שם: עידן שחר

גיל: 33

מהיכן בארץ: תל אביב

תאריך לידה: 29.10.1984

מזל: עקרב

מצב משפחתי: נשוי לנטלי + 2

חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:

1. מכור לקיץ ובעיקר לים.

2. ישן רק על מצעים לבנים.

3. לא אוכל פירות.

4. מכור לגלידה וניל.

5. מעדיף מלוח על מתוק.

המוטו שלי: "לחיות, ליהנות, להיות נוכח כאן ועכשיו בכל דבר, ועדיין לראות מולנו רק את המטרות הבאות וליהנות מהדרך".

המנה האחרונה שהכנתי: "עוגת גבינה אפויה עם שכבת קולי מנגו, יוגורט ושוקולד לבן".

מאפה מלוח / קינוח מתוק: "מאפה מלוח".

הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "בגיל שמונה חזרתי מבית הספר לבד, הוצאתי ספר מתכונים והכנתי עוגת שיש מושלמת, שגרמה לי להרגיש מלך העולם".

לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "במקום אישיות מפורסמת אני מעדיף להכין לאנשים שעושים מצוות ותורמים בשקט, אותם הייתי רוצה לפנק".

הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "כשהכנתי פעם ראשונה לחם לא התפחתי את הבצק, יצא אחלה של סלע".

המנה הכי הזויה שאכלתי: "קינוח מתוק עם זיתים שחורים".

אני הכי אוהב לאכול: "קרפצ'יו".

שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "קמח, סוכר ושוקולד".

ההשראה שלי במטבח: "אדוני, גם שף וגם קונדיטור מוצלח וגאון". 

העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "למדוד ולשקול הכל לפני שמתחילים לעבוד".

מה יכתבו עליך בעיתון אפייה נחשב? "אמן משוגע".

הסטייה הקולינרית שלי היא: "כל קינוח חייב להיות סקסי וקלאסי".

אם הייתי קינוח, הייתי: "מאפה שמרים קינמון עם אספרסו כפול ליד".

>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?

"בייק אוף ישראל": חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12