מאפה קל ביותר להכנה, שאפילו שונאי בצל ידועים ינשנשו בהנאה. הגשה נכונה הופכת את המנה הזו לאטרקטיבית במיוחד, שזה פלוס ענק, וזה עוד בלי שהזכרנו את הנימוחות הטעימה של הבצל האפוי. ניתן להמיר את הבצל בכל ירק אחר, ויותר מזה – להוסיף גבינות, נקניקים ואפילו אגוזים. יאללה בלגן.

פשטידות בצל אישיות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פשטידות בצל אישיות. איזה יפות? | צילום: עמרי אנדרס צורף

פשטידות בצל אישיות

זמן הכנה: 22 דקות
מחיר: 10 שקלים

המצרכים (ל-6 פשטידות אישיות):
1 בצל גדול
1/4 כוס קמח
1 ביצה
1/8 כוס שמן קנולה
1/8 כוס מים
2 שיני שום
1/2 כפית אבקת אפייה
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כוסברה טחונה ועוד תבלינים לבחירתכם
4 כפות פירורי לחם
שמן או חמאה לשימון התבניות

תבנית: תבנית שישייה של מאפינס או כל סוג דומה, רצוי מסיליקון

אופן הההכנה:

1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.

2. קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות, פורסים את השום דק.

3. מוסיפים את הביצה, השמן והמים ומערבבים. מתבלים לפי הטעם.

4. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שמתקבלת תערובת דלילה למדי אבל לא מימית. מוסיפים עוד קמח אם יש צורך. מוסיפים את אבקת האפייה.

5. משמנים את התבניות בשמן או חמאה, בוזקים פירורי לחם על השוליים. כף אחת מספיקה לשלושה שקעים.

6. יוצקים את הבלילה לשקעים – עד 2/3 גובה.

7. מפזרים עוד פירורי לחם ואופים 14-17 דקות. דוקרים בקיסם את מרכז אחת הפשטידות – אם הוא יוצא יבש, זה מוכן.

8. מוציאים מהתנור, הופכים בעדינות את התבנית ומסדרים בצלחת הגשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פשטידות בצל אישיות

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות כרישה (ולא, לא חייבים לאדות אותה לפני)
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות