שם: תום יצחקי

גיל: 35

מהיכן בארץ: קריית ביאליק

תאריך לידה: 15.9.1982

מזל: בתולה

מצב משפחתי: רווק

תאר את עצמך בחמש מילים:

מים שקטים חודרים עמוק מאוד.

חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:

1. אם לא הייתי קונדיטור הייתי כנראה וטרינר.

2. לא שותה קפה ובכלל קפאין על כל נגזרותיו. 

3. יש לי שתי חתולות ג'ינג'יות.

4. אני מכור לחדשות.

5. מבשל לא רע בכלל.

המוטו שלי: "אסטלה תמיד צודקת. סתם, המוטו שלי הוא על איכות לא מתפשרים".

המנה האחרונה שהכנתי: "מצחיק אבל הכנתי פלזייר סוכרה, הקינוח שהכנתי באודישן, אבל בגרסה המרירה שנקראת פלזייר אינטנס, ועוד בגרסה פרווה לרשת מסעדות כשרות".

מאפה מלוח/ קינוח מתוק: "גם וגם".

הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "סבתא אניטה, מצד אמא, זה האוכל שגדלתי עליו". 

לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "לסדריק גרולה ופייר הרמה, בגלל שאני מעריץ מושבע והייתי שמח לחוות דעת שלהם ולתמונה משותפת". 

הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "שמתי מלח במקום סוכר בפונדנט שוקולד".

המנה הכי הזויה שאכלתי: "לא נעים להגיד את השם כדי לא לפגוע, אבל במסעדה אחת ביקשתי מהמלצר את הספיישל, וקיבלתי מנה ששחתה ברוטב שמנת וגבינה צהובה".

אני הכי אוהב לאכול: "אבטיח אבל ממש קריספי ומתוק".

שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "מקלות וניל בכמויות, מחיות פרי ושוקולד ולרונה לבן".

ההשראה שלי במטבח: "סדריק גרולה, בגלל החיבור לטעמי הפירות, הפרפקציוניזם, והדיוק המושלם בין הטעם והגימור".

העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "להוריד סוכר במתכונים. מי שאמר זאת היה כריסטוף מישלאק, כשהיה פה בארץ בסדנת אומן שהעביר ומאז אני חותך כמויות יפות של סוכר ממתכונים, חוץ מכאלה שאי אפשר לשחק איתם יותר מדי כמו מקרונים". 

מה יכתבו עליך בעיתון אפייה נחשב? "יכתבו עלי שדווקא נחמד שאני לא עובד הרבה עם שוקולד מריר ושוקולד חלב, ומצליח להביא טעמים יותר רעננים וקלילים, שזה משהו שונה".

אם הייתי קינוח, הייתי: "בפירוש הפלזייר סוכרה, בגלל שהוא כל כך וורסטילי וניתן לשלב אין ספור טעמים, ואני מאוד מתחבר למשחקים ושינויים בטעמים".

>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?

"בייק אוף ישראל": ימי חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12