קוקטיילים חמים

אין תמונה
ברנדי חם

ברנדי חם (באדיבות יקבי ברקן)
מה צריך?
חצי כוס ברנדי שטוק 84 (100 מ"ל)
1 כף גדושה של דבש
חצי שוט של מיץ לימון סחוט (30 מ"ל)
כוס מיץ טבעי תפוזים/תפוחים 200 מ"ל)
מה עושים?
מניחים בסיר קטן את הברנדי, הדבש, מיץ הלימון ומיץ התפוחים, מביאים לרתיחה ומסירים מיד מהאש. מגישים חם.

יין חם (באדיבות אבי פלדשטיין, היינן של סגל)
מה צריך?
בקבוק יין אדום יבש של סגל
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ טבעי תפוזים או מיץ אשכוליות אדומות
2-3 תרמילי אניס
2 מקלות קינמון
4 גרגירים שלמים של פלפל אנגלי
לקישוט: 5 פלחי תפוז, חצויים
מה עושים?
שמים בסיר את היין, האניס, הקינמון והפלפל ומחממים על אש בינונית מספר דקות. מכסים את הסיר ומסירים מהאש. מניחים בצד למשך כרבע שעה. בנפרד, מערבבים את הסוכר עם המיץ עד להמסתו ומוסיפים ליין. לפני ההגשה, מחממים את התערובת, מניחים בתחתית הכוסות פלחי תפוז ויוצקים את היין מעל.

קוקטיילים על בסיס שמפניה

אין תמונה
שמפניה. בסיס מעולה

אפל שמפיין (באדיבות טמפל בר)
מה צריך?
חצי שוט של סמירנוף תפוח (30 מ"ל)
חצי שוט של ליים (30 מ"ל)
מעט מי סוכר
שמפנייה
מה עושים?
מעבירים את הוודקה, הליים ומי הסוכר לשייקר ומנערים היטב. ממלאים כוס שמפניה עד מחציתה בתערובות ומוסיפים שמפנייה שתמלא את הכוס מקשטים בשניים או שלושה פירות יער (פטל, אוכמניות וכו')

ונילה סקיי (באדיבות טמפל בר)
מה צריך?
מעט מיץ פירות (איזה שאתם אוהבים)
מעט סוכר (לבן או חום)
שוט של וודקה וניל
שמפנייה
מה עושים?
מניחים את המיץ בקערה, ואת הסוכר מפזרים בצלחת שטוחה. טובלים את הראש של כוס הקוקטיילים (כוס מרטיני) במיץ ומיד לאחר מכן בסוכר. כך נוצר כתר של סוכר סביב פי הכוס.
מוסיפים לכוס את הוודקה וממלאים אותה בשמפניה עד לקצה של הכתר.
מגישים מיד וצופים באפקט ה"ונילה סקיי".

קוקטייל קוסטה דל סול (באדיבות בר מורדי משל צימרמן)
מה צריך?
חצי שוט של וודקה
חצי שוט של מידורי
חצי שוט של לימונצ'לו
שלושת רבעי שוט של מיץ מנגו
סוכר
שמפניה
מה עושים?
מפזרים את הסוכר בצלחת שטוחה. מרטיבים מעט את שוליה של כוס שמפניה וטובלים אותה בסוכר.
מוזגים את הוודקה, המידורי, הלימונצ'לו ומיץ המנגו לכוס ומעליהם מוזגים שמפניה עד שהכוס מתמלאת.

קוקטייל קוסמופניה (באדיבות יובל בורד ממסעדת מיטבר)
מה צריך?
חצי שוט של גרנד מרנייר
שוט של מיץ אוכמניות (קרנברי)
מעט מיץ ליים
1/4 כפית סוכר
שמפניה
קרח
מה עושים?
מערבבים את הגרנד מרנייה, מיץ האוכמניות, מיץ הליים והסוכר בשייקר עם קרח, מוזגים לכוס שמפניה ומשלימים עם שמפניה קרה

קוקטייל בודי אנד סול (באדיבות אסף בור ממסעדת מארי אנטואנט)
מה צריך?
שוט של ג'ין
חצי שוט של גרנד מרנייר
מעט מיץ ליים
מעט טריפלסק
מה עושים?
מוזגים לכוס שמפניה את הג'ין, הגרנד מרנייר, מיץ הליים והטריפלסק ומשלימים עם שמפניה קרה

הדם של נלסון (באדיבות תומר קנרק ממסעדת דיטה)
מה צריך?
חצי שוט של פורט
שמפניה
מה עושים?
מוזגים את הפורט לכוס שמפניה ומשלימים עם שמפניה קרה.

קוקטייל שחר אסייתי (באדיבות רוני אייזנמן ממסעדת דים סאם)
מה צריך?
שוט של צ'ויה (יין שזיפים)
שמפניה
מה עושים?
מוזגים את הצ'ויה לכוס שמפנייה ומשלימים עם שמפניה.

