כולנו כנראה מסכימים על כך שאוכל טיסות הוא האוכל הגרוע ביותר בעולם, ואיכשהו נדמה שחברות התעופה רק טורחות להצדיק את התואר המפוקפק הזה בכל פעם מחדש. החוויה הזו חוזרת על עצמה בכל טיסה: אנחנו עייפים ורעבים ומשוועים לארוחה חמה, אבל כשהמכסה מוסר מצלחת הפלסטיק המחולקת - אין לנו חשק אפילו לטעום. זה נראה רע, זה מריח לא משהו וזה לא טעים בכלל.

מי שלקחה על עצמה להגשים את פנטזיית הארוחה החמה, אבל כזו שגם תצלמו ותעלו לאינסטוש ושאפילו תהיה, תאמינו או לא, טעימה, היא חברת התעופה בריסל איירליינס. החברה החליטה לשפר פלאים את החוויה הקולינרית של נוסעיה, והלכה על זה עד הסוף עם ארוחת גורמה אמיתית; אנחנו מדברים על מנות כמו סופלה דג סול עם אפונה ירוקה לצד ריזוטו וכרובית חלוטה. בלי חליפת שלושה חלקים, עם חליפת הטרנינג שעליתם איתה לטיסה.

בלגיה היא אימפריה קולינרית של ממש ומתגאה בריכוז הגבוה ביותר בעולם של מסעדות מעוטרות כוכבי מישלן, וחברת התעופה הבריסלית לא התעצלה וגייסה לטובת הפרויקט את מיטב השפים מהמשובחות שבמסעדות. כדי לגוון ולטובת נוסעים מתמידים, בכל שישה חודשים נבחר להרכיב את התפריט שף נחשב ממחוז אחר במדינה, שרוקח מנות עשירות המבוססות על חומרי הגלם העונתיים הייחודיים לאזור מגוריו עבור נוסעי מחלקת העסקים בטיסות ארוכות הטווח של החברה, היוצאות מבריסל ליעדים כמו אפריקה, ארצות הברית או קנדה.


עד כה לקחו חלק במיזם לא מעט שפים בלגים ממסעדות מוערכות, כמו השף של מסעדת De Karmeliet, מי שהייתה המסעדה הבלגית הראשונה שזכתה לשלושה כוכבים ממדריך מישלן היוקרתי, וגם שף מסעדת Hof Van Cleve המופיעה ברשימת 60 המסעדות הטובות בעולם של אתר WBP Stars. על התפריט בתקופה הקרובה הופקד השף דימיטרי מאריט ממסעדת מאזון מאריט (Maison Marit), מסעדה המחזיקה בכוכב מישלן כבר 15 שנה וכעת מבטיחה לספק את מיטב מנות הגורמה מהמטבח העשיר שלה גם בגובה של 35 אלף רגל מעל האדמה.

אין תמונה
מבטיח לעשות קסמים גם בשמיים. דימיטרי מאריט

פרט לשדרוג באיכות המזון, גם האווירה בזמן הארוחה מנסה לדמות אכילה במסעדת גורמה: את המנות המוגשות ניתן לבחור מתוך התפריט המתחלף שיצר השף, וכל מנה מוגשת בנפרד, בדיוק כמו במסעדה. אפילו הפינישים - כמו גירור פרמזן על הרביולי או פיזור פטרוזיליה טרייה על פילה הדג - נעשים על ידי הדיילות אל מול עיני הסועדים. במהלך הטיסה תוכלו גם להזמין פינוקים נוספים מהתפריט, ממיטב התוצרת הבלגית: גבינות מיושנות שנבחרו בקפידה מתוצרת Cheese Refiners Van Tricht שבאנטוורפן, שוקולדים בלגיים מצוינים של ממציאי הפרלין, נויהאוס (Neuhaus), וגם מבחר בירות בלגיות משובחות ויינות שנבחרו בקפידה עבור הטיסה.

נכון לעכשיו, תפריטי המישלן בטיסות המדוברות מוגשים אך ורק לנוסעי מחלקת העסקים, אך החדשות הטובות הן שתפריט רחב של מנות הושק גם במחלקת התיירים, ואפשר להזמין ממנו בכל הטיסות הקצרות של החברה (מעל שעתיים).

אין תמונה
לקינוח? קינוח כמובן

התפריטים, כאמור, יתחלפו בתדירות די גבוהה (התפריט העדכני מחכה לכם כאן). הנה כמה מנות לדוגמה: 

אפרטיף: כוס שמפניה יוקרתית מבית לורן פרייה מעמק שמפיין, ומנת פואה גרא עם עם ג'לי תפוחים.

מנה ראשונה: אספרגוס ירוק, ויניגרט הדרים ומוס סלמון; או פסטת פרגולה סרדה עם גבינת פטה.

מנה עיקרית: לחי בקר ברוטב קקאו וצ'ילי לצד תפוחי אדמה, גזרים וברוקולי; או שרימפס סקמפי עם טליאטלה שחורה, רוטב מרווה ותרד; או רביולי במלית מסקרפונה לימונית ורוטב עגבניות וירקות.

קינוח: כיפת מוס שוקולד שוחה בקרם וניל, לצד תה או קפה ושוקולדים בלגיים מקומיים. 

* התפריטים החדשים במחלקת תיירים כבר קיימים בטיסות היוצאות מבריסל אל רחבי אירופה, ויהיו זמינים בארץ בתחילת השנה בתוספת מנות שהותאמו במיוחד לשומרי הכשרות.

* בריסל אירליינס מפעילה 2 טיסות ביום בקו תל אביב - בריסל - תל אביב (14 טיסות שבועיות), עם קונקשנים לרחבי אירופה, ארה"ב, קנדה ואפריקה.

* הכתבת הייתה אורחת בריסל איירליינס