לכבוד השנה החדשה המתקרבת עלינו לטובה, אני לא מביאה לכם עוד מתכון לעוגת דבש שגרתית, אלא טארט תפוחים עם קרם וניל ודבש, שיגרוף לכם המון מחמאות. למרות שאפשר להכין את המתכון בגרסת פרווה, אני ממליצה להכין אותו בגרסתו החלבית ולהגיש עם קצפת בצד, כי זה הרבה יותר טעים. כדאי להכין את הטארט מראש, מאחר והוא צריך זמן קירור והתייצבות.

בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לכל הקוראים - תודה על כל הפרגון והתגובות. שתהיה לכם שנה טובה ומתוקה, שנה של הצלחה בריאות אושר ועושר.

טארט תפוחים וניל ודבש (צילום: עודד קרני)
טארט תפוחים עם קרם וניל ודבש. לא מאוחר מדי להכין אותו לארוחה | צילום: עודד קרני

המרכיבים:
לבסיס:
80 גרם דבש (¼ כוס)
125 גרם חמאה (או מרגרינה)
120 גרם שקדים טחונים דק (½1 כוסות)
240 גרם קמח מלא (2 כוסות)
כפית תמצית ווניל
קמצוץ מלח

למילוי:
3 תפוחים מזן חמצמץ
1 מיכל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
1 ביצה
80 גרם דבש (¼ כוס)
מקל ווניל

 תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, רצוי עם תחתית מתפרקת

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד.

2. בעזרת הידיים משטחים בתבנית את הבצק, כולל השוליים, ומקררים שעה במקרר.

3. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.

4. מקלפים ומוציאים את הליבה לתפוחים, ופורסים אותם לפרוסות של 4 מ"מ.

5. מסדרים אותם על הבסיס בצורה יפה.

6. בעזרת מטרפה או מיקסר ידני מערבבים את כל יתרת החומרים ומוזגים מעל התפוחים.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות.

גם אתם לא מבינים מה ההבדל בין טארט לפאי, חוץ מהמחיר?

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים דבש, גם היא מצויינת לחג
>> הנה עוד הצעות לקינוחים נהדרים לראש השנה