מעמול עם אגוזים (צילום: דניה ויינר)
מעמול עם אגוזים. אפשר לקשט עם מצבט מיוחד | צילום: דניה ויינר
מעמול אגוזים

החומרים (כ-50 עוגיות):
לבצק:
4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים

למלית האגוזים:
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים מלבד המים והשמן למיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים ללוש במהירות אטית עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3. עוטפים את הבצק בניילון, ומניחים לשעה.

4. מערבבים את חומרי המלית.

5. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד, ומכדררים לכדורים.

6. יוצרים גומה במרכז כל כדור, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הכדור מידקקות לעובי של 3 מ"מ.

7. ממלאים וסוגרים. אם רוצים, יוצרים דקורציה בחלק העליון בעזרת מצבט מעמולים מיוחד.

8. אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מעמול אגוזים

מילוי המעמול (צילום: דניאל לילה)
מעמול. שלב המילוי | צילום: דניאל לילה

מעמול תמרים

לבצק:
4 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
350 גרם חמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית מי ורדים

למלית התמרים:
2 חבילות תמרים בוואקום (1 ק"ג)
2 כפיות קינמון
1/4 כפית ציפורן

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק באותו אופן כמו במתכון הקודם, ומניחים לו לשעה.

2. מערבבים את חומרי המלית היטב עד שמתקבלת תערובת רכה.

3. מחלקים את הבצק ואת תערובת התמרים ל-4 חלקים.

4. מרדדים כל כדור בצק למלבן של 20 על 30 ס"מ. מרדדים את תערובת התמרים לאותן מידות (אפשר להיעזר בקינמון והציפורן ל"קימוח"). מניחים את יריעת התמרים על יריעת הבצק.

5. מגלגלים לרולדה דקה וחותכים באלכסון. מפזרים את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה ואופים 25 דקות ב-175 מעלות.

6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מעמול תמרים

 >> לעוגות הבחושות של מיקי שמו