"לכל אחד יש את ההבנה שלו", כך עונה פרופ' סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל, לשאלה האם ההתערבות שלו במסחר במט"ח הועילה. ממרומי משרדו, עם 2 מסכי מחשב ונגיד עיקש אחר, מתנהלת מלחמת העצבים בשער הדולר - בנק ישראל קונה מט"ח, הדולר נע לכאן או לכאן, וחוזר חלילה. "אם לזה הכלכלנים קוראים כישלון, אז המצב לא כל כך גרוע. בשנה וחצי החזרנו את הדולר לסביבה של 3.8 שקלים, לפעמים אפילו מעל 4 שקלים". כך אומר פישר בהחלטיות.
בראיון מיוחד מדבר פישר על השנה החולפת שהתאפיינה בעיקר כשנה של משבר כלכלי, שנה לא קלה לכלכלנים. פישר כדרכו, נשאר אופטימי אך מציאותי. "אנו מצפים ומקווים שבטווח הארוך לא יהיה צורך שנתערב שוב בשוק המט"ח". פישר הודף את הביקורות השליליות ובכלל, נשאר מאוד רגוע.
כאשר נשאל פישר האם הוא מרגיש ישראלי, ענה הנגיד: "אני מרגיש מאוד-מאוד מקושר למדינת ישראל. אין לי את הניסיון של מי שנולד כאן. המדינה הזו מלאה באנשים נחמדים - יש גם כאלה אחרים"







חדשות







= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















