העיקרון הבסיסי בכל סלטי הפסטה הוא לבשל את הפסטה על פי הוראות היצרן, פחות דקה, כדי למנוע בישול יתר, ואז לצנן: מסננים ומיד מעבירים את הפסטה למי קרח. מסננים שוב. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים. ניתן לשמור בקופסה אטומה בקירור עד 3 ימים.

לסלטי פסטה רצוי להשתמש בצורות עם כמה שיותר קיפולים וקפלים, כדי שהרוטב ייתפס היטב. סלט פסטה מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר (ולא ישירות מהמקרר), על מנת שהטעמים יהיו חדים יותר ולמעשה, תמיד אפשר גם לחמם אותו על המחבת ולהפוכו לארוחה חמה.

סלט פסטה זיתים, עגבניות טריות ומיובשות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט פסטה עם זיתים, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות במרינדה וקרעי מוצרלה טרייה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט פסטה עם זיתים, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות במרינדה וקרעי מוצרלה טרייה

במתכון זה יש לטפל בעגבניות המיובשות 24 שעות מראש, אבל זה שווה את העבודה. כדאי להכין את העגבניות המיובשות בכמות גדולה יותר, לשמור בקירור ולהוסיף לכריכים ולרוטבי פסטה שונים. הרוטב של המרינדה ישמש אותנו כרוטב של הסלט.

המרכיבים:
לעגבניות המיובשות במרינדה:
200 גרם עגבניות מיובשות (לא משומרות בשמן)
חצי כוס שמן זית משובח
3 כפות חומץ בלסמי משובח
שתי שיני שום חצויות
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
רבע כפית תימין יבש
עלים מענף רוזמרין טרי

לסלט:
500 גרם פסטה קצרה - מבושלת ומצוננת
100 גרם זיתים מגולענים - אנחנו מעדיפים צימוקי זיתים שחורים שהם מעט חריפים וטעמם מרוכז, אבל גם סוגים איכותיים אחרים יעשו עבודה טובה
כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 כדורי מוצרלה גדולים - קרועים ביד לפיסות לא שוות
200 גרם עגבניות מיובשות במרינדה

אופן ההכנה:

1. משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים במשך שעתיים. מסננים, מערבבים בקערה יחד עם כל מרכיבי המרינדה ומשרים למשך יממה לפחות במקרר. אם רוצים לשמור לתקופה ארוכה יותר - יש לוודא שהעגבניות מכוסות לגמרי. במקרה הצורך, ניתן להוסיף עוד שמן זית עד לכיסוי מלא.

2. מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים מעט מלח לתיקון טעמים ומגישים.

סלט פסטה עשבים ירוקים וצנוברים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה עשבים ירוקים וצנוברים בויניגרט. קלילה ומרעננת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה עשבים ירוקים וצנוברים בויניגרט

פסטה מרעננת ומפתיעה, קלה ומהירה מאד להכנה.

המרכיבים:
500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת
רבע כוס צנוברים טריים
חצי צרור בזיליקום שטוף ומופרד לעלים
3 בצלים ירוקים שטופים ונקים
צרור כוסברה נקי ומופרד לעלים
חצי צרור פטרוזיליה נקייה ומופרדת לעלים
עלי נענע טרייה נקיים משלושה ענפים

לרוטב:
5 פילטים של אנשובי (קונים בסופר בצנצנות קטנות של אנשובי משומר)
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
רבע כפית פלפל שחור
מלח
 
אופן ההכנה:

1. קולים את הצנוברים במחבת חמה במשך חצי דקה, תוך כדי טלטול המחבת, עד שהם מעט משחימים.

2. מכינים את הרוטב: קוצצים היטב עם סכין גדולה את האנשובי והשום. מערבבים בצנצנת עם יתר מרכיבי הרוטב.

3. העשבים הירוקים: עורמים בערימה אחת את עשבי התיבול על קרש חיתוך וקוצצים גס עם סכין גדולה (ניתן להשתמש במעבד מזון בפולסים קצרים, כך שישאירו את העשבים קצוצים ולא יהפכו אותם למחית). מערבבים את הפסטה עם עשבי התיבול, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים צנוברים ומגישים.

סלט פסטה עם סינטה ואפונה ירוקה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה עם סינטה ואפונה ירוקה, ברוטב שמן זית, שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק. תוספת חלבונים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה עם סינטה ואפונה ירוקה, ברוטב שמן זית, שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק

המרכיבים:
לרוטב:
3 שיני שום
רבע ג'ינג'ר טרי
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר
5 כפות יין לבן
רבע כפית פלפל צ'ילי חריף

לסלט:
500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת.
נתח של 300 גרם סינטה
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה מושרית במים רותחים במשך דקה.

אופן ההכנה:

1. מפלפלים וממליחים את נתח הסינטה מכל הכיוונים. מחממים היטב מחבת על אש גבוהה וצורבים במחבת לוהטת, במשך 3 דקות מכל צד עד לקבלת דרגת צלייה מדיום. מצננים מעט ופורסים את הנתח לפרוסות דקות.

2. מערבלים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט והרוטב המוכן מלבד הסינטה.

4. מסדרים יפה את רצועות הסינטה מעל. ומגישים.

סלט פסטה עם פלפלים קלויים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום גבינת פטה ופטרוזיליה. את הפלפלים כדאי לקלות לבד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום גבינת פטה ופטרוזיליה

המרכיבים:
500 גרם פסטה קצרה מבושלת ומצוננת
4 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות (ניתן לרכוש במעדניות פלפלים קלויים איכותיים או להכין לפי ההוראות
המצורפות).
200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית חתוכה לקוביות של כסנטימטר
4 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה, נקי ומופרד לעלים
חצי כוס שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
חצי כפית סוכר
מלח גס
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:

1. לקליית הפלפלים: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים בשלמותם ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהפלפלים משחימים היטב. במהלך הצלייה יש להפוך את הפלפלים על מנת שיושחמו היטב מכל הצדדים. כדאי לשים לב – משך הצלייה תלוי בתנור, לכן מומלץ לא להיצמד לזמנים אלא לשים לב לצבע הפלפלים ולסיים את הצלייה כאשר הם שחומים היטב.

2. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון. סוגרים היטב את השקית למשך שעה. לאחר שעה הקליפה תיפרד בקלות והקילוף יהיה קל. מרחיקים גם את הגרעינים, וחותכים את הפלפלים לרצועות.

3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> 2 מתכונים לקציצות של קיץ, שכיף לאכול ישר מהמקרר
>> בתנור של אביבה: עוגת אפרסקים הפוכה

>> לכל המתכונים לשבועות