רוצים לדעת מהי המסעדה הטובה ביותר בישראל? אתר חדש הולך לעשות לכם סדר. "טבלת המבקרים" משקלל את הציונים של מבקרי האוכל הישראליים לכדי ציון סופי, שקובע אחת ולתמיד את דירוג המסעדות הישראליות.

במקום הראשון בטבלה ברגע זה ניצבת מסעדת טוטו של השף ירון שליו, אחריה מול ים הוותיקה והטובה ואחריה שתי המסעדות הצעירות אלבה וברטי, במקומות השלישי והרביעי. את החמישייה הראשונה סוגרת מסה של אביב משה.

טבלת המבקרים (צילום: צילום מסך מתוך thetable.co.il)
טבלת המבקרים. התוצאות האמת, מפתיעות | צילום: צילום מסך מתוך thetable.co.il



מאחורי המיזם עומד סטודיו הקריאייטיב, התוכן ומוצרי האונליין RSVP. "אנחנו מאוד אוהבים אוכל ולאכול טוב, ואני לפחות קורא אדוק של ביקורות אוכל", אומר מנכ"ל המשרד ניב פרחי. אנשי הסטודיו הבינו שביקורת בודדת לא מספיקה לסועד כדי להחליט אם מסעדה באמת שווה ביקור או לא, כי יכול להיות שעל המבקר עבר יום רע במיוחד או טוב במיוחד, וגם על תוכן גולשים אי אפשר באמת להסתמך. "כשבדקנו בטריפ אדוויזר מהי המסעדה הכי טובה בתל אביב, גילינו שזה אבו חסן", מספר פרחי, "לכן החלטנו להעביר את משקל הכובד לביקורת המסורתית, של מבקר אוכל שראה הרבה מסעדות ויודע איך לכתוב על זה". בנוסף למבקרי האוכל המסורתיים מהעיתונים והאתרים הגדולים, צוות האתר הוסיף גם מספר קטן של בלוגרים ותיקים הכותבים ביקורות מסעדות באופן קבוע, כמו עמית אהרונסון מהבלוג "מדבר מהבטן" ואלון הדר מהבלוג "culinar". ולמרות שאתרים רבים לא נוהגים לשלוח את גולשיהם החוצה מעבר לתחומי האתר, בטבלת המבקרים מקפידים לתת לינק לכל ביקורת שנכללה בציון הסופי.

קינוח פברז'ה, מסעדת מול ים (צילום: נתן דביר,  יחסי ציבור )
קינוח פברז'ה של מול ים. רק מקום שני?! | צילום: נתן דביר, יחסי ציבור



הציון שכל מסעדה מקבלת משוקלל מהציונים המספריים שהמבקרים נותנים בביקורות המקוריות. במקרה שהמבקרים אינם נותנים ציון מספרי, צוות האתר מנתח את הביקורת לפי ערכים קבועים של חומרי גלם, שירות ואווירה, מחיר, יצירתיות ואיכות המנות. "כן, יש פה בעיה", מודה פרחי, "אנחנו צריכים לקחת ביקורות מתפייטות ולזקק אותה לערכים מספריים בעוד המבקר בחר שלא לעשות את זה. אבל אנחנו לא מרפרפים על הביקורת וזורקים מספר - בגלל זה החלטנו על פרמטרים קבועים שנכנסים לטבלה מסודרת. אנחנו גם מציינים את זה בפני הקוראים: לביקורת שקיבלה ציון מספרי מהמבקר יש כוכב אדום ולביקורת שאנחנו שקללנו יש כוכב אפור".

צוות האתר עצמו נמנע משיקולים אישיים בכל הנוגע לדירוג. פרחי מעיד על עצמו שהוא מאוד אוהב את המסעדות של רושפלד טאפאס 1 העם והרברט סמואל, ש"לא נמצאות במיקומים איי איי איי בטבלה, אולי כי רושפלד ומבקרי אוכל לא מאוד מסתדרים, לאו דווקא בגלל המנות. יש מסעדות מעולות שבכלל לא נמצאות ברשימה או שנמצאות במיקום לא מדהים, אבל חשוב לנו להיות אובייקטיביים ולא נשנה כלום בדירוג למרות דעתנו האישית".

בינתיים האתר מונה 46 מסעדות, רובן בתל אביב. בכל שבוע נציג של האתר סוקר את ביקורות האוכל החדשות ומעדכן את האתר לפיהן. בעתיד הקרוב צוות האתר מתכנן גרסה באנגלית (לתיירים), שדרוג פיצ'רים חדשים כמו מפות, שעות פתיחה ועוד, וכן - גם גרסת מובייל.

>> לאתר: טבלת המבקרים

>> רץ ברשת: עוגת הפתעות
>> ארוחה בשעה: ניוקי תרד וריקוטה