אין תמונה
קוקטייל סילבסטר של מוזס

קוקטייל סילבסטר (באדיבות רשת מוזס)
מה צריך?
כוס שמפניה מצוננת
מעט וודקה פינלנדיה
מעט ליקר שמבורד
שליש שוט של סירופ תותים ביתי
מעט מיץ לימון סחוט
מעט סירופ פסיפלורה
יין מבעבע
מה עושים?
מנערים את כל הרכיבים בשייקר ומסננים לכוס השמפניה המצוננת. ממלאים את יתרת הכוס ביין מבעבע.
מקשטים בדובדבן מרשינו ובסליל לימון ארוך.

מליני (באדיבות רשת פראג הקטנה)
מה צריך?
רבע שוט של וודקה
רבע שוט של מידורי
מעט לימונצ'לו
שליש שוט של מיץ מנגו
שמפניה
מה עושים?
מוזגים לכוס שמפניה את כל המרכיבים ומשלימים עם שמפניה.

חלף עם הרוח (באדיבות מסעדת מדזו)
מה צריך?
עלי מנטה טריים
שוט של בורבון
שמפניה
עלי מנטה כתושים
מה עושים?
בשייקר, מערבבים את עלי המנטה הכתושים עם הבורבון. מסננים ומוזגים את הבורבון לשתי כוסות שמפניה, משלימים עם שמפניה ומקשטים בעלי מנטה טריים.

מרגריטת שמפניה (באדיבות יוני דרור ממסעדת אוונגרד)
מה צריך?
חצי שוט של טקילה
רבע שוט של טריפל סק
מעט ליים
מלח
שמפניה
מה עושים?
מפזרים את המלח בצלחת שטוחה. מרטיבים מעט את שוליה של כוס שמפניה וטובלים אותה במלח. מוזגים את הטקילה, הטריפל סק והליים לכוס ומשלימים עם שמפניה.

קוקטיילים על בסיס צינזנו

Asti au naturel
מה צריך?
3 עלי נענע
כפית סוכר חום
פלח לימון
צינזנו אסטי
מה עושים?
מערבבים את הנענע, הסוכר והלימון בכוס גבוהה. מוסיפים את הצינזנו. מקשטים בעלה נענע וסליל לימון.

Lady Elisabeth
מה צריך?
4 תותים טריים
15 מ"ל צינזנו שרי
20 מ"ל וודקה פינלנדיה
צינזנו מבעבע
מה עושים?
מוזגים את כל המרכיבים מלבד הצינזנו לכוס עם קרח, מוסיפים את הצינזנו, מערבבים ומגישים בקישוט תות ועלה נענע.

Golden Prosseco
מה צריך?
15 מ"ל צינזנו אורנצ'יו
15 מ"ל קורבזייה VS
כפית סוכר חום
צינזנו פרוסקו
פלח תפוז
מה עושים?
מוזגים את כל המרכיבים מלבד הצינזנו לכוס עם קרח, מוסיפים את הצינזנו, סוחטים את פלח התפוז מעל וזורקים את הפלח לכוס.

Apple Secco
מה צריך?
20 מ"ל שנאפס תפוחים
פלח לימון
מיץ חמוציות
צינזנו פרוסקו
מה עושים?
מוזגים את כל המרכיבים לכוס עם קרח עד גובה 3/4, מוסיפים את מיץ החמוציות, סוחטים את פלח הלימון מעל וזורקים את הפלח לכוס.

קוקטיילים על בסיס וודקה

אין תמונה
סי בריז

מסקרייד סי בריז
מה צריך?
40 מ"ל אבסולוט וודקה
70 מ"ל מיץ חמוציות
70 מ"ל מיץ אשכוליות
סליל לימון
מה עושים?
מוזגים את המרכיבים לשייקר עם קרח, מערבבים, מסננים לכוס קוקטיל ומקשטים בסליל קליפת לימון.

מסקרייד וודקה ליברה
מה צריך?
60 מ"ל אבסולוט וודקה
קולה
ליים
מה עושים?
מוזגים את הוודקה לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומסננים לכוס קוקטיל מקוררת. משלימים עם קולה ומקשטים בפלח וודג' (שמינית) של ליים.

מסקרייד מרטיני
מה צריך?
60 מ"ל אבסולוט וודקה
שני זילופים של ורמוט יבש
זית
מה עושים?
מוזגים את המרכיבים לשייקר עם קרח. מערבבים, מסננים לכוס שמפניה מקוררת היטב ומקשטים בזית.

קוקטייל אפרודיטה (באדיבות לידי מיכאל ממסעדת פרידה קאלו)
מה צריך?
חצי שוט של ודקה רסברי
רבע שוט של רויאל שמבורד
שמפניה
פירות יער לקישוט
מה עושים?
מוזגים את הוודקה והשמבורד לתוך כוס שמפניה מעליהם מוזגים שמפניה עד סוף הכוס. מקשטים בפירות יער

אין תמונה
תותי ביאנקי

תותי ביאנקי (באדיבות מיקי אנטול ממסעדת בנג'מין סיגל)
מה צריך?
קרח כתוש
3/4 שוט של וודקה סטולי וניל
חצי שוט של ליקר או שנאפס תאנים
מונין תות
מעט מיץ לימון
3 תותים טריים
ומעט קצפת ממותקת
מה עושים?
מערבבים בשייקר את כל הרכיבים מלבד התותים והקצפת, ומעבירים לכוס קוקטייל. מעטרים בתותים ובקצפת.

