פנטזיה נהדרת
המחזה המיתולוגי "רומיאו ויוליה" קיבל עיבוד חדש ורענן מהאנסמבל הצעיר של תיאטרון תמונע. תיגל נשיא ראתה, אהבה, התאהבה ברומיאו ופחות ביוליה
אפשר להבין את החשש שלה- הרי איך אפשר לצפות מבני הנוער חסרי הסבלנות ומלאי הסלולאריים להקשיב במשך שעה וחצי לשפת הקודש השקספירית? אחרי הכל, אני מניחה שאפילו למורותיהם דוברות העברית היום יומית הם מתקשים להקשיב. אך עצם ההתלבטות בסוגיה הזו, הבהירה את אוזלת ידה של מערכת החינוך, ואולי של התרבות בארץ בכלל. במקום לאתגר את התלמידים ואת שאר הקהל עם חומר (חוקי) שיזיז את התאים האפורים, בוחרים התיאטראות להגיש לנו את מה שברור שנצליח לעכל. שפה גבוהה, אם כן, מסתמנת כקטניות שצריך להשרות כל הלילה, בזמן שהטלוויזיה ורוב ההצגות הרצות היום הן ביסלי בטעם בצל.
ב"רומיאו ויוליה" של תמונע העדיפו שלא להקל עלינו עם תרגום עדכני, אלא דווקא להשתמש בשפה הכמעט מקורית. בדקות הראשונות מדובר במאבק לא פשוט גם לכאלו שבאמתחתם כבר יש תעודת בגרות, אך חשוב לזכור שעברו גם כמה שבועות טובים עד שהצלחנו להבין את ניבו העשיר והמיוחד של יוסי בובליל. וממש כמו עם אותו בובליל, כך גם בהצגה- משההלם הראשוני עובר, צפים הרבדים הנוספים הטמונים בפנים.
הו רומיאו
יחד עם זאת, ההצגה לא חפה מטעויות, כשהעיקרית שבהן היא אורכה. אמנם מדובר בשעה וחצי סטנדרטיות לחלוטין, אבל יש בה לא מעט רגעים שנמתחים יתר על המידה ומפילים את הדרמה. בעיה נוספת, שמגיעה מכיוון בלתי צפוי, היא דמותה של יוליה. רינת מטטוב, שחקנית שלרוב מספקת הופעות מצוינות, מביאה הפעם דמות טיפה אנמית, חסרת אופי ואחידות. אנחנו מתוכנתים להזדהות עם יוליה, הרגש הזה מגיע אלינו בצורה כמעט אוטומטית, אבל דווקא עם יוליה של מטטוב זה לא קורה.
לעומת זאת, ביובל סטוניס, הלא הוא רומיאו, התאהבתי גם התאהבתי. למרות עגלי הזיעה הנוטפים ממצחו ומגופו, הוא מצליח להתגנב ללב לאט ובהדרגתיות. זו אינה אהבה ממבט ראשון, אך בדרך כלל האהבות האלו הן הכי חזקות. וכך נותרתי עם הרבה חשק וציפייה לראותו בעתיד (מספר הטלפון שלי שמור במערכת).
בנוסף אליהם, תמצאו משחק לא פחות טוב אצל לביא זיטנר (חברו של רומיאו), ערן בן צבי (אביו של רומיאו והנזיר האחראי לאיחוד הכושל) ושרון פרידמן (בן דודה של יוליה והארוס שלה).
אז לטענת הקהל, ולדעתי, כדאי ורצוי להביא תיכוניסטים פוחזים ל"רומיאו ויוליה". גם אם היא אינה מתאימה לבני הנעורים כמו סקיני ג'ינס, הרי שבאחריותנו לגרום להם להתמודד איתה ולהתאהב בה ובשקספיר.
ואם כבר "רומיאו ויוליה": הפלייר להצגה מעוצב כמודעת אבל, בה מכריזים על מותם של רומיאו ויוליה. אני שוקלת לתבוע את ההפקה על הונאת הציבור, כי ממה שאני ראיתי- האהבה המיתולוגית חיה ובועטת.
ציון: 8 מתוך 10







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן





אתר זה פועל כחוק ברישיון
















