פרוסות לשון עם קורנישונים וביצים קשות

המצרכים:
לצלי לשון בקר:
שמן זית לטיגון
לשון בקר, שלמה וטרייה
3 גזרים
1 שורש סלרי
2 בצלים
1 עגבנייה גדולה, בשלה
2 כוסות יין אדום
מים או ציר עוף
עלי דפנה
מעט מלח
מעט פלפל

להגשה:
שמן זית, לטיגון
מעט מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
2-3 ביצים קשות, מגוררות
קורנישונים (מלפפונים כבושים בסגנון צרפתי), חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

1. יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מחממים ומשחימים את לשון הבקר מכל הצדדים. מוציאים את הלשון מהסיר ומניחים בצד.

2. חותכים את הגזרים, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות ומשחימים קלות בסיר שבו טוגן את הבשר. 

3. חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים לירקות שבסיר. מערבבים ומוסיפים יין אדום ועלי דפנה. מוסיפים את הלשון לסיר, מתבלים, מוסיפים נוזלים (מים או ציר עוף) עד כדי כיסוי ומבשלים עד שהלשון רכה.

4. בסיום הבישול מקררים את לשון ומקלפים את השכבה החיצונית. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.

5. לפני ההגשה: מטגנים קלות את פרוסות הלשון בשמן זית. הטיגון יוסיף לפרוסות הלשון פריכות.

6. מסדרים את פרוסות הלשון על גבי צלחת הגשה גדולה, מתבלים במלח ובפלפל. מפזרים מעל את הביצים הקשות המגוררות ומקשטים בקוביות קורנישונים.

לבבות עוף על קרם בצל (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
לבבות עוף על קרם בצל | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
לבבות עוף עם שומר וקרם בצל 

המצרכים:
חצי קילו לבבות עוף טריים
מעט גרגירי כוסברה
מעט זרעי כמון
מעט שמן זית לצלייה
2 שומרים טריים, עם עלים, חתוכים לקוביות
בצל גדול, פרוס לפרוסות עבות
2 שיני שום, פרוסות
כמה כפות יין לבן

לקרם בצל:
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
כרבע חבילה חמאה

להגשה:
מעט מלח
מעט פלפל שחור
שקית ערמונים קלופים, "שבורים" לפיסות קטנות

  אופן ההכנה:

1. קולים במחבת חמה ללא שמן את גרגירי הכוסברה וזרעי כמון. מצננים מעט וכותשים את התבלינים.

2. מוסיפים מעט שמן זית וצולים את לבבות העוף. המחבת צריכה להיות חמה מאוד. הופכים את הלבבות כדי שייצלו מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות השומר ופרוסות הבצל וממשיכים לטגן מעט. 

3. מוסיפים למחבת מעט יין לבן ומניחים ללבבות ולירקות להתבשל מעט. מוסיפים את התבלינים הכתושים.

4. מכינים את קרם הבצל: מאדים את הבצל במחבת על אש נמוכה. הבצל צריך להתרכך מעט, אך להישאר לבנבן.

5. מקררים את הבצלים ומערבלים בבלנדר ביחד עם חמאה לרוטב סמיך. 

6. יוצקים כמה כפות מרוטב הבצל לצלחת הגשה, מניחים את הלבבות והירקות מעל, מתבלים במלח ובפלפל ומעטרים בשברי ערמונים.