: MorePixels, Istock)
כרישה. מה שטוב בקיש, טוב גם בבלינצ'ס | צילום: MorePixels, Istock

בלינצ'ס קרם בטטות וגבינת עזים

המצרכים:
2 בטטות קלופות
100 גרם גבינת עזים רכה
150 גרם גבינת עזים מסוג פרומעז
עלי בזיליקום
אגוזים קצוצים
מעט צ'ילי מתוק
מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. מבשלים את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך.

2. לאחר קירור הבטטות מעבירים אותן למעבד מזון ומוסיפים עלי בזיליקום, גבינות עזים וצ'ילי, עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מוסיפים לתוך התערובת המוכנה מלח ופלפל לפי הטעם ואגוזים קצוצים.

4. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים על הבלינצ'ס.

5. מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.

6. מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.

בלינצ'ס גבינות מתוק

המצרכים:
400 גרם גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר
1 כוס פירורי עוגיות או ביסקוויטים
25 גרם חמאה מומסת
50 גרם צימוקים
קליפה מגוררת מחצי לימון
גרגירים מחצי מקל וניל

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים.

2. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים על הבלינצ'ס.

3. מקפלים את קצוות הבלינצ'ס פנימה ומגלגלים עד לקצה השני.

4. מניחים על צלחת הגשה כשהפתח כלפי מטה.

5. ניתן בעזרת שק זילוף לקשט את הבלינצ'ס.

* המתכונים באדיבות באגסי ביסטרו בר, פלורנטין 26, 03-6813138. א-שבת מ-10:00 ועד מאוחר מאוד.

>> והנה הצעה לארוחה פשוטה ומהירה במיוחד
 >> לכל מתכוני שבועות שלנו