אוהבים בטטות? הנה טיפ נהדר במיוחד בשבילכם. דבר ידוע הוא שבשר הבטטות הוא רך ומתוק, ויוצא נהדר אחרי אפייה בתנור - פשוט לפתוח ולאכול בכפית עם קצת מלח או לשלב בסלטים ותבשילים. הקליפה של בטטה בתנור, לעומת זאת, בדרך כלל יוצאת קשה ללעיסה וצמיגית, ועל פי רוב אנחנו משליכים אותה לפח. תכלס? חבל! קודם כל בגלל בזבוז המזון, אבל בעיקר בגלל שהקליפה בריאה מאוד ומכילה סיבים נהדרים. 

באתר Food 52 שיתפו את הגולשים בטיפ הבא, שמוציא את הקליפות רכות ומתוקות, ואפילו עם מעט ציפוי קרמלי - בלי שום אקסטרה עבודה. אז מה הסוד? פשוט מאוד: מכניסים את הבטטות לתנור כשהוא עדיין קר, ולא מחממים אותו מראש כפי שנהוג בדרך כלל. שימו לב שחשוב לסדר את הבטטות על נייר אפייה או נייר אלומיניום - בין אם ישירות על הרשת או בתבנית - משום שהבטטות יגירו נוזלים קרמליים שיהיה לכם קשה לנקות. 

>> מחפשים מתכונים לסוכות?

הכניסו את התבנית או הרשת לתנור קר, ורק אז הדליקו אותו על חום של 180 מעלות. השאירו אותן בתנור זמן רב, גם כשהן נראות רכות - בין שעה לשעתיים, תלוי בגודלן (שעתיים זה לגדולות ממש). תדעו שהן מוכנות כשהקליפות יתקמטו ונוזל קרמלי יבעבע בצידי הבטטה. 

כבו את התנור והשאירו את הבטטות עד שהנוזל יפסיק לבעבע (כ-5 דקות). ועכשיו? הכי בתיאבון.