שאיפתה של כל מדינה יצרנית מערבית לעודד תעסוקה לצורך קידום הכלכלה. אולם לעיתים תפיסות מוטעות ותהליכים בירוקרטיים אינם משרתים מטרה זו נאמנה. נדמה כי כך המצב לגבי זכאותם של נכים כללים בישראל.

קצבת נכות משולמת לאזרח אשר עונה לתנאים מקדמיים (גיל, שכר) אשר נקבעה לו נכות רפואית מזכה (בין 40% ל-70% לפי קריטריונים משתנים), ונקבע כי איבד למעלה מ-50% מכושרו להשתכר.

בשנת 2009 שונה מבנה הזכאות לנכות כללית במסגרת המלצות ועדת לרון לעידוד השתלבות נכים בשוק העבודה, השינוי העיקרי היה הגדלה של רף ההכנסה שיכול הנכה להרוויח מבלי שתישלל זכאותו לקצבה, זאת כמובן על מנת לעודד נכים לצאת לעבודה ובכך גם להצליח להתקיים בכבוד.

עוד ב-mako כסף:

לפני התיקון האמור נכה שהכנסתו עלתה על סכום של כ-2,500 שקל לא יכול להמשיך לרוב לקבל קצבת נכות. לכן בעלי מוגבלויות רבים חששו מפני יציאה לעבודה שתשלול גם את ההכנסה המעטה שיש להם. מאז התיקון עלה שיעורם של מקבלי קצבת נכות שעובדים בכ-5 אחוזים וזאת כמובן מבהיר כי פוטנציאל התעסוקה בקרב נכים טרם מוצה. בהשוואה לחלק ממדינות ה-OECD  שיעור מקבלי קצבאות הנכות שעובדים נמוך בעשרות אחוזים.

אז מי יכול לעבוד ולקבל קצבה? על סמך מה? ובאיזה סכום מדובר? ישנם מספר גורמים הקובעים את שיעור הקצבה והשפעתה של ההכנסה שניתן להרוויח ועדיין לקבל גמלת נכות:

תקופת הזכאות – זכאי לקצבת נכות מעל 12 חודשים יוכל להשתכר יותר ולהיבחן לפי תנאי הזכאות לקצבת עידוד יציאה לעבודה.

שיעור הזכאות שנקבעו – המבוסס על אחוזי הנכות הרפואית שנקבעו ודרגת אי הכושר להשתכר.

מצב משפחתי – בן / בת זוג וילדים עשויים לזכות בתוספת בגין תלויים.

מצב תעסוקתי – סך ההכנסות מעבודה אם אינך זכאי לקצבת עידוד הינה עד 4,259 שקל ובהתקיים תנאים מסוימים עד 5,678 שקל.

הכנסות נוספות – גם הכנסות הוניות כגון שכר דירה וריביות וכן גם קצבאות מפנסיה או אבטלה עשויות להשפיע על סכום הקצבה.

על מנת לחשב בצורה מדויקת את סכום הקצבה על פי הפרמטרים שפורטו לעיל כדאי להכיר את המחשבון באתר הביטוח הלאומי.

חשוב לציין כי מעבר לעובדה שאזרחים עובדים תורמים לפריון והכלכלה, הם מצליחים לקיים  אורך חיים יצרני שמאפשר להם שילוב חברתי, סיפוק והזדמנות למימוש עצמי, כל אלו כמובן משפיעים גם על בריאותו של הנכה. כדאי לדעת כי יציאה לעבודה אינה מחייבת שלילת זכאות לקבלת קצבת נכות אך היא בהחלט מאפשרת לנכה קיום בכבוד מבחינה כלכלית ורגשית.

הכותבת היא משנה למנכ"לית המרכז למימוש זכויות רפואיות

המידע המוצג במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המסתמך על המידע המוצג במאמר זה עושה זאת על אחריותו בלבד.