בול פגיעה (Bull's eye) (באדיבות אבי ולר)
מה צריך?
שוט של לימונצ'לו קפוא (60 מ"ל)
שוט של פידג'לינג - ליקר תאנים קפוא (60 מ"ל)
שוט של וודקה קפואה (60 מ"ל)
מעט רכז רימונים
מה עושים?
מערבבים בשייקר את כל המרכיבים למעט רכז הרימונים, מוזגים לתוך הכוס את רכז הרימונים ומעליו מוזגים את תערובת הליקרים והוודקה (לא מערבבים עם רכז הרימונים). מגישים בכוס נמוכה ללא קרח.

אפריטיף לארוחת הסילבסטר (באדיבות יקבי ברקן)
מה צריך?
שני שוטים של וודקה Keglevich מלון (120 מ"ל)
שוט של סאוור (60 מ"ל)
חצי שוט של רום לבן (30 מ"ל)
מיץ תות בננה קר
מיץ אשכוליות קר
קרח
מה עושים?
ממלאים מחצית מהשייקר בקרח, מוזגים לתוכו את הוודקה, הסוואר והרום ומשקשקים כמה דקות עד שלא שומעים יותר את הקרח נחבט בדפנות.
מסננים את הקוקטייל, (כך נפטרים מהקרח). מוזגים מתערובת האלכוהול לכוס שמפנייה- ממלאים רק מחצית הכוס, את היתר משלימים עם מיץ התות הבננה ומיץ האשכוליות.

דז'סטיף לארוחת הסילבסטר (באדיבות יקבי ברקן)
מה צריך?
חצי כוס וודקה Keglevich פאוור אספרסו
1 כוס יוגורט ריבת חלב
חצי כוס ליקר אייריש קרים
0.5 קילו גלידת וניל עוגיות
2 שורות שוקולד חלב
שוקולד מריר מגורר (לקישוט)
קרח
מה עושים?
מעבירים את הקרח לבלנדר, מוזגים את כל המרכיבים, למעט הגלידה והשוקולד המריר, לבלנדר מעל הקרח. מפעילים את הבלנדר ומערבלים עד שמתקבל מרקם של ברד (במידה והמשקה דליל מוסיפים עוד קרח לבלנדר), מוזגים לכוס קוקטייל. לכל כוס מוסיפים מעט גלידה ומקשטים בשוקולד מריר מגורר.

קוקטיילים על בסיס סאקה

אין תמונה
ניקו-סאקי

ניקו-סאקי (באדיבות מסעדת ניקו)
מה צריך?
שלושת רבעי שוט של סאקי
שליש שוט של ג'ין יבש
חצי שוט של מידורי או של מיץ אוכמניות
פרוסת ליים
מעט סירופ סוכר
קרח כתוש
מה עושים?
מערבבים את כל הרכיבים בשייקר ומגישים בכוס נמוכה.

קוקטיילים על בסיס ג'ין

קוקטייל חלומות באוקיינוס (באדיבות מסעדת קימל)
מה צריך?
2 פלחי אננס
5 עלי נענע
שוט של ג'ין
שוט של ספרייט
1/2שוט של ליקר מנטה
מה עושים?
מרסקים הכל בבלנדר ומגישים.

קוקטיילים על בסיס רום

אין תמונה
מוחיטו נענע
מוחיטו נענע (באדיבות דורות)

מה צריך?
שני שוטים של רום לבן (120 מ"ל)
קצת יותר מחצי שוט של מיץ לימון (40 מ"ל)
לימון חתוך לקוביות, עם הקליפה
3 קוביות נענע דורות
8 כפיות סירופ סוכר (שמתקבל מהמסה של רבע כוס סוכר עם חצי כוס מים)
10 קוביות קרח כתושות

מה עושים?
מערבבים בשייקר את כל המצרכים, מוזגים לארבע כוסות ומגישים.

קוקטיילים על בסיס רמי מרטן

אין תמונה
רמי מרטן סורפרייז

רמי מרטן סרפרייז (באדיבות בנג'מין סיגל)
מה צריך?
לימונים כתושים
קוביות קרח
שוט של רמי מרטן vsop
מעט סירופ משמש
מי טוניק
מה עושים?
מערבבים בשייקר (רצוי שייקר עם מסננת פנימית) את כל הרכיבים מלבד מי הטוניק. מסננים את הקוקטייל לתוך כוס גבוהה (ממלאים את מחציתה), את יתר הכוס ממלאים במי הטוניק.