שם: אושרי אוחיון

גיל: 32

מהיכן בארץ: במקור מירושלים, עכשיו מהרצליה

תאריך לידה: 28.01.1986

מזל: דלי

מצב משפחתי: רווק

חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:

1. מנגן בפסנתר.

2. מצייר.

3. תולעת של סרטים.

4. אוהב את החוף, פחות את הים.

5. מאלתר מיידי.

המוטו שלי: "מי שרואה את המכשולים שבדרך, סימן שהוריד את העיניים מהמטרה".

המנה האחרונה שהכנתי: "טירמיסו מפורק".

מאפה מלוח/ קינוח מתוק: "קינוח מתוק".

הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "אני זוכר שכבר מהילדות אני צמוד לאמא במטבח".

לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "הייתי מכין לרמטכ״ל, כדי לתת לו להבין שלצבא גם מגיע משהו טוב".

הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "בצעירותי עבדתי בתור מלצר, רציתי להניח מנת בקר על אחת הצלחות של האורחים בזמן הריקודים, אבל במקום זה נפל בטעות לתוך תיק של אורחת".

המנה הכי הזויה שאכלתי: "סופגניית סרטנים".

אני הכי אוהב לאכול: "אורז וקציצות של אמא".

שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "שוקולד לבן, מחית פרלינה ופקאן".

ההשראה שלי במטבח: "הקונדיטור המורי, בגלל הטעמים, הדיוק והאסטתיקה".

העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "לעבוד לפי סדר פעולות, להיות מדויק ולא לדלג על שום שלב".

הסטייה הקולינרית שלי היא: "תכניות מולקולריות והבנת החומר".

אם הייתי קינוח, הייתי: "פרי ברסט, קשור לעולם השני גלגלים".

>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?

"בייק אוף ישראל": חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12