יש פירות שהעונה שלהם קצרה מדי, כמו המשמש. אני אוהבת לקנות ולהקפיא אותם, כך לפחות יש לי עוד קצת מהם אחרי שהעונה נגמרת - פשוט מוציאים את הגלעין, ומקפיאים בשקית סגורה. אבל כל עוד המשמשים בסביבה אני חוגגת. את הפאי הפשוט והטעים הזה הכי שווה להגיש עם גלידת וניל. 

פאי משמש ושטרויזל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פאי משמש ושטרויזל. הפאי הכי עונתי שיש | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מצרכים לבצק:
240 גרם קמח (2 כוסות)
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

למילוי ולשטרויזל:
4 כפות ריבת משמש
1/2 קילו משמשים - מחולקים לחצאים ללא הגלעין
120 גרם קמח (1 כוס)
90 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. אופן הכנת הבצק: מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

2. משטחים בעזרת הידיים את הבצק לתוך תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה (כולל שוליים של 2 ס"מ), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.

3. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומצננים קלות. מורחים את הבסיס בריבה, ומסדרים את חצאי המשמשים בצורה אחידה מעל. 

4. מפוררים בעזרת קצות האצבעות את חומרי השטרויזל - הקמח, החמאה והסוכרים - עד לקבל מרקם פירורי גס. מפזרים בצורה אחידה מעל המשמשים ואופים לעוד 35 עד 40 דקות.

רצוי להגיש חמים ועם גלידת וניל. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פרג עם שוקולד
>> עוגת שוקולד בננה של מתכוניישן