שני חצאי כרוב (צילום: Felipex, Istock)
כרוב לבן. חכה חכה | צילום: Felipex, Istock

חם לי. אני מזיעה. אני תקועה על המשפט "אוי, איזה חום". גם אחרי שאני נכנסת לחדר ממוזג, משנה מצב צבירה לקרחון ונזקקת לקרדיגן, אני שומעת את עצמי נאנחת "אוי, איזה חום". החום הזה עושה אותי עצבנית ומזיעה, וכמעט מצליח למנוע ממני אכילה של מאכלים חמים, וזה כבר באמת חריג. אני תמיד מוכנה לאכול, והכל, למעט ימים כאלה, של חום כבד ולחות מעיקה, שגורמים לי לעבור לתזונה קלילה, מלאת פחמימות ובעיקר קרה ומרעננת.

שמו של סלט הכרוב הסיני של אמא שלי יצא למרחקים, והוא היה הסלט הכי פופולרי בארוחות ערב קיציות, על האש ובאירועים שונים שבהם התבקשו האורחים לעזור להוריד מהמארח את עול המגוון. הסלט הסיני הפשוט מצוין הזה התלבש לה טוב ברפרטואר הקולינרי, ואנחנו טרפנו אותו עד הנבט האחרון, וגם הכנו אותו בעצמנו בתדירות גבוהה במיוחד.

דודה שלי, שהתחילה לבשל רק אחרי שאמא שלי נפטרה ומאז מרימה ארוחות ערב לתפארת, אימצה את הסלט הזה כבר בשנת 91′, כשהטרנד הסיני היה ממש בשיאו. הוא (וסלט פנטסטי נוסף) הפך אותה לאורחת שמחכים להגעתה בכל אירוע חברתי, ולא רק בגלל אישיותה הממש מלבבת אלא גם ובעיקר בגלל הסלט. הדודה, שכבר למדה את השיטה, אוספת את כתובות הדואר האלקטרוני של כל מבקשי המתכון, ומפיצה לכל עבר מסמך וורד הכולל הסברים מפורטים למאותגרות המטבח.

אם לחזור לענייננו: חם לי, והסלט הזה הוא פתרון טעים ומרענן לרעב של קיץ. למקפידים על הגזרה, יש גם הצעה לרוטב נטול סוכר (לרוטב, אגב, יש תכונה מופלאה שהוא מחזיק במקרר גם כמה ימים. אפשר להכין צנצנת ולשמור לסלט של השבוע הבא).

סלט כרוב סיני (צילום: תומר פרת)
סלט כרוב סיני. מתכון חוצה יבשות | צילום: תומר פרת

סלט כרוב סיני

המרכיבים:
כרוב לבן רגיל בינוני
4-5 גזרים
קופסה של נבטים סינים גדולים
200-300 גרם גרעיני דלעת וחמנייה

לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר (רצוי חום)
1/4 כוס חומץ לבן

אלטרנטיבה נטולת סוכר:
שליש כוס שמן
שליש כוס רוטב סויה
שליש כוס רוטב סויה חמוץ-מתוק (אין? אני משתמשת בחצי מהכמות רוטב צ’ילי מתוק, או מגדילה את כמות הסויה ומוסיפה כפית סוכר חום)

כלים:
קערה גדולה לסלט
פומפייה
קרש חיתוך
סכין גדולה וחדה
תבנית שטוחה לחימום בתנור
צנצנת לערבוב הרוטב

אופן ההכנה:

1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות או מעבירים במעבד מזון. אני, אישית, מעדיפה חיתוך ידני, כי אחרת מתקבלות רצועות דקיקות ולא פריכות.

2. מגרדים את הגזר בפומפייה. העדפה שלי: על הצד הגס. מי שאוהב סלט עדין בהחלט יכול לגרד על החלק הדק.

3. מייבשים את הנבטים טוב טוב ושוברים עם הידיים לחצי.

4. מערבבים את הירקות ושמים בקופסת פלסטיק עם מכסה (חשוב לוודא שהירקות יבשים, אחרת הם הופכים לעצובים בתוך חצי שעה).

5. מפזרים את גרעיני הדלעת והחמנייה על תבנית ושמים בתנור/טוסטר על 160 מעלות לחמש דקות.

6. אני באופן אישי אוהבת לערבב בשלב הזה את הכל בידיים ולהוסיף את מרכיבי הרוטב בשלבים. אז לחובבי המגע אני מציעה להוסיף כל מרכיב בנפרד ולערבב טוב לפני הוספת המרכיב הבא. לחובבי הרטבים המוגדרים: מערבבים בצנצנת את המרכיבים, ומנערים עד שהצבע הופך אחיד.

7. כעשר דקות לפני ההגשה שופכים את הרוטב על החגיגה. כך הוא ייספג בירקות אבל לא ירטיב את הסלט יותר מדי.

8. ועוד טיפ קישוטי קטן: שומשום שחור בכמות קטנה יקשט את הסלט בנקודות שחורות וחמודות.

• אפשר להכין מראש את הירקות והרוטב, ולשמור בנפרד במקרר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט כרוב סיני
>> הנה עוד כמה מנות סיניות משובחות