אנה פרנק במוזיאון המקוון של גוגל
לא לגעת

גוגל ממשיכה בעבודת האיסוף שלה - בנוסף למיפוי של הרשת, העולם דרך גוגל מפות וצילום הרחובות ואפילו של החלל עם גוגל earth - מעכשיו, יש לה גם מוזיאון מקוון שאוסף היסטוריה

היום (ד'), הענקית העלתה לבלוג הרשמי שלה, הודעה על הרחבת פרויקט ה-Cultural Institute. פרויקט שעד נתן הצצה למוזיאונים ותערוכות מתחום האמנות, מעכשיו, נוספו בו גם מוזיאונים המסקרים אירועים היסטוריים. 

מבחינת הגולש, זוהי הזדמנות לנבור בתוך כמה מהארכיונים ההיסטוריים המרתקים בעולם ולקבל גישה לצילומים ממקורות ראשונים, כתבי יד, מסמכים עתיקים, סרטוני וידיאו נדירים ועוד.

בין התערוכות תוכלו לראות את הפלישה לנורמנדי, ללמוד על ימי האפרטהייד בדרום אפריקה, ימי הדולצ'ה ויטה והפריחה התרבותית האיטלקית, וגם תערוכות מיד ושם, ביניהן תערוכה העוסקת בסיפור אהבה באושוויץ ותערוכה העוסקת באנה פרנק. שיתוף הפעולה בין גוגל ליד ושם החל לפני שנתיים, ומאז הוא מניב פירות בדמות תערוכות חדשות שמועלות במלואן לגישה חופשית לציבור.

מלבד יד ושם, ענקית החיפוש קיבלה גישה גם לארכיונים של נלסון מנדלה, שמספרים את סיפורה של דרום אפריקה בפרטי פרטים, ממכתבים מתקופת המאסר של מנדלה ועד הסיור העולמי שלו כשגריר של שלום. כל זה במרחק הקלקה על המקלדת לכל מי שחפץ בכך.


גוגל מאפשרת גישה חסרת תקדים לאוסף של פרטי היסטוריה, סרטוני וידיאו, מוצגים מהתערוכות שהועלו ברזולוציות גבוהות במיוחד. ניתן להתקרב לכל צילום, לבחון מקרוב מאוד כל כתב עת וכל פיסת נייר היסטורית. הממשק של גוגל פשוט ונוח, מלא בטקסט שמסביר כל פריט ופריט ואצור בצורה חכמה ומושכת. כמובן שהתערוכות האלה עדיין לא מחליפות את הדבר האמיתי. 

>> תמונות מצחיקות של גוגל סטריט וויו בישראל 

>> צפו: עיוור נוהג במכונית