קבב ביתי (צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול)
קבבוני טלה. אפשר לטגן, לצלות או להכין כמו שניצל | צילום: איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול

יום העצמאות מתקרב, ואין זמן טוב מזה לחלוק אתכם את המתכון שלי לקבבים - הכי טעימים ומוצלחים שיש, שלא לדבר על פשוטים להכנה. אם יש לכם בשר טלה, טוב מאוד. אם אין, לכו על 750 גרם בשר בקר ועוד 250 גרם שומן כבש טחון. אם הטעם של הכבש פחות עושה לכם את זה - אתם יכולים כמובן להמעיט בכמות השומן (נגיד, קילו בקר ו-100 גרם שומן כבש).

אצלנו בתחנה יש חלוקת עבודה קבועה: מאיר הכורדי מביא את כל העלים הירוקים מהמושב, אבי הוא זה שלש את העיסה, ואני מתבל ומקבב. גם לשוהם יש תפקיד: הוא זה שגונב, טועם, ונותן ביקורת. עם תוספת של טחינה ירוקה שמכינים לבד וסלט ארץ ישראלי דק דק מלא לימון - אף פעם אין תלונות.

קבבוני טלה

המרכיבים (8 מנות):
קילו בשר טלה טחון, או בשר בקר מעורבב עם שומן כבש
זר נענע
זר כוסברה
זר שמיר
זר פטרוזיליה
זר בצל ירוק
בצל לבן גדול
ראש שום מקולף ופרוס לפרוסות דקות ומגניבות
3/4 כוס שמן זית, ואפשר גם יותר למי שאוהב (אני אוהב מאוד)
מלח ופלפל
כמון

קבבוני טלה של אלקנה - העשבים הקצוצים (צילום: אלקנה ביטון)
תראו איזה יופי - כל העשבים קצוצים | צילום: אלקנה ביטון

אופן ההכנה:

1. קוצצים ביד עם סכין טובה את כל הירק, הבצל והשום (בשום פנים לא במעבד מזון!), ומערבבים הכל בקערה גדולה.

2. מוסיפים את הבשר ולשים כאילו אין מחר (ממש תופסים את הבשר בחוזקה בין האצבעות, ולוחצים עד שיוצא מכל הצדדים). ככה התערובות מתחברת טוב טוב.

3. מוסיפים את השמן ולשים היטב. התערובת צריכה להיות אחידה וריחנית, בלי עלים בקרקעית.

4. מוצאים את התערובת לשיש נקי, לשים טוב, משטחים את הבשר ומתבלים במעט מלח, פלפל וכמון. לשים שוב.

קבבוני טלה של אלקנה - העיסה (צילום: אלקנה ביטון)
התערובת המוכנה. לשים כאילו אין מחר | צילום: אלקנה ביטון

5. כדי לבדוק תיבול - מכינים קציצה אחת, מטגנים וטועמים. אם רוצים, מתקנים את התיבול.

6. נותנים תערובת לנוח במקרר לפחות 3 שעות מכוסה, ומכינים את הקבבים. אפשר על שיפודים רחבים, על מקלות קינמון או כקציצות על מחבת או על מנגל. עוד אופציה - לעשות כמו אשתי, ולטגן כמו שניצל, עם ביצה ופירורי לחם. רץ חזק עם כוסית ערק טובה.

>> ראיתם את הגרסה החדשה למתכון הלחם הממולא?