>> כל המתכונים לשבועות

>> עוד מתכונים לעוגת גבינה

עוגת הגבינה של אורנה ואלה

מתכון של אלה שיין

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

לתחתית:
כוס ושני שליש (170 גרם) ביסקוויטים פתי בר טחונים דק במעבד מזון
רבע כוס (40 גרם) סוכר
100 גרם חמאה, מומסת

לגבינה:
3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9%, רצוי מסוננת בבד חיתול
חצי כוס + שליש כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהורה
6 ביצים מס 2

לציפוי:
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם סוכר וחמאה. משמנים את התבנית בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב לתחתיתה. מאחסנים במקפיא למשך 20 דקות או יותר.

2. הגבינה: מניחים גבינה, סוכר ותמצית וניל בקערה ומקציפים בעזרת מיקסר יד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים לבלילה אחידה.

3. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית.

4. מכניסים לתנור, אופים במשך 40-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה, תופחת מעט בשוליים ונראית לא אפויה מספיק (מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי חצי שעת אפייה, מכיוון שרוב התנורים אינן אופים באחידות).

5. מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.

6. לציפוי: מערבבים בקערית שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל.

7. מצפים את העוגה בעדינות בעזרת כף, מהשוליים כלפי המרכז. מכיוון שהעוגה רכה מאוד, צריך למרוח את השמנת בעדינות, כדי שלא תשקע במרכז.

8. מחזירים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

עוגת גבינה במרק דובדבנים (צילום: נמרוד סונדרס, כולם אופים עכשיו)
קנדל גבינה במרק דובדבנים | צילום: נמרוד סונדרס, כולם אופים עכשיו

קנדל גבינה במרק דובדבנים חמוצים

מרכיבים:

לבצק הקנדל:
75 גרם חמאה
2 כפות סוכר
2 ביצים
75 גרם קמח
20 גרם קמח סולת
250 גבינת שמנת
גרידה מחצי לימון
כפית תמצית ווניל
מים לבישול
10 טראפלים חלביים קנויים מוכנים מראש

למרק דובדבנים:
וניל מחצי מקל
קליפה מגוררת מחצי לימון
כ-100 גרם דובדבנים

אופן ההכנה:

1. במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהמים והטראפלס אחד אחרי השני ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2. מניחים סיר מלא מים (כמו לבישול פסטה) ומביאים לרתיחה עם מעט מלח. מבצק הקנדל יוצרים כדורים בגודל בינוני ובעזרת האצבע יוצרים גומה במרכז כל עיגול.

3. מניחים טראפל שוקולד וסוגרים. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הבצק.

4. מכניסים את הכדורים למים רותחים ומבשלים כ-15 דקות. מוציאים מהמים ומגלגלים בפירורי לחם.

5. טוחנים את כל מרכיבי מרק הדובדבנים. 

6. הגשה: יוצקים ממרק הדובדבנים לצלחת עמוקה. מסדרים מעט דובדבנים מעל וכ-3 כדורי קנדל. 

לחם גבינות עם שומשום

מתכון של תומר בלס

המרכיבים:

225 גרם (כוס ושני שליש) קמח לבן 
150 גרם קמח שיפון
125 גרם מחמצת קמח מלא
כף שמן זית
חצי כף מלח
חצי כוס גבינת פרמזן
חצי כף שומשום
חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
קורט אורגנו טרי
240 מ"ל (כוס אחת) מים 
כפית זעתר יבש

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמחים עם המחמצת, המים ושמן הזית עד שהחומרים מתאחדים.

2. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר 5-7 דקות, וביד בין 12-10 דקות עד לגמישות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את הפרמזן, השומשום, המוצרלה והאורגנו.

3. מעבירים לקערה מקומחת קלות עטופה במגבת לחה לתפיחה ראשונה בין 4-5 שעות (כמעט עד הכפלת הנפח). הבצק יהיה כבד בגלל התוספות.

4. מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לשני ככרות בצורה אובלית, מניחים לתפיחה שנייה של שעתיים בערך.

5. מחממים תנור עם קערת מים ל-250 מעלות, מכניסים לאפייה (אחרי חיתוך עם סכין חד) ב-220 מעלות. אופים 12-15 דקות על 220 מעלות ועוד 15-20 דקות על 190 מעלות.

קסטה מסקרפונה (צילום: נמרוד סונדרס, כולם אופים עכשיו)
קסטה מסקרפונה | צילום: נמרוד סונדרס, כולם אופים עכשיו

קסטה מסקרפונה

מתכון של אלה שיין

המרכיבים (לשתי תבניות אינגליש קייק): 

לקרם פטיסייר:
350 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת 38%
3 כפות מדידה סוכר
1מקל וניל
2 חלמונים
1 ביצה
3 כפות מדידה סוכר
30 גרם קורנפלור

לבסיס ביסקוויט שוקולד:
170 גרם שוקולד, מפורר היטב במעבד מזון
44 גרם (שליש כוס) קקאו
300 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
רבע כפית קינמון
רבע כוס אספרסו
3 כפות אמרטו
230 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים

לקרם הגבינה:
כוס וחצי פטיסייר
חצי כוס שמנת מתוקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
גרידת לימון
10 גרם סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. קרם פטיסייר: מביאים לרתיחה חלב, שמנת ו-3 כפות סוכר עם מקל הווניל. מערבבים חלמונים, ביצים ו-3 כפות סוכר במטרפה ומוסיפים בערבוב את הקורנפלור.

2. מוסיפים לביצים את השמנת בהדרגה ובזהירות מבצעים השוואת טמפרטורות.

3. מחזירים לסיר ומערבבים על להבה בינונית עד שמסמיך ומבעבע, מורידים מהאש ומסננים.

4. מכסים בניילון ומקררים.

5. להכנת בסיס הביסקויט: מעבדים במעבד מזון את השוקולד והקקאו עד שהשוקולד מפורר לפרורים אחידים. מערבבים יחד קמח, אבקת אפיה, קינמון, מלח ומוסיפים את השוקולד.

6. מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר עד שתפוח. מוסיפים ביצה ומחכים שתבלע. מוסיפים כף מהקמח שנבלע מוסיפים את הביצה השנייה ומערבלים עד שנבלעת.

7. מוסיפים בהדרגה את האמרטו והאספרסו ומוסיפים את היבשים. מערבלים במהירות רק עד שאחיד.

8. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים על תבנית שטוחה מרופדת בניר אפיה לעוגיות מאורכות דמויות בישקוטים.

9. אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 155 מעלות ל כ-15 דקות.

10. להכנת קרם הגבינה: מקציפים את כל המרכיבים יחד עד שמתאחד. מחלקים ל-2.

11. להרכבת העוגה: מרפדים תבנית אינגליש קייק בנילון נצמד. מניחים ביסקוויטים בתחתית. מרטיבים את הביסקוויטים בעזרת מברשת באספרסו.

12. מניחים חצי מתערובת הגבינה ועליה שוב שכבה של ביסקויט, מברישים שוב באספרסו. מניחים מעל את החצי שנותר מתערובת הגבינה ומסיימים בשכבה של ביסקוויט, מברישים שוב באספרסו.

13. מניחים לילה במקרר. ניתן גם להקפיא את העוגה.

>> בפרק הקודם הכנו פטיפורים