בעיתוי לא מקרי, תחילת חום יולי - אוגוסט, אמור להיכנס לתוקף בשבוע הבא היטל הבצורת החדש. אם תצרכו יותר מארבעה מ"ק של מים לנפש בחודש, שהם 4000 ליטר - תשלמו 20 שקלים על כל מ"ק נוסף. משפחה ישראלית ממוצעת עם שני הורים ושני ילדים, שלא תשנה את הרגלי צריכת המים שלה, תשלם בכל חודש 140 שקלים נוספים לפחות.

אבל אפשר גם לנסות ולהפחית בצריכת המים. הדרך לחיסכון מתחילה קודם כל במודעות. 15 ליטר בדקה -זאת כמות המים שמפיק הברז בכיור המטבח או האמבטיה. חשבון פשוט מעלה שבזמן גילוח או שטיפת כלים שנמשכים כעשר דקות, מתבזבזים לא פחות מ-150 ליטרים של מי שתייה ביום. מדיח הכלים, לעומת זאת, צורך 15 ליטרים לכל הפעלה - חיסכון של 90% לפחות. הברז במקלחת מפיק 20 ליטרים בדקה - יותר משתי שישיות של בקבוקי מים מינרליים. מקלחת קצרה של עשר דקות תעלה לכם לא פחות מ-200 ליטרים. הפעלת מכונת הכביסה גוזלת עד 80 ליטרים, כל הדחה מלאה של האסלה שולחת לביוב 9 ליטרים של מים.

חיסכון במים לא מצריך מכם מאמצים מיוחדים. רכזו את הכלים והבגדים המלוכלים והפעילו את מכונת הכביסה ומדיח הכלים רק כאשר הם מלאים. כך תחסכו במים ועל הדרך, גם בחשמל. בזמן המקלחת כדאי לסגור את הברז מדי פעם. כך גם בזמן צחצוח השיניים, שטיפת הכלים או הגילוח.
מעט מודעות ושינוי של כמה הרגלים, יסייעו לכם לחסוף כמויות משמעותיות של מים, ולא פחות חשוב בימים אלו - סכום נכבד של כסף.