בשבועיים האחרונים כל מערכות מדורי האוכל מוצפות בעוגות דבש. מתוקות, דחוסות, עם פירות יבשים או בלי, בווריאציה של מאפינס, קאפקייקס, עוגה עגולה או מאורכת. מרוב עוגות דבש, יצא לי החשק מהן לשנה הקרובה. מצד שני, בחלק מהעוגות היו מוטמנים תפוחים, שעשו לי חשק לעוגת תפוחים קלאסית עם בצק פריך, קינמון, פרוסות של תפוחים וטעם של זכרונות הילדות שלי. מאחר שהשבוע הרגשתי שיכולות הבישול והאפייה שלי, ממש כמו מרקורי, נמצאות בנסיגה, ידעתי שלא כדאי להתחיל להתעסק במתכונים של קונדיטוריות וחיפשתי מתכון לעוגה קלה ומהירה, אבל שיהיו בה תפוחים והרבה נחמה.

עוגת תפוחים ושוקולד (צילום: עודד קרני)
עוגת תפוחים ושוקולד. לא דוגמנית, אבל טעימה אש | צילום: עודד קרני

כרגיל פניתי לקופסת המתכונים, ומצאתי בה מתכון לעוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס בחושה וקלה. כשהעוגה יצאה מהתנור הבנתי סופית שזה לא השבוע שלי. עוגה אחת גלשה לה קלות מהתבנית, והשנייה סתם יצאה מכוערת. אבלה וחפוית ראש לקחתי את העוגה לעבודה, התנצלתי מראש והנחתי אותה על שולחני כשהיא זמינה לכל דורש. לא עברו עשר דקות ובקופסה נשארה רק חתיכה אחת קטנה. טעמתי בחשש, וצהלתי. אולי מדובר בעוגה לא יפה, אבל הטעם שלה פיצה על הכל. בסוף השבוע, אני מקווה, יחזור לי הטאץ' ליד, ובני המשפחה ייהנו מארוחה משובחת במיוחד.

עוגת תפוחים ושוקולד

המרכיבים:
כוס שמן
כוס ושליש סוכר
כוס ושני שליש קמח
חצי כפית קינמון
כפית אבקת אפייה
כף סודה לשתייה
2 ביצים גדולות
100 גרם שוקולד צ'יפס (ועוד כף קמח נוספת)
4 תפוחים חמוצים קלופים ומגוררים גס
חמאה/שמן לשימון התבניות

כלים:
2 תבניות אינגליש קייק
מיקסר עם וו לישה
קרש חיתוך
קולפן
פומפיה
שקית ניילון קטנה
כפית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבלים במיקסר שמן וסוכר. מוסיפים קמח, קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לעבד. מוסיפים את הביצים ומערבלים במהירות איטית כ-4 דקות.

3. מערבבים את השוקולד צ'יפס עם כף קמח עד שהם מצופים לגמרי.

4. מוסיפים למיקסר יחד עם התפוחים ומערבלים עד שהכל נבלע ומתקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים לתבניות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו פטה צמחוני, שמעולה לשולחן החג
>> עקבו אחרי טעימא בפייסבוק