טיפ 1:

בעבודה עם בצק פריך מומלץ לעבוד עם חמאה קרה, כדי שהבצק לא יתפרק.

רידוד (צילום: martin mcelligott, Istock)
בצק פריך. תנו לו לנוח במקרר | צילום: martin mcelligott, Istock

טיפ 2:

קורה שתבנית ישנה מאבדת מהאטימות שלה, ואז הבלילה נוזלת בשעת האפייה. מומלץ למלא את החריצים מסביב לתבנית בקמח, ואז לשפוך את הבלילה כדי לייצר אטימה מלאה.

טיפ 3:

טיפ לעוגות גבינה: מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית מלאה מים, על מנת להעניק לחות לעוגה, למנוע סדקים ולייצב את גובהה.

טיפ 4:

בעת ריפוד תבנית האפייה בנייר אפייה מומלץ להרטיב את התבנית בכמה טיפות מים, שישמשו כדבק וימנעו מנייר האפייה לזוז.

טיפ 5:

פשטידה או עוגה שקועות במרכז מצביעות על אחת הבעיות הבאות: או שהתנור היה קר מדי ולא חומם מראש, או שהעיסה לא עורבבה כיאות או שחסרים נוזלים במאפה.

טיפ 6:

מתי הופכים פנקייק? כאשר מתחילות להופיע על פניו בועות אוויר קטנות.

טיפ 7:

נתקעתם בלי קמח תופח? תוכלו להכין אותו בעצמכם: ערבבו 900 גרם קמח לבן עם 100 גרם קורנפלור ושתי שקיות אבקת אפייה (20 גרם).

פנקייק (צילום: AudiDelaCruz, Istock)
פנקייק. חכו לבועיות, ואל תצטערו אם הראשון מתפקשש | צילום: AudiDelaCruz, Istock

טיפ 8:

העוגה נשרפת לכם רק בצד אחד? כנראה פיזור החום בתנור אינו אחיד וגורם לאפייה לא מאוזנת. במקרה כזה:

• הקפידו לחמם את התנור מראש

• אחרי כ-2/3 מזמן האפייה, סובבו את התבנית לצד השני.

טיפ 9:

כדי לקבל ארומה נפלאה במאפים מלוחים ובפשטידות מומלץ לשפשף את תחתית התבנית בשיני שום לפני הכנסת המרכיבים.

טיפ 10:

הידעת? לא חייבים מעבד מזון כדי לפורר ביסקוויטים או עוגיות. הכניסו את העוגיות לשקית ניילון ועברו על השקית עם מערוך (או אפילו בקבוק יין).

כמו מערוך (צילום: Flickr)
כן כן, גם בקבוק יין יכול לשמש כמערוך | צילום: Flickr

טיפ 11:

כדי לחתוך עוגת קרם בצורה מדויקת, טבלו את הסכין במים לפני כל פריסה.

טיפ 12:

הסוד לאפייה מוצלחת מתחיל במתכון. חשוב לעבור על המתכון כולו לפני שמתחילים לעבוד; דעו מה נחוץ לכם והכינו את כל החומרים מראש.

טיפ 13:

אלמנטרי אך חשוב: את רשת התנור (שעליה מניחים את התבנית) יש להניח במרכז התנור לפיזור אחיד של החום.

טיפ 14:

עוגות גבינה מומלץ להגיש לאחר שהייה של לילה במקרר. הקירור מאפשר לטעמים להתמזג ולמילוי הגבינה להתייצב.

טיפ 15:

כדי להבטיח את יציבות עוגת הגבינה לאחר הקירור, מומלץ לסנן את הגבינות הרכות בעת הכנת העוגה על ידי הנחתן בחיתול בד למשך כמה שעות. הגבינות יגירו את הנוזלים והעוגה תהיה יותר יציבה.

עוגת גבינה ושוקלד לבן רכה - אחרי אפייה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גבינה. תמיד יותר טעימה יום למחרת | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

טיפ 16:

מומלץ לאפות בצק של קיש באפייה מוקדמת, לפני ששמים עליו את המילוי. בעת האפייה כדאי לפזר על הבצק קטניות, שיהוו משקולת לבצק וימנעו ממנו תפיחה.

טיפ 17:

כשמבשלים או אופים בכלי מצופה טפלון, מומלץ שלא להשתמש בסכינים או כפות עבודה ממתכת, על מנת שלא לפגוע בציפוי הטפלון.

טיפ 18:

אפשר לנצל בצק מלאווח להכנת בסיס לקיש. יתרונו הוא בכך שהוא זמין, חוסך רידוד ומפשיר דקות ספורות אחרי שהוצא מהמקפיא.

>> רוצים לחזור למתכונים שלנו? בואו