עוגת שמרים שוקולד (צילום: דניאל לילה, מסעדת טאטי)
שמרים שוקולד. איפה המתכון הכי טוב? | צילום: דניאל לילה, מסעדת טאטי

כאתר עם ערוץ אוכל, היה אפשר לצפות שכל גלישה באתרי אוכל אחרים תעלה בנו או בוז או קנאה. אחרי הכל, אלה הכוחות שמניעים אותנו בחיים, לא? אנחנו תמיד רוצים להיות הטובים ביותר, לתת בכל פעם בדיוק את המתכון שיעשה לגולשים שלנו חשק לחזור מיד הביתה, לגבות אותו בתמונה מהממת, ובקיצור – להיות אתר האוכל המושלם.

אז כן, אם תרשו לנו להעיד על עיסתנו – למרות שהוא ממש לא מושלם, "mako אוכל" הוא אתר אוכל מעולה. יש בו ים של מתכונים טובים, מהסוג שכל אחד יכול למצוא בו את עצמו, מעורבות פעילה של מיטב השפים בארץ ואפילו מילון מונחים מושקע וסדנאות בישול בווידיאו. אולי בגלל זה כל כך קל לנו לפרגן לאתרי אוכל אחרים. קבלו את הנבחרת המנצחת שלנו:

על השולחן - שפע של מתכונים טובים

אין תמונה
שפע מתכונים. על השולחן
למה מגיע להם: מלבד המתכונים, על השולחן, אתר האינטרנט של מגזין האוכל באותו שם, מציע מאגר של מדריכים (איך קונים פירות/נקניקים/בשר/אורז, מדריך עשבי מאכל, הכל על לחם, שיטות בישול וכו'), כתבות וידיעות שהתפרסמו במגזין (מהגיליון האחרון: ארוחת טאפאס לסוכה, מתכון לפיננסייר דבש, הכל על נתח השייטל), וגם כמה בלוגים, שלא מתעדכנים בתדירות משביעת רצון.

הכניסה לחלק מהתכנים מחייבת רישום, אבל האתר אינו כרוך בתשלום, וגם מאפשר להשתתף בפעילויות (כמו תחרות מערוף הזהב) ובמכירות שמקיים האתר.

על השולחן נבחר גם לרשימת הנבחרים שלנו בשנה שעברה, ובשנה שחלפה מאז זכה לעיצוב חדש, והוסיף הרבה תכנים חדשים. בנוסף, הוא סוף סוף החל להתהדר בתמונות של המתכונים.

שורה תחתונה: אתר האוכל המקצועי והמקיף ביותר בעברית.

מבשלים – אתר האוכל של חיים כהן ואלי לנדאו

אין תמונה
סמכות. מבשלים
למה מגיע להם: במבשלים תמצאו הרבה מתכונים טובים של כהן ולנדאו, קהילת גולשים מפותחת יחסית ומילון מונחים שעוזר מאוד לבשלן החובב. בסופו של כל ערך מציע האתר מתכונים המכילים את אותו מרכיב.

אחד מיתרונותיו הגדולים של האתר הוא בתחושת הסמכות והמקצועיות שהוא משדר. בניגוד לאתרי אוכל רבים, ל"מבשלים" יש הורים שהם מקצוענים אמיתיים, וזה ניכר באתר וברצינות החומרים שהוא מציע. העובדה שגם כהן וגם לנדאו מחזיקים בלוג באתר (אף שאינם מרבים לעדכן אותו) – תורמת לתחושה הזאת.

קשה להגיע לעושר ש"מבשלים" מציע, וכאן טמון החיסרון שלו. הניווט לא מאוד נוח ולא אינטואיטיבי, והטור הימני, שאמור לתת חלוקה קטגורית מסודרת של האתר, הרבה פעמים יותר מבלבל מאשר עוזר.

גם מבשלים מככב ברשימה שלנו זו השנה השנייה ברציפות. בשנה החולפת התווספו לאתר מתכונים רבים חדשים, אבל חוץ מזה, לא מאגר המתכונים, של העורכים ושל הגולשים, מטבע הדברים התעבה.

שורה תחתונה: בתכלס מה שהכי כיף ב"מבשלים" הוא ריבוי המתכונים של חיים כהן.

מתוקים שלי - מתכונים איכותיים וידידותיים

אין תמונה
עוגות, עוגיות ולחם. מתוקים שלי
למה מגיע להם: מאחורי "מתוקים שלי" עומדת חן, שיותר מוכרת בכינוי "שירלי נמש" – אמא לשלושה שמעולם לא למדה אפייה, אבל זה לא מפריע לה להיות אופה בחסד ולהנפיק פוסטים מקסימים וברורים עם מתכונים איכותיים וידידותיים למשתמש.

"מתוקים שלי" עוסק בעוגות, עוגיות, לחמים ומאפים, כך שאם אתם מחפשים מתכון לארוחת ערב – מוטב שתחפשו אותו במקום אחר (יש, לא נגיד שאין, אבל מעט). אנחנו הכנו כבר אי אלו ממתכוניה של שירלי נמש (למשל החלה המתוקה והלחם ב-5 דקות), כולם מגובים בצילומים של שלבי ההכנה, ואנחנו יכולים להעיד שהם טובים ומדויקים.

החלוקה באתר היא לעוגות, עוגיות, קינוחים, לחמים ומאפים, טארטים, קאפקייקס, מתכוני חג, מתכונים לילדים ומתכוני ארוחת בוקר, וההתמצאות בו קלה ונעימה.

שורה תחתונה: בלוג אפייה מעולה, שכיף לשוטט בו אפילו סתם כך.

בייגלה - על אוכל טוב, וגם הרבה על החיים

אין תמונה
אוכל וסיפורים. בייגלה
למה מגיע להם: נעמה פלד (סמנכ"ל תוכן וקהילות בתפוז לשעבר) ודודי כליפא הם זוג פיוטי שאוהב אוכל, וגם מבין באינטרנט דבר או שניים. יחד הם הקימו את "בייגלה", שה"אודות" שלו ארוך, נרגש, כתוב לעילא ובעיקר שונה מכל "אודות" של כל בלוג אוכל שקראתם עד היום.

פלד וכליפא חולקים עם קוראיהם (ההולכים ומתרבים) חוויות, זכרונות, סיפורים על אוכל וגם על בכלל, וכן, גם מתכונים, בתדירות משמחת של אחת ליום-יומיים. לכן, בייגלה הוא בלוג שמיועד לאנשים שאוהבים קהילה, סיפורים ומסעדות טובות, ופחות לבשלנים ביתיים שמחפשים מה הם יכולים להכין לשבת.

שורה תחתונה: במובנים מסוימים, המלך של בלוגספירת האוכל הישראלית.

מתכוניישן - מתכונים וצילומים משגעים

אין תמונה
חשק להיכנס למטבח. מתכוניישן
למה מגיע להם: מתכוניישן הוא בלוג חדש יחסית, פרי יצירתן של שלוש נשים מתחום האוכל: המתכונאית שי-לי ליפא, הצלמת דניה ויינר וסטייליסטית המזון דיאנה לינדר. מה יש להגיד, כיף לראות בלוגים כל כך מושקעים. ואחרי הכל, איך בלוג שכל אחת מאמותיו מומחית בתחום אחר הקשור לכתיבה ולתיעוד אוכל יכול להיות פחות מזה?

למרות שהיינו מצפים ששי-לי ליפא (יוצאת "על השולחן" ומחברת ספר מתכונים בריאים לילדים), המתכונאית מביניהן, תיתן את הטון במתכוני האתר, ניכרת חלוקה יחסית שוויונית בין השלוש, וזה נחמד, ומספק תכנים מגוונים ומעניינים יותר.

נכון לעכשיו האתר מתעדכן במתכון חדש פעם בשבוע, בימי חמישי, ויש לקוות שבעתיד הוא יתעדכן יותר. המתכונים עצמם טובים ובהירים, ובהחלט עושים חשק להיכנס למטבח.

שורה תחתונה: בלוג מושקע ששווה לראות לאן יתפתח.

 

לכל האתרים הכי טובים 2010